• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۳۳۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵
سیاسی » عمومی
در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه مطرح شد

لزوم تقويت مدیریت بازار ارز

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: مدیریت بازار ارز باید تقویت شود و تراز مثبت تجاری به نفع تولید داخلی باشد

لزوم تقويت مدیریت بازار ارز
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه درباره حمایت از کالای ایرانی گفت: دولت امسال واردات ۳۵۰۰ قلم کالا را که در داخل تولید می‌شود ممنوع کرد، اما در آمار گمرک شاهد واردات برخی از این کالا‌ها از جمله سنگ پا و یا غذای سگ و گربه هستیم که مایه تعجب و مسخره است.
وی افزود: گمرک اعلام کرده این کالا‌ها در مقابل صادرات بوده و ارزی تخصیص نیافته است که با این حال این توجیه قابل قبول نیست و صادرکنندگان باید الگوی واردات را رعایت کنند و این رخنه باید در گمرک پوشانده شود.
حمایت نکردن از کالای ایرانی
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی با اشاره به تراز تجاری مثبت کشور در سال ۹۷ گفت: جهش سه برابری قیمت ارز صادرات همه کالا‌ها به کشور‌های همسایه را به صرفه کرده به طوری که برخی از کالا‌های یارانه‌ای مثل گاو و گوسفند زنده و گوشت نیز به این کشور‌ها قاچاق می‌شود و قیمت را تا دو برابر افزایش داده و باعث فشار بر مردم شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با این حال افزایش قیمت ارز واردات پوشاک به کشور را نیز ۳۸ درصد کاهش داده و صادرات پوشاک و کفش ۱۸ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین با افزایش تولید پوشاک و لوازم خانگی کسب و کار‌ها نیز در این حوزه بیشتر شده اگرچه قیمت آن‌ها نیز ۲ تا ۳ برابر شده است و در مجموع می‌شود می‌توان گفت حمایت از کالای ایرانی در عمل تا حدودی اتفاق افتاده است.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار ارز آوری صورت گرفته است با این حال یکی از مشکلات در این زمینه این است که پیمان سپاری ارزی به طور کامل اجرا نمی‌شود.
مصباحی‌مقدم گفت: بانک مرکزی استثنایی را برای پیمان‌سپاری قائل شده از جمله اینکه برای صادرات تا یک میلیون دلار نیازی به عرضه ارز در سامانه نیما نیست که این موضوع باعث شده کسانی که بیش از یک میلیون دلار صادرات دارند آن‌ها را به نام چند نفر ثبت کنند و راه گریزی برای این موضوع یافته اند.
وی افزود: همچنین کسانی که بیش از ۳ میلیون دلار صادرات دارند باید ۳۰ درصد ارز خود را به سامانه نیما بدهند که این باعث می‌شود صادرکنندگان از افراد پوششی برای صادرات خود استفاده کنند.
اجرای ناقص پیمان سپاری ارزی
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها که بیش از ۳۰ میلیارد دلار صادرات داشته اند فقط شش و نیم میلیارد آن را به سامانه نیما عرضه کرده‌اند و از کل ۴۰ میلیارد دلار صادرات فقط ۸ میلیارد دلار به سامانه نیما وارد شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ارزی که وارد سامانه نیما نمی‌شود یا به صورت آزاد فروخته می‌شود یا برای واردات بدون ثبت سفارش اختصاص می‌یابد یا به خارج از کشور منتقل می‌شود که مصیبت بزرگی است.
وی افزود: بانک مرکزی باید جلوی این موضوع را بگیرد.
وی گفت: اگر همه این ارز به سامانه نیما بازگردد کمبودی در ارز احساس نمی‌شود و قیمت‌ها کاهش می‌یابد.
مصباحی مقدم به دیدار رئیس کل بانک مرکزی با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: در این دیدار مقام معظم رهبری در موضوع استقلال بانک مرکزی و تقویت پول ملی تاکید داشتند.
وی با اشاره به مشکلی که برای موسسات مالی به وجود آمد و تجمعاتی که در پی آن اتفاق افتاد، گفت: در این موضوع دولت از بانک مرکزی استقراض کرد و این یعنی بانک مرکزی استقلال نداشته است.
