• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۵۸۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۳

توافق نامه پاریس و باج خواهی ترامپ

ترامپ با پیش کشیدن موضوع خروج آمریکا از توافقنامه پاریس سعی می‌کند از کشور‌های جهان برای رونق بخشیدن به اقتصاد این کشور باج خواهی کند.

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در کاخ سفید از خروج این کشور از توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس خبر داد.
به گزارش امروز خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با اشاره به اینکه "توافق آب و هوایی پاریس به سود آمریکا نیست" گفت: "از امروز اجرای موافقتنامه آب و هوایی پاریس را متوقف می کند". وی در توجیه این تصمیم دولتش نیز ادعا کرد: "خروج از توافقنامه پاریس روی آب و هوا تاثیر زیادی نخواهد داشت".
این سخنان ترامپ واکنش گسترده‌ای هم در داخل آمریکا و هم در جهان داشت، سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با اعلام اینکه تصمیم آمریکا به خروج از موافقتنامه آب و هوایی پاریس بسیار مایه تاسف است تاکید کرد ضروری است آمریکا در مسائل زیست محیطی باقی بماند.
ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا این تصمیم آمریکا را اشتباهی جدی دانست و آن را محکوم کرد.
ترزا می نخست وزیر انگلیس روز پنجشنبه با ابراز تاسف درمورد تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از موافقتنامه آب و هوایی پاریس گفت انگلیس به این موافقتنامه پایبند می ماند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز گفت آمریکا با خروج از توافقنامه آب و هوایی به کل جهان آسیب می زند.
شارل میشل، نخست وزیر بلژیک این اقدام رئیس جمهوری آمریکا را «عملی بی رحمانه» توصیف کرد.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت آمریکا با تصمیم درمورد خروج از موافقتنامه آب و هوایی پاریس، به جهان پشت کرده است. 
شهردار پاریس (پایتخت فرانسه)، جایی که موافقتنامه تاریخی جهانی درباره تغییرات آب و هوایی دسامبر سال 2015 در آن پذیرفته شد، گفت تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به خروج از این موافقتنامه « یک اشتباه » است که پیامدهایی فاجعه بار به دنبال خواهد داشت. حتی در اعتراض به این اقدام دونالد ترامپ ساختمان شهرداری پایتخت با نور سبز تزئیین شد.
دولت های فرانسه، آلمان و ایتالیا با انتشار بیانیه ای مشترک، درخصوص تصمیم آمریکا برای خروج از موافقتنامه آب و هوایی پاریس ابراز تاسف کردند.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا دیروز در مورد تصمیم آمریکا برای خروج از موافقتنامه آب و هوایی پاریس ابراز تاسف کرد. اوتاوا درعین حال اعلام کرد به همراه اتحادیه اروپا و چین میزبان مذاکرات آب و هوایی خواهد بود.
رسانه های دولتی چین هم امروز جمعه از تصمیم دونالد ترامپ انتقاد کردند. خبرگزاری دولتی شین هوای چین امروز در گزارشی تصمیم ترامپ را برای خارج کردن کشورش از توافقنامه آب و هوایی پاریس یک «پسرفت یا عقب نشینی جهانی»‌ خواند. نشریه دولتی گلوبال تایمز چین نیز خروج آمریکا را از توافق پاریس اقدامی نسنجیده و بی ملاحظه توصیف کرد که موجب اتلاف منابع دیپلماتیک به شدت محدود آمریکا خواهد شد. 
چین و اتحادیه اروپایی در نشست روز جمعه در بروکسل یک روز پس از اعلام تصمیم ترامپ، هماهنگی و وحدت نظر خود را در مبارزه با گرم شدن کره زمین اعلام خواهند کرد. لی کچیانگ نخست وزیر چین هم روز پنجشنبه چند ساعت قبل از سخنان ترامپ درباره خروج آمریکا از توافقنامه پاریس اعلام کرد این کشور در نظر دارد به تعهدات خود درباره توافق آب و هوایی عمل کند و انتظار دارد « دیگر » کشورها نیز این کشور را همراهی کنند.
تصمیم ترامپ برای خروج از توافق نامه پاریس در آمریکا نیز واکنش‌هایی را در پی داشته است. اوباما از تصمیم جانشین خود ابراز ناراحتی کرد ولی در عین حال گفت اطمینان دارد که دیگر نهاد های دولتی آمریکا به این معاهده پایبند خواهند بود. جری براون، فرماندار کالیفرنیا تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را برای خروج از پیمان تغییرات اقلیمی احمقانه خواند. 
ایلان ماسک، مخترع آمریکایی، سرمایه دار بزرگ و بنیانگذار و مدیر عامل شرکت هایی چون تسلا موتورز و اسپیس ایکس اعلام کرد از شورای ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بیرون خواهد رفت.
شماری از طرفداران محیط زیست نیز در برابر کاخ سفید تجمع کردند. در این اعتراضات هوداران انرژی های پاک، با حمل کردن پلاکردهایی از تصمیم ترامپ انتقاد کرده و او را دعوت به سرمایه گذاری بر روی راه حل کردند. 
این حجم از واکنش‌ها از قبل هم پیش بینی می‌شد؛ زیرا ترامپ دیروز به توافقنامه‌ای پشت کرد که به زیان «مام» نوع بشر «زمین» و میلیارد‌ها انسان ساکن در آن است. 
حتی به نظر می‌رسد دولت آمریکا نیز از این حجم واکنش‌ها و غیر ممکن بودن خروج واشنگتن از این پیمان و یا تغییر آن اطلاع دارد. اما پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که "چرا دولت ترامپ این پرونده بین المللی را دوباره باز کرده است؟" به نظر می‌رسد جواب این سوال در بخشی از اظهارات ترامپ در این زمینه نهفته است. 
ترامپ در ادامه گفت: تلاش می کنیم مذاکرات جدیدی را برای تدوین معاهده بهتر آغاز کنیم و باید این مذاکرات در درجه نخست به اولویت کارگران آمریکایی توجه داشته باشد. وی افزود: معاهده پاریس هزینه های مردم آمریکا را به صورت نامناسبی افزایش می دهد. به دلیل این معاهده مشاغل زیادی را به ویژه در حوزه خودروسازی و غیره از دست می دهیم. 
بر این اساس به نظر میرسد ترامپ با پیش کشیدن موضوع خروج آمریکا از توافقنامه پاریس سعی می‌کند از کشور‌های جهان برای رونق بخشیدن به اقتصاد این کشور باج خواهی کند. طبیعی است اگر اتحادیه اروپا و چین امتیازات اقتصادی به کاخ سفید بدهند تا بخش خدمات، تجارت و صنعت آمریکا رونقی دوباره یابد و هزینه‌های کارگران و مردم آمریکا کاهش یابد لزومی ندارد واشنگتن از این توافق نامه خارج شود.
احتمالا به همین دلیل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ضمن اعلام توقف اجرای موافقتنامه آب و هوایی پاریس، از قصد آمریکا برای مذاکره درباره توافق جدید آب و هوایی خبر داد. بر این اساس می‌توان گفت  این مذاکرات مبنای همین باج خواهی است.
ظاهرا در واکنش به این انتقادات در آمریکا و جهان کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در تماس های تلفنی با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا و ترزا می نخست وزیر انگلیس شخصا درمورد تصمیم خود برای خروج آمریکا از موافقتنامه آب و هوایی پاریس توضیح داد. در این بیانیه آمده است ترامپ به سران این کشورها اطمینان داد آمریکا همچنان به ائتلاف دو سوی اقیانوس آرام و تلاش برای محافظت از محیط زیست متعهد است.
اما این مطلب نیز خود بیانگر این است که موضوع خروج آمریکا از توافق پاریس قطعی نیست بلکه قابل مذاکره است و در این مذاکرات باید نگرانی‌ها و منافع کاخ سفید در نظر گرفته شود. 

