ابوذر ابراهیمی در این دیدار خشونت را از بزرگترین چالش های عصر حاضر عنوان کرد و افزود: گفتگوهای دینی و فرهنگی مهمترین راهکار برای جلوگیری از خشونت و دعوت مردم به صلح و آرامش است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به نام دین در مناطق مختلف جهان دست به خشونت زده می شود افزود: اگر با برنامه های فرهنگی و گفتمان، خشونت ها کنترل نشود ناامنی و خشونت به همه مناطق جهان سرایت خواهد کرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه در نشست های گفتگو میان ادیان، هدف حل مسائل بشری از منظر ادیان مختلف مد نظر است نه تحمیل عقاید به یکدیگر تصریح کرد: با همفکری و تبیین راهکارهای ادیان مختلف برای زندگی بهتر انسان ها و گفتگوهای فرهنگی می توان بسیاری از چالش ها را از پیش رو برداشت.
ابراهیمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از سی سال گذشته تاکنون گفتگو با ادیان مختلف را آغاز کرده و تاکنون با کلیسای ارتدوکس روسیه 10 دور گفتگو و با واتیکان هم 8 دور گفتگو انجام داده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در 65 کشور 85 نمایندگی فرهنگی دارد که در زمینه تقویت روابط فرهنگی و گفتمان های دینی بین مذاهب و فرهنگ های مختلف تلاش می کنند.
«لوکیش چاندرا» رئیس شورای روابط فرهنگی هند هم با اشاره به روابط فرهنگی دیرینه بین ایران و هند گفت: زبان فارسی به عنوان بخش مهمی از فرهنگ مردم ایران، در گذشته زبان رسمی و دیوانی هند بود که با استقرار انگلیسی ها در هند، زبان انگلیسی جایگزین زبان فارسی شد.
وی با استقبال از طرح فرهنگی ایران درباره گفتگوی اسلام و هندوئیزم تصریح کرد: ما آمادگی داریم میزبان نخستین نشست گفتگو بین اسلام و هندوئیزم در دهلی نو باشیم.
رئیس شورای روابط فرهنگی هند افزود: با تقویت گفتگوهای فرهنگی و دینی بین ایران وهند، روابط دو کشور در عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی هم تقویت خواهد شد.
نخستین دور گفتگوهای فرهنگی ایران و شبه قاره با موضوع اشتراکات فرهنگی ایران و هند چهارشنبه و پنج شنبه 29 و 30 دی ماه در محل مرکز بین المللی هند برگزار خواهد شد.