• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۶۴۸۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۶
آذربایجان شرقی » اجتماعی
در گردهمایی مدیران کل آموزش و پرورش در تبریز؛

تامین معلم و کلاس؛ چالش‌های بنیادی آموزش و پرورش

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش: این وزارت خانه در تامین نیروی انسانی و کلاس، چالش بنیادی دارد.

تامین معلم و کلاس؛ چالش‌های بنیادی آموزش و پرورشبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربايجان شرقي، رضوان حکیم‌زاده در گردهمایی مدیران کل آموزش و پرورش جوار یک کشور به میزبانی تبریز گفت: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دانش آموز ابتدایی کشور در کلاس‌هایی با تراکم ۲۵ نفر و حتی ۳۵ نفر به بالا تحصیل می‌کنند، آن هم در حالی که فقط حدود ۷۵ هزار معلم، عهده دار تعلیم آنهاست.
به گفته او، این در حالی است که ۴۴ هزار کلاس درس چندپایه‌ای هم فقط با یک معلم در کشور وجود دارد، از این رو تامین فضای آموزشی و در کنار آن، تامین نیروی انسانی کافی از چالش‌های بنیادی آموزش و پرورش به شمار می‌رود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: یکی از نگرانی‌های اساسی ما در ساماندهی مدرسه محور، میانگینی است که از تعداد دانش آموزان با تعداد معلمان با عمل ضرب و تقسیم به دست می‌آوریم که در این‌صورت دچار اشتباه استراتژیک در محاسبه نیروی انسانی برای آموزش و پرورش می‌شویم.
حکیم زاده افزود: ۱۸۰ هزار کلاس درس، هر کدام با یک تا ۲۵ دانش آموز در مقطع ابتدایی کشور مستقر است و نزدیک به ۳ میلیون دانش آموزان ابتدایی در این کلاس‌ها تحصیل می‌کنند.
به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، در حالی که نگرش‌ها به شغل معلمی در جامعه به گونه‌ای است که همواره به عنوان شخصی که در کلاس درس، تنها کتابی را به دانش آموزان تدریس می‌کند، گرایش به آن اندک است، از این رو باید با تغییر رویکرد و سیاستگذاری‌های لازم، افرادی با انگیزه، ماهر، متخصص و شایسته در این شغل حساس جذب شوند.
حکیم‌زاده تاکید کرد: در چنین شرایطی، روشن است که باید سیاست‌های اسناد بالادستی و الزامات برنامه توسعه وزارت آموزش و پرورش، به جد پیگیری شود و شیوه‌های پیشین جذب معلم در سند تحول بنیادی، تغییر یابد.
او همچنین با تاکید بر نقش پررنگ معلمان در توسعه‌ی پایدار یک کشور افزود: هر چند در شرایط فعلی، چاره‌ای غیر از حل مشکلات و مسائل با راهکار‌های موقتی نیست، اما این راهکار‌ها مقطعی بوده و در دراز مدت پاسخگو و حلال مشکلات نیست.
او در ادامه به تامین عدالت آموزش به ویژه در مناطق دو زبانه اشاره کرد و گفت: در ماده ۱۸ به صراحت به برگزاری دوره‌ی پیش دبستانی با حمایت مالی دولت در مناطق دو زبانه، روستایی و عشایری در کلاس‌های مستقل در مقطع اول و دوم دبستان‌های دولتی اشاره شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی هم به بازنشستگی ۳ هزار و ۵۰۰ فرهنگی استان، افزایش جمعیت دانش آموزی و همچنین استقرار پایه دوزادهم گفت: با توجه به این موارد، اهمیت جذب نیروی انسانی دو چندان شده، از این رو تمهیدات لازم برای جبران کمبود نیرو اتخاذ شده است.
جعفر پاشایی، نگاه فرابخشی و سیستماتیک، مدرسه محوری، تفویض اختیار و بهره وری را از جمله جزو رویکرد‌های حاکم بر ساماندهی نیرو‌های انسانی سالتحصیلی ۹۸-۹۷ اعلام کرد و افزود: با برنامه ریزی و تلاش شبانه روزی در آغاز سال تحصیلی جدید (۹۸-۹۷) هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)