-------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دانشگاه موتور محرکه و محور توسعه جامعه
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید
رقابت ورزشکاران بسیجی نقده در مسابقات کراسفیت(تمرینات ویژه تناسب اندام)
تساوی و صعود مسکینی به مرحله حذفی
ضرورت ارتقای آمادگی استان کرمان در برابر بحران‌های احتمالی
برگزاری یادواره شهدای آبروی محله در کدکن
دَین شبکه استانی ایلام به آبدانان، ادا شد
تداوم وضعیت ناسالم هوا در سمنان
تکریم خانواده شهیدان محمد علیزاده و سلیمان برنا در نقده
توضیحات طحان نظیف درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی
افتتاح ۱۲۵۱ طرح محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی در آذربایجان شرقی
حضور ۲۵ کشور در مرحله نهایی مسابقات هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی رایان
برترین‌های کایاک کراس مشخص شدند
خوزستان میزبان اردوی تیم‌ملی بوکس نونهالان
کشف لاستیک‌های قاچاق در میامی
مسجد جامع کرمانشاه پس از یک قرن سنددار شد
انتخاب ۲۴۶ نفر به عنوان اعضای مرکزی انجمن اولیا و مربیان استان
اولین رویداد استانی کرمان برای حل مشکل کاهش جمعیت
افتتاح نیروگاه خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی در خوزستان
برطرف شدن خاموشی معابر بوکان تا فردا پنجشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)