وی گفت: اسلام دینی جهان شمول است و به هیچ قومیت خاصی مربوط نیست و همه بشر با هر رنگ و نژاد و قومیتی را مخاطب قرار داده است.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: جمهوری اسلامی ایران در واقع تجربه بی نظیر و انقلابی ملت ما برای تأسیس نظام مدنی جامع بر اساس فکر اسلامی است و ما به این مسئله و به تعیین روز حقوق بشر اسلامی اینگونه نگاه می کنیم و بزرگداشت و تبلیغ آن را برای چنین حرکتی ضروری می دانیم.
لاریجانی گفت: ما به تجربه سایر ملت ها چه غربی و چه غیرغربی احترام می گذاریم اما غرب در 70 سال گذشته در حوزه حقوق بشر رفتارهای خودمحورانه داشته است.
وی افزود: خودمحوری غرب به این معناست که تجربه مدنی مبتنی بر عقل سکولار- لیبرال را تنها تجربه معقول دانسته است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: چهارشنبه این هفته طی مراسمی سومین جایزه حقوق بشر اسلامی اهدا می شود.
محمدجواد لاریجانی در نشست خبری به روز حقوق بشر اشاره کرد و افزود: به مناسبت این روز در چهارشنبه هفته جاری مراسمی برای ارایه جایزه حقوق بشری برگزار میشود.
وی گفت: حقوق بشر اسلامی روزی است که در تقویم بینالمللی در سال 2008 میلادی سازمان همکاریهای اسلامی این روز را به عنوان حقوق بشر و کرامت انسانی تعیین کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: تعیین این روز در جمهوری اسلامی آغاز یک تاریخ معناداری بود.
وی گفت: هدف از تاسیس ستاد حقوق بشر در سال 84 ، نظارت بر چارچوب اسلامی در حقوق شهروندان و دفاع از حقوق و حیثیت ملت ما در صحنه جهانی و تعمیق تفکر اسلامی به عنوان مبنای حقوق بشر در دنیاست.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: باید چهره حقیقی حقوق بشر به دنیا عرضه شود و این در قالب حقوق بشر اسلامی ممکن است .
وی با بیان اینکه اسلام دینی جامع و سر زنده است گفت: اسلام یک دین جهانشمول و جامع است و همه بشر را مخاطب قرار داده است و همه رنگها و نژادها در اسلام جای دارند و این دین متعلق به همه است.
محمد جواد لاریجانی به جایگاه حقوق بشر اسلامی در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: ما به تجربه سایر ملت ها ارزش و احترام قائلیم اما غرب در هفتاد سال اخیر نگاه منافقانه و خودمحوری به حقوق بشر داشته است که این را یک تجربه منحصر به فرد بدانیم .
وی ادامه داد : تحمیل تفکر سکولار لیبرال تحت عنوان حقوق بشر موضوع خودمحورانه و تحمیلگراست به طوری که اگر کسی نگاه آنها را قبول نداشته باشد تحت آماج اتهامات قرار میگیرد.
وی ادامه داد: موضع غرب در برابر حقوق بشر منافقانه است و در ارزیابی سایر کشورها هم رفتاری دوگانه دارند و امروز شاهدیم که در قالب حقوق بشر، شهروندان خود و دیگر کشورها را در زندان های مخوف نگاه میدارند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: برخی کشورها در نقض حقوق بشر با هزینه کردن به دنبال تحقق اهداف غرب هستند که این مسئله هم بیانگر به افول رفتن حقوق بشر غربی است.
وی افزود: بزرگداشتی که برای حقوق بشر اسلامی تعیین میکنیم برای نشان دادن جایگاه والای حقوق بشر در اسلام و در نظام جمهوری اسلامی است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت : حدود 50 درصد از موارد قصاص منجر به رضایت میشود که یک فرآیند اجتماعی سالم است و قصاص حق مردم و شهروندان است نه حق حکومت.
