• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۱۰۵۵۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی
سالروز شهادت سپهبد قرنی؛

عاقبت آمریکایی‌ها من را کشتند

راننده شهید قرنی بیان کرده است که در حین بردن او به بیمارستان جمله‌ی آخرش را اینگونه به من گفت: عاقبت آمریکایی‌ها من را کشتند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سوم اردیبهشت‌ماه 1358 ساعت 11 صبح، امیر سپهبد شهید محمدولی قرنی که در منزل شخصی‌اش (خیابان ولی‌عصر فعلی) به سر می‌برد، به‌هنگام مراجعه به حیاط منزل از بیرون ساختمان مورد هدف قرار گرفت.
راننده شهید گفته است: در حین بردن قرنی به بیمارستان آخرین جمله‌اش را با صدای ضعیفی به من گفت: «عاقبت آمریکایی‌ها من را کشتند...»
روزنامه کیهان بعدازظهر‌ همان روز در گزارشی نوشت: «آخر وقت امروز اعلام شد که سرلشکر قرنی در پی یک ترور مسلحانه در بیمارستان مهر تهران جان سپرد.
قرنی در سال‌های 34 تا 36 در سمت‌های ریاست رکن 2 ستاد ارتش و معاونت ستاد ارتش انجام وظیفه کرده بود و 22 سال پیش به علت فعالیت‌های ضد رژیم مورد تعقیب قرار گرفت و به 3 سال زندان محکوم شد. پس از پیروزی انقلاب سرلشکر قرنی به ریاست ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و چندی پیش، پس از حوادث کردستان از کار برکنار شد.
رئیس سابق ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز در خیابان پهلوی سابق ترور شد. طبق اطلاع رسیده حادثه حدود ساعت 11:30 صبح در حوالی سینما امپایر رخ داد و به گفته شاهدان یک موتور سوار مسلح به سوی سرلشکر قرنی تیراندازی کرده و دو گلوله از ناحیه پا و شکم به او اصابت کرده است. در این حادثه، مهاجم از مسلسل یوزی استفاده کرده است. قرنی را پس از حادثه تیراندازی به بیمارستان منتقل کردند و بلافاصله به اتاق عمل بردند اما تلاش برای نجات وی موثر واقع نشد و نامبرده درگذشت.
ظهر امروز در یک تماس تلفنی با سرلشکر ناصر فربد، رئیس ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، وی گفت: به طوری که به ما اطلاع داده‌اند، یک موتورسوار مسلح به مسلسل یوزی به طرف سرلشکر قرنی تیراندازی کرده است. از طرف ارتش، رئیس بهداری ارتش و یک تیم پزشکی به بیمارستان مهر اعزام شدند تا چگونگی حادثه را مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را برای معالجه به عمل آورند.
مسئولان بیمارستان مهر نیز اعلام کردند که در این حادثه دو نفر که مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند به بیمارستان منتقل شده‌اند اما هویت شخص دیگر هنوز مشخص نشده است.»
 
ترور قرنی اعدام انقلابی بود

در پی این واقعه حداقل 2 گروه مسئولیت ترور را برعهده گرفتند. اولین گروه، گروهی ناشناخته به نام «سلحشوران خلق» بودند. دومین گروهی که طی اعلامیه‌ای مسئولیت ترور سرلشکر قرنی را برعهده گرفت «گروه فرقان» بود. گروه فرقان در این اعلامیه ضمن متهم کردن قرنی، این ترور را «اعدام انقلابی» قلمداد کرد.
سپهبد شهید محمدولی قرنی در اول فروردین‌ماه 1292 شمسی در تهران متولد شد. پدرش «میرزا آقاجان» از مدیران مخابرات تهران بود که هنگام بازگشت از ماموریت چندساله‌اش به شیراز در آباده دچار بیماری شد و در همان جا درگذشت.
این اتفاق باعث شد مادر شهید قرنی به همراه فرزندان به مدت یکسال در اصفهان سکونت کنند. شهید قرنی در آن زمان 10 سال داشت. او پس از اخذ مدرک دیپلم در سال 1309 وارد دانشگاه افسری ارتش شد و در سال 1311 با درجه ستوان دومی در رشته توپخانه فارغ‌التحصیل شد. وی از جمله افرادی بود که در کودتای بیست و هشتم مرداد 1332 نقش موثری داشت و پس از کودتا با درجه سرتیپی در راس رکن دوم ستاد ارتش قرار گرفت.

شهید قرنی تابع ولی‌فقیه بود

گسترش فعالیت او در حکومت پهلوی ناگفته‌های پنهان شاه را برای او روشن کرد و همین اطلاعات باعث مخالفت او با رژیم پهلوی و مبارزه با آنها شد.
اقدامات وی باعث دستگیری، حبس و در آخر اخراج او از ارتش شد. شهید محمد‌ولی قرنی پس از قیام پانزدهم خردادماه 1342 به‌واسطه آشنایی‌اش با «آیت‌الله میلانی» و «آیت‌الله مصطفی خمینی» فعالیتش را بر علیه مبارزه با شاه بیشتر کرد و این اقدامات تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه یافت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی او به‌عنوان اولین رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و توانست جلوی پیشروی ضد انقلاب در کردستان را بگیرد. سرانجام زندگی او ختم به شهادت شد...
حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز و نماینده رهبر معظم انقلاب در آذربایجان شرقی درباره سپهبد شهید قرنی می‌گوید: شهید قرنی در تبعیت از امام خمینی (ره) یک اسوه ماندگار بود.
وی نظامیِ معتقدی بود که میزان دلسوزی‌اش نسبت به انقلاب و نظام به حدی بود که در سن 66 سالگی هم تمام تلاش خود را در به ثمر رساندن انقلاب و حفظ آن انجام می‌داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضا تفاهمنامه ساخت خانه جودو وکمپ تیم ملی در قم
همایش پیشگامان رهایی در زاهدان
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در قزوین
محمدعلی فروغی، روشنفکری در خدمت قدرت و نفوذ خارجی
توسعه فضاهای آموزشی در دارخوین شادگان
کشف ۴۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در خرمشهر
کمک فعالان مجازی تفت به آزادی یک زندانی
اتوبوس اماراتی‌ها دیر رسید؛ تأخیر یک ساعته در بازی استقلال - الوصل
بازداشت یک پیمانکار و گزینه شهرداری دورود در پرونده تخلفات مالی
واکنش روسیه به انتشار فایل مکالمه محرمانه با آمریکا
بهورزان در کنار مردم برای ارتقاء شاخص‌های سلامت
کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در شهرضا
تذکر به رئیس‌جمهور برای نحوه اجرای قانون «هوای پاک»
رفع تعرض حدود ۳ و نیم هکتار از زمین‌های ملی در گیلان
دستگیری قاتل مرد ۵۰ ساله در گتوند
همه مؤسسات نظرسنجی کاهش محبوبیت ترامپ را گزارش کردند
معرفی برترین‌های مسابقات کورس سوارکاری پاییزه کشور در گنبدکاووس
قطع جریان گاز ۷ آذر در شهرک صنعتی شکوهیه قم
حذف پینگ پنگ بازان ایران از جدول دونفره نوجوانان جهان
برگزاری مسـابقات قهرمـانی و انتخابی بانوان ووشو خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)