پخش زنده
امروز: -
دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر عصر امروز با معرفی آثار برتر در تبریز به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در این جشنواره با اهدای سرو بلورین به میرزا حسین کریمی مراغه ای، محمود دست پیش متخلص به واله، حیدر عباسی متخلص به باریشماز، یدالله امینی متخلص به مفتون امینی، اصغر فردی، ولی الله کلامی زنجانی و مرحوم حسین منزوی به عنوان شاعر، ادیب، منتقد و نویسنده آثار ترکی از آنان تجلیل شد.
هیات داوران این جشنواره از نشر مروارید هم به عنوان ناشر برگزیده کتاب شعر تجلیل کرد .
در این مراسم همچنین از پنج دهه تلاش و فعالیت ادبی احمدرضا احمدی و عبدالعظیم صاعدی با تقدیم سرو بلورین دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر تقدیر شد.
در بخش کودک و نوجوان نیز لوح تقدیر، سرو بلورین و 10 سکه بهار آزادی به کتاب دو تا سیب شیرین به قلم خاتون حسنی و کتاب کلید، کلید، دسته کلید به قلم اکرم کشایی اهدا شد.
در بخش درباره شعر هم 2 برگزیده مشترک شامل کتاب های صد سال عشق مجازی به قلم محمود فتوحی و درپی آن آشنا به قلم سیدمحمود راستگو، لوح تقدیر، سرو بلورین و 15 سکه بهار آزادی را دریافت کردند.
همچنین در بخش شعر بزرگسالان ، 30 سکه بهار آزادی، سرو بلورین و لوح تقدیر به تنها اثر برگزیده با عنوان صدای زنگ درآمد به قلم رویا شاه حسین زاده تعلق گرفت.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در مراسم پایانی جشنواره دوازدهم شعر فجر بر لزوم اثرگذاری شعر در تحولات متن جامعه ، تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم افزود: در دوران هشت سال دفاع مقدس این اثرگذاری شعر و شعرخوانی و ادبیات جنگ به خوبی مشاهده شد و این آثار در روحیه رزمندگان در مناطق عملیاتی اثرگذار بود.
وی از استادان و پیشکسوتان عرصه شعر و شاعری خواست تا در تربیت جوانان شاعر کوشا بوده و نسل جدید را چنان آموزش دهند که بتوانند به سرودن اشعار حماسی همت کنند.
امام جمعه تبریز با اشاره به عشق و علاقه رهبر انقلاب به شعر و دعوت از شعرای مختلف، خاطرنشان کرد : باید از ایجاد چنین فرصتی قدردانی کرد و اهل ادب و شعر باید نهایت استفاده را از این فضا بکنند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با بیان اینکه مردم ایران زمین با هنر شعر و شاعری در طول تاریخ اندیشه سازی کرده اند، گفت: در این عرصه همیشه ایمان به خدا و عشق به انسانیت نمود پیدا کرده است.
محسن جوادی افزود: در آثار اغلب شعرا و ادبای ایرانی و فارسی زبان، عشق به فضیلت های اخلاقی با محوریت خداباوری مشاهده می شود که نشان دهنده ایمان قوی این هنرمندان عرصه ادب به خدای تعالی است.
وی شعر ایرانی را همسو با تحولات اجتماعی و سیاسی و درک درست از درد و رنج جامعه ارزیابی کرد و گفت : شاعران سده های قبل و متاخر همواره همراه جامعه بوده و شعر نوین نیز بر اساس مضامینی در همین رابطه و تحولات جدید جامعه شکل گرفت.
هیات داوران در دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر 5 هزار کتاب و آثار 150 شاعر را ارزیابی کردند.
در این جشنواره علاوه بر ایران، آثاری از کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان و بوسنی نیز ارائه شد.