مصباحی مقدم افزود: رئیس جمهور اعلام کرد ما ناچار شدیم دست در جیب مردم بردیم و ۳۰ هزار میلیارد تومان برداشتیم و این به معنی استقراض از بانک مرکزی و کاهش قدرت خرید پول مردم است.
وی با تاکید بر اینکه رئیس کل بانک مرکزی باید جلوی رشد بی رویه نقدینگی را بگیرد، گفت: در دوره‌های گذشته ریاست جمهوری نیز شاهد استقراض از بانک مرکزی بودیم که باعث کاهش ارزش پول ملی شده است.
وی با بیان اینکه ارزش پول ملی کشور‌هایی مثل عراق، افغانستان و سوریه رشد داشته یا ثابت مانده است، گفت: در کشور ما طی ۳۷ سال بیش از ۳ هزار برابر نقدینگی افزایش داشته است.
مصباحی مقدم عامل دیگر رشد نقدینگی را بانک‌ها دانست و گفت: بانک‌های کشور بدهی خود را به بانک مرکزی به روز پرداخت نمی‌کند و سود‌های بالا نیز منشأ افزایش نقدینگی است که باید انضباط مالی با نظارت بانک مرکزی صورت گیرد.
استقراض از بانک مرکزی و کاهش قدرت خرید پول مردم
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مصباحی مقدم در بخش دیگری به الحاق ایران به پالرمو و سی اف تی اشاره کرد و گفت: عده‌ای از جمله اعضای دولت اصرار دارند که با پیوستن به این‌ها شفافیت بین‌المللی به وجود می‌آید و اعتماد به ما بیشتر خواهد شد در صورتی که در شرایط تحریم این موضوع درست نیست.
وی گفت: رئیس جمهور و آقای ظریف هم اعلام کرده‌اند که قول نمی‌دهیم با تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی اوضاع مالی بهتر شود.
شفافیت بین المللی و اعتماد بانک‌های خارجی در داد و ستد
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
عضو مجع تشخصیص مصلحت نظام با بیان اینکه رئیس دوره‌ای اف‌ای تی اف و آمریکا و مسئول تحریم‌های ایران در خزانه داری آمریکاست، گفت: آن‌ها منتظر هستند که این موضوع در ایران تصویب شود تا ابزار لازم برای مهار دادوستد‌های ایران را پیدا کنند.
وی با بیان اینکه یکی از جرم‌های پولشویی پوشش خریدار و فروشنده است، گفت: ما ناچاریم در شرایط تحریم معاملات پوششی داشته باشیم و از شرکت‌های پوششی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کنیم در حالی که پیوستن به اف‌ای تی اف یعنی باید دست از این دو دست را برداریم در حالی که در شرایط تحریم این کار ممکن نیست.
وی افزود: اگر نمی‌توانیم این داد و ستد‌ها را متوقف کنیم پس چرا رئیس جمهور و دولت و مطبوعات جریان خاص مجمع تشخیص مصلحت را برای تصویب لوایح تحت فشار قرار می‌دهند.
وی تاکید کرد: ما مصلحت نظام را مبنا قرار می‌دهیم و نه هوا و هوس‌ها را.
مبنا مصلحت نظام است نه هوا و هوس‌
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مصباحی مقدم درباره کانال مالی اروپا نیز گفت: اروپایی‌ها متعهد بودند که ۱۲ راهکار را برای تجارت ایران فراهم کنند در حالی که یک قدم هم در نه ماه گذشته برنداشتند.
وی گفت: چیزی که به عنوان اینستکس مطرح شده کانال مالی نیست بلکه ما باید تمام ارز حاصل از فروش نفت خود را به این صندوق واریز کنیم و در ازای آن اروپا به ما مواد غذایی دارو و لوازم پزشکی بدهد.
مصباحی مقدم گفت: یکی از دوازده راهکاری که باید اروپا دنبال می‌کرد این بود که شعب بانک‌های ایرانی در کشور‌های اروپایی ایجاد شود که در این صورت ما نیاز به دور زدن تحریم‌ها نداریم.
مصباحی مقدم گفت: اروپایی‌ها می‌گویند به جای صندوقی که به اصطلاح کانال مالی خوانده می‌شود ما باید اف‌ای تی اف را تصویب کنیم در حالی که این یک فریب است و ما باید به آن‌ها بگویم که ما هوشیار هستیم.
ما هوشیار هستیم
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت تدوین الگوی ویژه سلامت در مناطق آزاد
سوخت گیری خودرو‌های پلاک منطقه آزاد کیش با نرخ سوم بنزین
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)