• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۸۷۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۳

آیا محمد بن سلمان پا جای پای صدام می گذارد؟

شخصیت نامتعادل ولیعهد عربستان و وابستگی وی به امریکا این احتمال را که وی با تحریک جناح های راستگرای صهیونیست رویکرد صدام دیکتاتور عراق را در تقابل با ایران دنبال نماید تقویت می کند.

آیا محمد بن سلمان پا جای پای صدام می گذارد؟روز چهار شنبه سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان با صدور فرمانی محمد بن سلمان را به عنوان ولیعهد خود انتخاب کرد و بلافاصله این اقدام از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا و همچنین مقام های ارشد رژیم صهیونیستی با استقبال روبرو شد. 
ایوب قرا وزیر ارتباطات اسراییل از تعیین ولیعهد جدید عربستان استقبال و ابراز امیدواری کرد که این اقدام منجر به افزایش نزدیکی و همکاری میان دو طرف شود. این مقام صهیونیست افزود:  تقویت روابط با دولت دونالد ترامپ، آغازی برای دوره جدید و خوشبینانه میان عربستان و دولتهای منطقه از جمله اسرائیل است.
هم زمان با این تحولات،  یکی از موضوعاتی که پس از تقویت جایگاه محمد بن سلمان مورد توجه رسانه های بیگانه قرار گرفت، بررسی چشم انداز دیدگاههای وی در باره ایران و قرینه سازی این دیدگاه ها با مواضع ترامپ و مقام های رژیم صهیونیستی بود بطوریکه در این زمینه بیشتر رسانه ها با بازخوانی مواضع محمد بن سلمان درباره ایران، ضمن مطرح کردن ادعاهای بی اساس علیه تهران،  یکی از رویکردهای اصلی ولیعهد جدید عربستان را مقابله با  ایران  دانستند.
از جمله این رسانه ها خبرگزاری رویترز بود که به نقل از برخی از مقامات کنونی و سابق آمریکایی نوشت  ولیعهد جدید عربستان سعودی و پادشاه احتمالی آینده این کشور و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در داشتن دیدگاه های تند در قبال ایران سهیم هستند 
این خبرگزاری با اشاره به  نخستین دیدار  ترامپ و محمد بن سلمان در کاخ سفید که ماه مارس انجام شد بر موضع یکسان دوطرف مبنی بر مقابله با آنچه فعالیت های بی ثبات کننده ایران خواند تاکید کرد.
 رویترز در ادامه خاطرنشان کرد که ولیعهد عربستان هر گونه مذاکره با ایران  را رد و وعده داده که از کشورش در برابر آنچه که وی تلاش های تهران برای استیلا بر جهان اسلام خوانده است ، محافظت خواهد کرد. 
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز نوشت شاهزاده جوان سعودی که به ولیعهدی این کشور انتخاب شد، همان فردی است که دیدگاه های افراطی درباره ایران دارد و با یک سری اقدامات توانست دیدگاه های عربستان را به دیدگاه های اسرائیل نزدیک کند. 
این روزنامه صهیونیستی نیز در ادامه با بازخوانی مواضع ضد ایرانی محمد بن سلمان افزود که وی ماه گذشته در مصاحبه با تلویزیون العربیه گفت: ما منتظر کشیده شدن نبرد به درون سعودی نخواهیم ماند، نبرد باید به درون ایران کشیده شود. 
سی ان ان هم از جمله رسانه هایی است که با پیش بینی افزایش تنش در روابط ریاض با تهران، اظهارات جان کربی ، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه آمریکا را بازتاب کرد مبنی بر اینکه « به طور قطع دولت ترامپ از این تغییر بسیار خرسند شده است زیرا آنان انتظار دارند محمد بن سلمان موضع سخت گیرانه تری ضد ایران اتخاذ کند و در پی یافتن راه هایی باشد که موضع عربستان را در منطقه بویژه از دیدگاه سیاست خارجی فعال و شاید از دیدگاه سیاست نظامی فعالتری تقویت نماید. 
حالا سوال اینجاست که با توجه به چنین رویکرد غالب در رسانه ها آیا این احتمال وجود دارد که ولیعهد جدید عربستان در مسیر جنگ افروزی با ایران پیش رود؟  در پاسخ به این سوال باید به سه نکته توجه کرد نکته اول شخصیت محمد بن سلمان است که بسیاری از تحلیلگران او را فردی کم تجربه، ماجراجو، خودشیفته و قدرت طلب می دانند که با داشتن چنین صفاتی این احتمال وجود دارد که وی در باره ایران دچار حماقت شود چنانچه او در یمن نیز مرتکب چنین حماقتی شد.  نکته دوم اگر او را شخصیتی بدانیم که قدرتش وابسته  به امریکا و رژیم صهیونیستی است بازهم با توجه به مواضع ترامپ و رژیم صهیونیستی در باره ایران، احتمال افزایش تقابل ریاض با تهران تقویت می شود به ویژه اینکه در صورت بروز چنین مسئله ای امریکا و رژیم صهیونیستی بیشترین منافع را کسب خواهند کرد  و محمدبن سلمان نیز  بر این باور است که در صورت بروز درگیری مسلحانه و مستقیم با ایران از حمایت نظامی امریکا واسراییل بهره مند خواهد شد ضمن اینکه در صورت عملی شدن  این گزینه، از یکسو  هدف های اقتصادی و سیاسی نیز برای دولت تاجر پیشه ترامپ و از سوی دیگر افزایش امنیت رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد.
نکته سوم اینکه اگر شخصیت محمد بن سلمان را ترکیبی از دو نکته قبلی بدانیم که در این صورت هم باز همان نتیجه تکرار خواهد شد.
در هر حال امریکا  همچنان سودای براندازی نظام جمهوری اسلامی را در سر می پروراند و رژیم صهیونیستی نیز چنین هدفی را دنبال می نماید و در چنین شرایطی تحریک وتشویق شاهزاده بی تجربه ای چون محمدبن سلمان 
برای تقابل با ایران همچنان که پیش از این صدام دیکتاتور معدوم عراق را به جنگ با ایران تشویق و تحریک کردند دور از انتظار نیست و چه بسا سناریوسازی هایی چون موضوع توقیف قایق های ماهیگیری چند صیاد ایرانی و طرح این ادعا که چند نیروی ویژه سپاه را که قصد بمب گذاری در مراکز نفتی عربستان داشتند دستگیر کرده اند در راستای چنین رویکردی باشد. اما تردیدی در این نیست که در صورت چنین حماقتی همان سرنوشتی که برای صدام رقم خورد در انتظار محمدبن سلمان خواهد بود. 

----------------------------------------
رضا محمدمراد


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)