محمدجواد لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تدوین منشور حقوق شهروندی افزود: در ستاد حقوق بشر چند وزیر عضو هستند ضمن اینکه ستاد با نهاد ریاست جمهوری در ارتباط است بنابراین پیشنهاد منشور حقوق شهروندی مورد استقبال ما است اما برای تبدیل شدن به قانون باید مسیری را طی کند .
وی با بیان اینکه ما قانون مربوط به حقوق بشر را از دوران ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضاییه داریم گفت: نهادی را داریم که به شکایت شهروندان در بحث حقوق بشر رسیدگی می کند که تعداد شکایت رسیدگی شده در هر سال بالغ بر چند هزار شکایت است که بیش از نصف این شکایت ها به نفع شکایتکنندگان حاصل شده است .
لاریجانی با بیان اینکه ستاد حقوق بشر در غنی سازی این منشور نهایت همکاری را با دولت خواهد کرد افزود: از هر حرکتی که سبب تقویت رفتارهای مبتنی بر تفکر اسلامی در راستای حفظ حقوق شهروندی باشد حمایت میکنیم و آن را باعث توسعه و تقویت مدنیت میدانیم.
وی ادامه داد : البته این منشور باید در مجلس مطرح شود و ستاد حقوق بشر هم همکاری لازم را در این خصوص خواهد داشت.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به بحث حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر، آیا ایران برای سایر محکومان در تغییر اجرای این مجازات شیوه ای را اعمال خواهد کرد گفت: قانون مربوط به این موضوع هنوز تغییر نکرده است و باید قانون ارزیابی شود.
وی افزود : نبرد ما در بحث مواد مخدر و جرائم آن یک نبرد بیامان است و ما نمیخواهیم این مبارزه را شل کنیم ولی باید بهترین راهها را اعمال کنیم.
جواد لاریجانی گفت: موضوعی که رییس قوه نیز مطرح کردند لزوم بازنگری درباره این قانون است تا آن را کارآمد کنیم .
وی افزود: ما با کشور افغانستان هم مرزیم و در افغانستان بعد از حضور ناتو، کشت مواد مخدر 40 برابر شده است.
لاریجانی ادامه داد : میلیون ها دلار در بحث مبارزه با مواد مخدر هزینه می کنیم و این همه شهید می دهیم که منافع این مبارزه برای کل بشریت است و بیش از نیمی از تولیدات افغانستان به سایر کشورها سرازیر میشود ، این درحالی است که نه تنها غرب از ما تمجید نمی کند بلکه محکوم هم می کند .
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت : در بحث مجازات اعدام (در جرائم مواد مخدر) نیز کشورهای غربی براساس تفکر سکولاری خود رفتار می کنند و هر وقت عشقشان کشید می گویند اعدام بد است که نگاهشان بیاساس است .
وی افزود: مانند موضوع همجنسگرایی که تا 25 سال پیش جرم بود اما اکنون میگویند خوب است و ما معتقدیم برای جرایم سنگین و جدی باید مجازات اعدام وجود داشته باشد.
لاریجانی گفت: یکجانبه گرایی غرب روش توهین آمیزی برای دنیاست ضمن اینکه ما معتقدیم برای جرایم بسیار جدی و مهلک در جامعه باید مجازات اعدام وجود داشته باشد .
وی افزود : در امر قصاص هم معتقدیم حیاتی برای بشر در آن وجود دارد و به نوعی التیام اجتماعی است ضمن اینکه حدود 50 درصد از موارد قصاص منجر به رضایت میشود که یک فرآیند اجتماعی سالم است و قصاص حق مردم و شهروندان است نه حق حکومت.
جواد لاریجاتی در پاسخ به سوالی درباره حمایت از آیت الله زکزاکی، گفت : آنچه در مورد آیت الله زکزاکی اتفاق افتاده منحصر به شخص ایشان نیست و ما با نسل کشی وسیع شیعه مواجه هستیم.
