• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۷۴۹۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۳:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
گفتگوی ویژه خبری؛

۱۴ درصد بازی‌های موبایل دراختیار بازی سازان داخلی

سازندگان بازی‌های رایانه‌ای که می‌خواهند در کشور فعالیت کند باید مجوز داشته باشند تا جلوی انتشار آن را نگیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حمید رضا جلالی فراهانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در کشور 28 میلیون بازیکن بازی های رایانه ای وجود دارند که روزی 90 دقیقه بازی می کنند اما به دلیل محدویت در فناوری پیشرفتی در زمینه بازی های داخلی نمی بینیم.

وی گفت: فاصله بسیاری با آنچه که باید در زمینه بازی های رایانه ای داشته باشیم داریم.

کارشناس بازی های رایانه ای افزود: بازی های موبایل بخشی از بازی های رایانه ای است و به دلیل ممنوع شدن واردات کنسول و افزایش قیمت ها بازیکنان بازی های کنسول به این بازی ها وفادار ترند.

جلالی فراهانی گفت: در حوزه بازی های کنسول و پی سی رها شده ایم و هیچ حرکتی انجام نمی شود.
وی افزود: هر سازنده بازی رایانه ای که می خواهد در کشور فعالیت کند باید مجوز داشته باشد نه اینکه با هزینه بسیار یک بازی ساخته شود سپس بنیاد ملی بازی های رایانه ای جلوی انتشار آن را بگیرد.
کارشناس بازی های رایانه ای گفت: به جز نظام رده بندی فرایند نظارت در تولید و انتشار بازی های رایانه ای کنار گذاشته شده است.
جلالی فراهانی افزود: نظام رده بندی نیز کارایی ندارد زیرا بر اساس آمار 47 درصد بازیکنان به این نظام توجهی ندارند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

هادی جعفری معاون بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیز در این برنامه گفت: هزینه مردم برای بازی های رایانه ای در سخت افزار و نرم افزار سالانه 920 میلیارد تومان است که از این رقم بیش از 570 میلیارد تومان سهم سخت افزار می شود.
وی افزود: از 350 میلیارد تومان درآمد بازی های رایانه ای در بخش نرم افزار حدود 14 درصد سهم بازی های بومی است.
جعفری گفت: کیفیت بازی های موبایلی بومی روز به روز در حال افزایش است و در مقایسه با سال های گذشته میزان جذب این بازی ها چهار درصد افزایش یافته است.
معاون بنیاد ملی بازی های رایانه ای افزود: بنیاد ملی بازی های رایانه ای فقط بر انتشار این بازی ها نظارت دارد و در تولید آنها دخالتی نمی کند.
وی گفت:​ پروانه انتشار برای بازی های داخلی و خارجی اجباری است اما برای بازی های داخلی و بهبود فضای کسب و کار مجوزی به نام خود اظهاری در نظر گرفته شده است.
جعفری افزود: هر شخصی بازی ساز که بر اساس طرح بنیاد ملی بازی های رایانه ای رده ای را کسب کند مورد حمایت مزایای پیش بینی شده در آن رده قرار می گیرد.
وی گفت: در سال گذشته 6 هزار و 641 بازی بررسی محتوایی شد که مجوز انتشار برای هزار و 257 بازی صادر نشد.
جعفری افزود: در سه ماهه نخست امسال نیز هزار و 78 بازی رده بندی شده اند.
معاون بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه حمایت های این بنیاد امسال بسیار بیشتر از گذشته است گفت: حمایت از بازی سازی، جهانی کردن صنعت بازی سازی داخلی و حفاظت از صنعت بازی های بومی در مقابل بازی های خارجی از جمله اولویت های این بنیاد است.
وی افزود: بازی های مروج خشونت که بیشتر تولید داخل هستند درصد کمی را از بازی های درون بازار را شامل می شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بابک کرباسی سازنده بازی های رایانه ای نیز در این برنامه گفت: حوزه فرهنگی بازی های رایانه ای از ولنگاری و بی سرو سامانی رنج می برند در حالی که این حوزه، حوزه فرهنگی است.
وی افزود: برای ساخت بازی های ایرانی مجوز ساخت، پروانه تولید، نظارت بر تولید،​ بازی نامه، دیالوگ ها و سوژه ها نیاز ندارد و فقط مجوز،​ خود اظهاری است.
کرباسی گفت: بر این اساس شرایط بازار بازی های رایانه ای کنترل را برای خانواده ها سخت کرده است.
سازنده بازی های رایانه ای افزود: درباره تاثیر بازی های وارداتی بر بازیکنان کنترل و نظارت خوبی وجود ندارد.
وی گفت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای جدیداً حمایتی از تولید نمی کند و بخش خصوصی باید بازی ها را با هزینه خود بسازد.
کرباسی افزود: تولیدات فرهنگی نباید بدون نظارت ساخته شوند.
سازنده بازی های رایانه ای گفت: آمار بررسی بازی ها که از طرف بنیاد ملی بازی های رایانه ای اعلام می شود مربوط به بازی های خارجی است و باز ی های داخلی برای انتظار هیچ مجوزی نیاز ندارد.
وی افزود: پروانه تولید ربطی به پروانه نشر ندارد و این پروانه برای شرکت های داخلی به رغم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر نمی شود. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

جمشید جعفرپور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: با توجه به فضای اقتصادی جامعه و وجود ظرفیت های انسانی برای ساخت بازی های رایانه ای نباید اشخاص بازی ساز ملزم به دریافت مجوز ساخت شوند اما برای انتشار بازی ها باید مجوز گرفته شود.
وی افزود: امکان کنترل و نظارت بر ساخت همه بازی ها رایانه ای وجود ندارد. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز فرایند جذب نیرو‌های خدماتی و سرایدار برای مدارس استان
جدول‌گذاری در خیابان تربیت با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال انجام است
معرفی داوران بخش پژوهش جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
توقیف تانکر حامل ۲۲ هزار لیتر نفت سفید قاچاق در الیگودرز
اعلام اسامی محرومان هفته سیزدهم لیگ یک فوتبال
اجرای ۸ نمایش در مجموعه تئاتر لبخند
یادواره ۱۳ شهید پایگاه مقاومت شهید افروزپور در چرام
دورکاری کارکنان شهرداری ارومیه در روز‌های پنجشنبه
فرمانده سپاه انصارالمهدی زنجان: تفکر بسیجی تولید قدرت و عزت برای ایران اسلامی کرده است
هفته بسیج، جلوه‌ای از پیوند عمیق ولایت، ایمان و فداکاری 
واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت به ۱۴۶ متقاضی در اردستان
عزیمت وزیر امور خارجه به پاریس
­تغییر ساعت و ورزشگاه سه مسابقه از هفته یازدهم لیگ برتر
عملیات بالگرد و ۳۲ تیم هلال احمر برای اطفاء حریق جنگل‌ها در استان
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
زبان معیار (از دفتر دار شدن زبان فارسی در ساختار اداری کشور تا انتقاد زبانی رئیس جمهور از خبر بیست و سی)
 نظام مهندسی، قلب توسعه و تخصص در شهر خواهد بود
تدریس درس فداکاری دانش‌آموزان در گلزار شهدای یاسوج
پیش‌بینی کاهش دما در اردبیل
اعلام اسامی محرومان هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)