وی گفت: امروز انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به رغم توطئههای مستمر دشمنان با حضور مردم عزیز در صحنه به حیات مقتدرانه و عزتمندانه اش ادامه میدهد و مسئولان کشور بر اساس اصل ششم قانون اساسی مستقیم یا غیر مستقیم با اتکا بر آرای عمومی بر مسند خدمت قرار میگیرند.
رئیس قوه قضائیه در آغاز سخنانش با آرزوی توفیق بیشتر برای رئیس جمهور و هیئت وزیران به روح بلند امام راحل (ره) و ارواح طیبه شهدا درود فرستاد و سلامتی و دوام عمر رهبر معظم انقلاب اسلامی را از خداوند متعال خواستار شد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: مقام معظم رهبری با رهبریهای داهیانه خود کشتی انقلاب را در جهان پرتلاطم امروز به خوبی رهنمون میشوند.
وی با قدردانی از حضار مراسم تحلیف رئیس جمهور بویژه مسئولان عالیرتبه کشورهای مختلف و سفرای کشورهای خارجی میلاد مسعود امام رضا (ع) را تبریک گفت.
دولت باید همه امکانات را برای جلب مشارکت مردم بکار گیرد
رئیس قوه قضاییه گفت: بر اساس بند ۸ اصل سوم قانون اساسی، دولت باید برای جلب مشارکت مردم در سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همه امکانات خود را به خوبی به کار گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: به عنوان رئیس قوه قضاییه با افتخار اعلام میکنم جمهوری اسلامی ایران امروز با تکیه بر آموزههای بلند دینی و تمدن قوی خود از کشورهای بزرگ جهان است که برغم تهدیدهای فراوان از سوی استکبار جهانی توانسته است سکاندار استقلال و آزادی و همچنین مظهر مردم سالاری دینی در منطقه و جهان باشد.
وی با اشاره به اینکه مردم سالاری دینی ایران در نظام سیاسی مبتنی بر آرای مردم، آموزههای دینی و ارزشهای اخلاقی است، گفت: فلسفه نهفته در این نظام سیاسی، فلسفهای غنی از جهات متافیزیکی و هم از جهات ارزشی است و از پارادوکسهای نظام لیبرال دموکراسی خالی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی مبین این نظام سیاسی و فلسفه آن است، افزود: با تحلیف در این مجلس باشکوه، دوره جدیدی در حیات سیاسی کشور گشوده میشود، متن سوگندی که رئیس جمهور محترم یاد میکند؛ بسیار مهم و قابل توجه است و از جمله اموری که به وسیله این سوگند به آن ملتزم میشود ان است که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: پاسداری از مذهب رسمی کشور لوازمی دارد و همین طور پاسداری از نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی؛ اصول قانون اساسی؛ اصولی مهم، مترقی و جامعالاطراف است که با مداقه مجلس خبرگان قانون اساسی، تدوین و رأی قریب ۹۸ درصدی مردم به تأیید قاطبه ملت رسیده و بنیادیترین معنای قانون اساسی نگاه توحیدی است.
بنیادیترین معنای قانون اساسی نظام توحیدی است
رئیس قوه قضاییه گفت: بنیادیترین معنای قانون اساسی نظام توحیدی است که در سراسر این میثاق ملی حضور دارد و به خصوص در اصل دوم به آن تصریح شده است که جمهوری اسلامی نظامی بر پایه ایمان به خدای یکتا، لااله الاالله و لزوم تسلیم در برابر امر اوست.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: نگاه توحیدی است که در سیاست خارجی و روابط بین الملل میگوید از هیچ قدرتی جز خدا نترسید.
وی گفت: نگاه توحیدی است که میگوید عزت را باید در نزد خدا جست و نگاه توحیدی است که میگوید هدف از حکومت رشد دادن انسان در حرکت به سوی خدا و نظام الهی است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: نگاه توحیدی است که انسان را به عدالت فرامی خواند و همین نگاه توحیدی است که بندهای گران را از جان آدمی باز، و وی را به آزادی دعوت میکند.
وی با تبریک و تهنیت به رئیس جمهور و آرزوی توفیق برای وی گفت: نیک بنگرید که تلاشها و اقدامات شما در ترازوی نگاه توحیدی چگونه است و مسلم بدانید هر قدمی که در این طریق و بر این اساس بردارید همه آحاد ملت، مسئولان و دلسوزان نظام حامی و همکار شما خواهند بود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: اینجانب به عنوان رئیس قوه قضاییه هر خدمتی در این مسیر، میسر باشد دریغ نخواهم کرد.
وی گفت: امروز نظام اسلامی ما نیازمند مجاهدتها و تلاشهای خالصانه آحاد ملت و به خصوص مسئولان متعهد کشور است و خداوند در این طریق دشوار یار و مددکارتان باشد.