وی افزود: رفتارهای گستاخانه سیاستمدران غرب در کاخ سفید را دیده اید و حقیقت دموکراسی لیبرال غربی رسوا شده است و ما با دشمنی و اسلام هراسی وسیعی روبه رو هستیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه ما با اسلام هراسی وسیعی روبرو هستیم گفت: مسئله دفاع از حقوق شیخ زکزاکی مسئله بسیار مهمی است و در بحرین و سعودی هم به نحوی تکرار شد و این مسیر شیعه کشی و فرقه گرایی و مسلمان کشی است و باید نهادهای مختلف جمهوری اسلامی با هدایت ستاد حقوق بشر بیش از گذشته فعال شوند.
وی ادامه داد : البته آنچه که انجام شده نسبت به جنایات آنها بسیار ناچیز است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: هدف از تأسیس ستاد حقوق بشر نظارت و تعمیق چارچوبهایی اسلام در حقوق شهروندان خودمان و دفاع از حقوق ملت و نشان دادن جایگاه والای حقوق بشر در اسلام و در نظام جمهوری اسلامی است.
وی افزود : روز چهارشنبه در بزرگداشتی جایزه حقوق بشر اسلامی را برای سال سوم به کسانی که در دنیا برای ارتقای حقوق بشر فعالیت کرده اند هدیه می کنیم و در این روز ریاست قوه قضائیه چارچوبهای ستاد و نهادهای رسمی کشور در این زمینه را تببین میکنند.
فرمانده ناجا،رئیس سازمان زندانها، رئیس دیوان عالی قضائی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و همه نهادهایی که در راستای رفتار نهاد حکومت باشند در این مراسم شرکت دارند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: منصوب کردن گزارشگر ویژه برای ایران یک عمل غیر موجه و غیر قانونی است چرا که رکورد حقوق بشر در ایران از حقوق بشرمنطقه بالاتر است.
محمدجواد لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره برکناری احمدشهید و جایگزین وی پرسید، افزود: ما که وی را نصب نکرده بودیم که بخواهیم وی را عزل کنیم اما از دوران خدمت نامشروع وی یکسال دیگر باقی مانده است.
وی با بیان اینکه نصب گزارشگر ویژه برای ایران یک عمل غیر موجه و غیر قانونی است گفت : احمد شهید مرکب حکمش خشک نشده بود که از یک کانال تلویزیون به کانال دیگر میرفت و علیه جمهوری اسلامی ایران موضع میگرفت .
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود : احمد شهید به نوعی با هنرپیشگی رسانهای علیه ایران موضع میگرفت و پایش را فراتر گذاشته و حتی وارد حوزه صدور فتوا هم شده بود .
وی با بیان اینکه کارنامه این گزارشگر را مبتذل میدانیم و آن را در صحنه بین الملل مطرح کردیم گفت: این شخص از تمام کسانی که در پی فعالیت های تروریستی در ایران محکوم شده بودند به عنوان حقوق بشر یاد می کرد که ما نیز گفتیم این چه جور حقوق بشری است که تمام مدافعان آن تروریست ها هستند .
جواد لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در صحنه حقوق بشر با وجود جوسازی های مختلف یکی از فعال ترین کشورهای دنیا به حساب می آید و ما اتهاماتی که به جمهوری اسلامی ایران زده می شود را مو به مو پاسخ می دهیم و خستگی ناپذیر هستیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره پرونده حقوق بشر ایران نیز افزود: پرونده ما در حقوق بشر افتخار آمیز است و این پرونده تهاجمنامه غرب علیه ماست.
وی گفت: ما هم از هیچ تهاجمی هراس نداریم و در مقابل آن محکم میایستیم.
جواد لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شرکت ایران در نشست های "یو پی آر" (UPR )چقدر در رفع محکومیت های ایران تأثیرگذار است افزود: مکانیسمهای گزارشگری در حقوق بشر متعدد است.
وی گفت : "یو پی آر" موضوعی ویژه و یک مکانیسم گزارشگری است که خود جمهوری اسلامی ایران در ایجاد آن نقش فعالی داشته و هدف آن این است که رفتار حقوق بشری همه کشورها بررسی و در این نشست گزارشهایی مبنی بر آن ارائه شود.
