به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمودرضادهقان منشادی کارشناس ارشد منابع طبیعی می گوید : اگر منابع طبیعی ، حفظ و تقویت نشود و تحولات کره زمین مانند تغییرات آبوهوایی، آلودگی اقیانوسها و کاهش تنوع زیستی و گونهها و فقیرسازی منابع طبیعی و تخریب عرصه ها ی جنگلی استمرار داشته باشد باید به تدریج برای مرگ جوامع اماده باشیم.
باید جهان خود را نجات دهیم و گرنه این جهان از بین خواهد رفت و رمز این کار هم توسعه منابع طبیعی و افزایش مهربانی و محبت به انهاست.
اگرچه بشر انقلاب کشاورزی و صنعتی و دانایی محور گذرانده و وارد عرصه دانش بنیان شده است اما بیش از پیش به حفظ و افزایش تنوع منابع طبیعی ( توسعه عمودی و افقی) برای بهبود محیط زیست طبیعی نیاز داریم.
وی می افزاید : توسعه عمومی به معنی افزایش وسعت منابع طبیعی و توسعه افقی هم به معنای غنی سازی عرصه ای منابع طبیعی و بهبود کیفیت این منابع و به عبارتی جنگل پربار یا مرتع پربار و پرفایده است.
بررسی های جهانی نشان می دهد جنگلهای لخت و عریان و خالی از حیوانات و پلاستیکهایی که اقیانوسهای جهان را آلوده کرده است و همچنین زنبوران عسل هر روز کمتر میشود که گردهافشانی میوهها و محصولات کشاورزی را تحت الشعاع قرار داده است.
بنابراین باید مسیر موسوم به توسعه را تغییر دهیم و به مقصد فناوریهای نوین توسعه منابع طبیعی برسیم.
باید روند حذف گونههای گیاهی و منابع طبیعی حذف شود و نباید فرصت را از دست بدهیم.
دهقان تاکید می کند : توسعه مبتنی بر منابع طبیعی ، نقشه راهی را برای آینده پایدار ترسیم میکند و به پیشرفت واقعی و پایدار کمک می کند.
عاملی که بتواند جایگزین منابع طبیعی شود وجود ندارد باید فناوری طبیعت را تعریف و متعهد باشیم و نباید بندهای گهواره توسعه را تخریب و پاره کنیم.
محمودرضادهقان منشادی که مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وابخیزداری استان تهران هم است ، می گوید : ضمن احترام به همه دستاوردهای توسعه ساز بشری باید بگوییم فناوری مخرب بخشی از دستاوردهای انقلاب اقتصادی چهارم است که ادامه این روند هرگز توصیه نمی شود و هر فناوری باید پیوست افزایش تنوع منابع طبیعی داشته باشد.
برای حفظ حیات جوامع نیاز داریم منابع اب و خاک را حفظ و تقویت کنیم و تحقق این هدف هم با توسعه درختکاری ، فضای سبز ، مراتع ، جنگلها و آبخیزداری و در یک کلام زیرساختهای سبز برای عرضه آب، کنترل بیولوژیکی آفت و بیماری، حفظ اکولوژیکی و عرصه های طبیعی ایجاد ، حفظ و تقویت شود.
با توجه به شرایط موجود وقت زیادی نداریم و باید از همین لحظه ها کار را اغاز کنیم.
هفته منابع طبیعی ( 15 تا 22 اسفند) را برکتی برای اغاز این کار و ثانیه ها را در مسیر توسعه عرصه های منابع طبیعی فرصت بدانیم در غیر این صورت دامنه تهدیدها بیشتر می شود.
پادزهر همه این تهدیدها نیز توسعه درختکاری و حفظ عرصه های منابع طبیعی است.