• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۵۸۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
در حاشیه آیین گشایش همایش «تهران، پایتخت تغییر دیابت»؛

دیابت پنجمین علل مرگ و میر در ایران

معاون آموزشی وزارت بهداشت: سالانه بیش از ۱۰ درصد مردم کشور مبتلا به دیابت می‌شوند و این بیماری پنجمین علت مرگ و میر در ایران است

دیابت پنجمین علل مرگ و میر در ایرانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر لاریجانی در آیین گشایش همایش «تهران، پایتخت تغییر دیابت» افزود: سالانه ۳۰۰ هزار مرگ در کشور به علت بیماری‌های غیر واگیر رخ می‌دهد که دیابت یکی از عوامل آن است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد هزینه‌های بهداشتی و درمانی کشور، صرف دیابت و هزینه‌های ناشی از آن می‌شود، گفت: در تهران به دلیل افزایش آگاهی، شاهد بهبود رتبه در کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری بوده‌ایم البته در برخی مناطق تهران همچون منطقه ۱۲، ۱۶ و ۲۰ بیشترین مرگ و میر ناشی از قلبی و عروقی که دیابت می‌تواند زمینه آن باشد وجود دارد.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: بیش از یک چهارم جمعیت ایران چاق هستند و ۵۷ درصد از مردم فعالیت فیزیکی ندارند، حدود ۳۰ درصد فشار خون دارند و ۲۵ درصد گرفتار چربی خون هستند.

لاریجانی با اشاره به اینکه شیوع دیابت در کشور بیش از ۱۰ درصد و در زنان بیشتر از مردان است، افزود: خوشبختانه کشور ما رتبه نخست منطقه و رتبه دوم جهان را برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر کسب کرده است و تلاش می‌کنیم موفقیت‌های بیشتری در این زمینه حاصل شود.

در ادامه این مراسم، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: مردم تهران به علت تغییر سبک زندگی درگیر مسائلی همچون کم‌تحرکی و افزایش وزن شده‌اند که انجام دادن تغییرات جدی در این زمینه امری ضروری به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اجرای طرح سنجش عدالت در سطح تهران افزود:​ کم‌تحرکی، چاقی و استرس ناشی از زندگی در کلانشهر از جمله مشکلاتی است که پایتخت نشینان گرفتار آن هستند و باید به صورت جدی به این مسئله پرداخته شود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه بحث بیماری‌های غیرواگیر جدی است، گفت: در تهران نرخ شیوع دیابت بالاتر از سایر شهر‌ها و میانگین کشوری است که باید تلاش کنیم از توان‌های مختلف در بخش‌های متفاوت تهران در کنترل این بیماری استفاده کنیم.

نصیری افزود: اجرای طرح «تهران، پایتخت تغییر دیابت» می‌تواند نتایج مؤثری داشته باشد و ترویج آن در سایر استان‌ها نیز موفق خواهد بود که البته در شهرداری طی چند ماه گذشته گروه‌های ویژه و حرفه‌ای در این زمینه شکل گرفته است تا بتوانیم با همکاری بخش‌هایی همچون وزارت بهداشت در کنترل دیابت موفق عمل کنیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم در سه سال آینده با اجرای این طرح، وضع بهتری در کنترل دیابت شهروندان داشته باشیم، گفت: مدیریت چاقی و دیابت در پایتخت، اجرای نقشه دیابت، ارائه آموزش‌های منسجم و افزایش آگاهی شهروندان، همچنین ارائه خدمات بهینه در کنترل عوارض دیابت از اهداف اصلی برنامه «تهران، پایتخت تغییر دیابت» است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضاییه است
ولادت باسعادت حضرت مهدی(عج) مبارک
اجرای طرح‌های ملی در خرمشهر و ماهشهر با سرمایه‌گذاری ۵۶ همتی
تجدید چاپ کتاب «ماه و بلوط»
افتتاح کارخانه گندله‌سازی بهاباد با دستور رئیس‌جمهور
بهره برداری از ۲۳ طرح عمرانی با ۲۹ میلیارد تومان هزینه
خبر خوش برای بیماران PKU؛ توزیع نان فاقد پروتئین
توزیع کیک نیم تنی میان ۵ هزار نفر در جشن نیمه شعبان آمل
دعوت بازیکن نساجی به اردوی تیم فوتبال جوانان
جشن میلاد امام منتظران در شهرستان‌های فارس
کمینه و بیشینه دمای پانزدهم بهمن ماه در سمنان
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
ثبت ملی گورستان زاگرس آبیدر سنندج
بهره برداری و آغاز ساخت ۳۵ طرح در مارگون
کشف محموله ۱۳ تنی چوب قاچاق در دزفول
۲۱ میلی‌متر باران در دیار الوند ثبت شد
مصرف مولتی‌ویتامین می‌تواند خطرناک باشد؟
تسریع در روند بازسازی سه واحد صنعتی آسیب‌دیده به صورت ویژه در دستور کار مسئولان
عظیمی: به چیزی جز قهرمانی فکر نمی‌کنیم
اجرای طرح بزرگ «مهدی، جان ایران» در مناطق محروم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
رزمایش اقتدار ورزش ایران
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)