لاریجانی افزود: کشورهای غربی بویژه آمریکا در ابتدا مخالف بودند و در نخستین جلسهای که آمریکا در این نشست شرکت کرد درباره رکوردهای نقض حقوق بشری محکوم شد و برای او بسیار سخت تمام شد که از طرف کشوری مثل ایران در رابطه با حقوق بشر اینگونه محکوم شود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت : "یو پی آر" مکانیسم خوبی است، البته سازمان ملل مسیرهای مختلف فعالیت در آن وجود دارد و سازمان سالمی نیست و سلطه غرب در آن نفوذ کرده است .
وی افزود : قطعنامه ای که هر سال به بهانه و به نام کانادا علیه ایران صادر می شود به این دلیل است که چون غرب در شورای حقوق بشر نتوانست کاری کند آن را به مجمع عمومی آورد و مجموعه وسیعی از اتهامات علیه ما مطرح شد که از روز اول جمهوری اسلامی با این قطعنامه ها مواجه بوده ایم .
لاریجانی با بیان اینکه ما ملت متعهد و شجاعی هستیم افزود : با وجود تمام فشارها امروز جمهوری اسلامی ایران بزرگترین دموکراسی منطقه را رقم زده ضمن اینکه به دستاوردهای علمی و دفاعی بالایی رسیده است .
وی گفت : ما در بحث حقوق بشر دو تز مهم داریم ، یکی اصل مردمسالاری است که امکان ندارد در کشوری حقوق بشر بدون سازوکار دموکراتیک پا بگیرد.
لاریجانی افزود : مردم یمن برای یک رأی مجاهده میکنند و این نشانگر آن است که حقوق بشر در آن کشور رعایت نمی شود.
وی ادامه داد : تز دوم این است که باید تنوع فرهنگی داشته باشیم و ملتها باید حق داشته باشند زندگی خود را بر اساس تمدن خود شکل دهند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ستاد حقوق بشر چه کارهایی را در مقابل تحرکات منافقین انجام میدهد گفت: کاری که غرب با منافقین می کند از جهات مختلف نقض حقوق بشر است.
وی افزود: ما در سازمان بینالملل اسناد زیادی را ارائه کردیم که این گروه تروریستی است و کشورهای حمایتکننده آن نقض وسیع نُرمهای حقوق بشری دارند.
وی با بیان اینکه اینها(منافقین) مصداق کامل تروریسم هستند تصریح کرد: ما 20 هزار مورد را با اسم، مشخصات کامل، زمان ترور، محل ترور و اسنادی که مبنی بر فعالیت تررویستی آنهاست ارائه کردیم که این فقط جنایت های آنها در ایران است.
جواد لاریجانی با بیان اینکه برای غرب نقض حقوق بشر مهم نیست بلکه صدمهزدن به جمهوری اسلامی ایران مهم است گفت : اینکه غرب از اهرم تروریسم برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند جدید نیست .
وی افزود : سیاست ما مقابله با تروریسم در همه جهات است و جمهوری اسلامی ایران از موفقترین کشورهای مقابلهکننده با تروریسم است.
لاریجانی با بیان اینکه از دیگر سیاست های ما پیگرد جنایت آنها در محاکم قضائی است ادامه داد: محاکم ما محلی برای طرح دعوای شهروندانی است که از طرف تروریسم مورد صدمه قرار گرفتهاند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه چه تفاوتی بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی وجود دارد گفت: حقوق بشر اسلامی نُرم رفتاری است و برگرفته از تفکر اسلامی است ، برای معرفی آن منشور مسأله مهم و خوبی است.
لاریجانی افزود: ما دو تجربه را در رابطه با منشور حقوق بشر اسلامی داشته ایم ، یک تجربه در رابطه با کشورهای اسلامی است که این منشور در قاهره ایجاد شد که منشور قوی و تجربه ای موفق نبود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت : تجربه دیگر در اجلاس سران قوه قضائیه کشورهای اسلامی بود که در تهران برگزار شد که در آن تشکیل چارچوب حقوق شهروندی اسلامی مطرح شد.
وی افزود : ما بر اساس این تجارب نرم های حقوق بشری اسلامی را به جهان معرفی میکنیم و امیدواریم در تعامل با شهروندان با نهادهای مختلف مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی رفتار کنیم.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی مربوط به داخل کشور است گفت: ستاد حقوق بشر از فعالیت نهادهای دولتی در این زمینه نه تنها ابایی ندارد ، بلکه ما مشوق آنها هم هستیم.
وی افزود: هر فعالیت نهادهای حکومتی در زمینه حقوق بشر مورد حمایت ماست و قوت ستاد حقوق بشر آن است که ما نهادهای حکومتی را در بحث حقوق بشر فعال کنیم.
در پیگیری فاجعه منا باید صبور باشیم
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: در پیگیری فاجعه منا باید صبور باشیم و به صورت مستمر موضوع را پیگیری کنیم .
محمدجواد لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره آخرین بررسیهای کمیته فاجعه منا افزود: بررسی فاجعه منا ابعاد وسیعی دارد و از بعد دیپلماسی ، قضایی و جهانی باید موضوع پیگیری شود .
وی گفت : در بخش دیپلماتیک باید حقوق آسیبدیدگان جبران شود و بخشی دیگر پیگیری قضایی است که آسیب دیدگان باید طرح دعوا کنند.
لاریجانی با بیان اینکه بخش دیگر پیگیری و مطرح کردن این مسئله در جامعه جهانی است تصریح کرد : در صحنه جهانی گزارشات متعددی را درباره فاجعه منا تهیه کردیم اما متأسفانه شرایط بین المللی زمینه مناسبی برای پیگیری این فاجعه ایجاد نکرد .
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه ما باید در این خصوص صبور باشیم و به صورت مستمر موضوع را پیگیری کنیم گفت : همانگونه که آنها در جامعه بینالمللی 37 سال است ما را مورد دشمنی قرار داده اند و ولکن نیستند ، ما نیز باید این موضوع را پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه ما نتوانستیم آن را در جامعه بینالمللی در قالب قطعنامه دنبال کنیم افزود : امروز مسلمانها در کشورهای غربی در انجام فرائض خود با مشکل روبرو هستند ، مسجدها بسته میشود و هرگونه انجام فرائض ممکن است مورد پیگیری نیروهای امنیتی غربی قرار گیرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه امروز فاجعه منا دنباله وسیعی در جهان امروز دارد گفت : ما هنوز نتوانستیم فاجعه منا را در بُعد حقوق بشر به عنوان یک قطعنامه کاملا روشن برای حمایت همه مذاهب به خصوص مسلمانان تامین کنیم.
وی افزود : فاجعه منا یک دنباله وسیع در جهان امروز دارد و آن دنباله آشکار صهیونیست غربی با مظاهر اسلامی است.
جواد لاریجانی در پاسخ به این سوال که چرا کشت خشخاش در افغانستان بعد از ناتو 40 برابر شده است گفت: بخشی از پولی که صرف تروریست در امریکا میشود از پول این مواد افیونی تامین میشود ملت افغانستان در چنگال ددمنشی غرب گرفتار شده است.
وی افزود : البته تلاش ما برای جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان باید بینالمللی باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره مبارزه با فساد در بخشهایی از دستگاه قضایی گفت: سیاست قوه قضاییه برخورد قاطع با فساد در دستگاه قضایی است اما این موضوع نباید مستمسک قرار بگیرد که قضات ما که با سلامت در حل و فصل دعاوی کشور تلاش میکنند ، به چشم فاسد نگاه کنیم .
وی افزود : نکاتی که در رسانههای غربی به آن دامن می زنند این است که میخواهند دستگاه قضایی ما را اینگونه جلوه دهند و محاکم ما را از اعتبار بیندازند و در واقع در صدد رفع اعتبار از محاکم ما هستند در حالی که محاکم آنها آلوده به سیاست است .
جواد لاریجانی در پاسخ به سوالی که درباره منفی بودن مجازات شلاق از سوی غربیها پرسید گفت: غربیها می گویند مجازات شلاق را محدود کنید ولی خودشان تصویب کردند که روش های غیر متعارف برای اقرار مجاز است.
لاریجانی درباره تمهیدات ستاد حقوق بشر برای مقابله و خنثی کردن فشار های ضد حقوق بشری آمریکا و انگلیس علیه ایران در دوران پسا تحریم نیز افزود : اینکه آمریکایی ها و غربی ها یک طرفه بحث می کنند تحمیل یک جانبه است و قرار نبوده که تحریم ها را با یک عنوان بردارند و با عنوان دیگری اعمال کنند.
وی گفت : اگر در منطقه کشور توسری خور بودیم کسی در مورد ایران اظهار نظر نمی کرد اما با توجه به وضعیت مطلوب ایران در منطقه اوضاع متفاوت شده است.
لاریجانی افزود : بنا نبود که تحریم ها را بایک عنوان بردارند و با یک عنوان بگذارند بلکه اساس این بود که تحریم ها را کلا بردارند.
وی با بیان اینکه شاهد شکل گیری نسل سوم اسناد حقوق بشری هستیم که به تمام شئون زندگی افراد اشاره دارد گفت : حقوق بشر نرم های رفتاری است و معتقدیم همه رفتارها را باید در نظر بگیرد که این امر در کشور باید طبق مبنای اسلامی باشد و این مبنا باید به مبنای کلی و جهانی تبدیل شود.
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره واکنش ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به گزارش انگلیس درباره ایران گفت: این موضوع جدید نیست اما در بیانیه ای که آنها ارائه دادند ، خودشان را رسوا کردند و گفتند که نقش اساسی داشته اند و علیه جمهوری اسلامی ایران پرونده سازی کردهاند.
وی افزود: تک تک این موضوعات ضد تعهدات حقوق بشری است و ستاد حقوق بشر بیانیه منظمی را تهیه کرده و گزارش مبسوطی را معاونت بینالملل نیز تهیه کرده که در روزهای آینده آماده و ارائه میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت : ما تمام اشکالات را پاسخ دادهایم و دکتر حکیمی ( معاون لاریجانی) مسئولیت این پاسخگویی را برعهده دارند.
وی افزود : اگر آنها هزار بار به ما اتهام بزنند ما برای هزار و یکمین بار نیز پاسخ آنها را میدهیم زیرا کشور ایران در بحث حقوق بشر یکی از مهمترین کشورهای دنیا به حساب میآید.
لاریجانی گفت : مسئله حقوق بشر یک مسأله ای است که فقط به سیستم های حقوقی و نهادهای حکومتی مربوط نیست و فعال شدن سمن ها در کشور سیاست ماست.
وی افزود : همچنین نهادهای تبلیغاتی و نهادهای ذهن ساز در دنیا در بحث حقوق بشر نقش مهمی را دارند و وظیفه رسانهها هم در این زمینه بسیار مهم است
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه جهاد اسلام، جهادی برای دفاع از حقوق شهروندان است گفت : جهانشمولی حقوق بشر این نیست که تفکرات غربی به دنیا تحمیل شود ، بلکه همه کشورها مشارکت دارند و مبنای ما در امر حقوق بشر با مبنای غربی متفاوت است و این تفاوت در بحث کرامت انسانی است و در منطق ما کرامت انسانی خدادادی است و هبه هیچکس نیست و کسی نمیتواند آن را بردارد.
وی افزود : در منطق غرب کرامت انسانی قرارداد و مصلحتی است.
لاریجانی با بیان اینکه داعش خوش خیم و بدخیم یک بازی است گفت: هنوز هم حمایت های مالی و نظامی امریکا و غرب برای این گروه اعمال می شود .