• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۷۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
بین الملل » تحلیلی

متن سخنرانی ظریف در اجلاس بنگلادش

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ متن سخنرانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سومین نشست مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند درباره اقتصاد آبی در داکا پایتخت بنگلادش به شرح ذیل است.

در ابتدا و قبل از هر چیز اجازه می‌خواهم مراتب قدردانی و سپاس عمیق خودم را از نخست وزیر شیخ حسینه و مردم و دولت بنگلادش به خاطر میهمان نوازی گرم آن‌ها بیان کنم.

دوستان گرامی.
دریا‌ها و اقیانوس‌ها آینده ما هستند. حیات بیش از ۳ میلیارد نفر از مردم کره زمین به تنوع زیستی دریایی و ساحلی وابسته است. اقیانوس هند منابع سرشاری در دل خود جای داده است که باید برای تامین منافع جوامع ما اکتشاف و استخراج شود. اقتصاد آبی - به عنوان یک الگوی رشد مبتنی بر اقیانوس - رویکردی سیستماتیک و نظام‌مند به شمار می‌رود که با حمایت از پایداری زیست محیطی و در برگیری و شمول اجتماعی، با هدف تقویت رشد اقتصادی ابداع شده است.
مسائل مربوط به اقیانوس‌ها و ابعاد اجتماعی آن‌ها به وضوح مسائلی مرتبط و به هم پیوسته محسوب می‌شوند که باید در قالبی جامع و فراگیر مورد بررسی قرار گیرند. در این راستا رفاه بشر و زندگانی جوامع ساحلی - که تحت تاثیر مستقیم امنیت غذایی و امنیت دریایی قرار دارد - باید در اولویت نخست توجه ما قرار داشته باشد. همچنین مسائلی مانند گردشگری دریایی، مشارکت بخش خصوصی در زیرساخت‌های دریایی، شبکه‌های بنادر، بحث حمایت و تامین مالی و نیز خطر زباله‌های پلاستیکی دریا پایه باید مد نظر قرار بگیرد.
برای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند IROA , اجرای اقتصاد آبی به منظور تسریع و محقق ساختن رشد اقتصادی مبتنی بر اقیانوس، با مقوله تهدیدات، چالش‌ها و فرصت‌ها در اقیانوس هند ارتباط مستقیم پیدا می‌کند. همانگونه که نخست وزیر شیخ حسینه به درستی اشاره کردند " اگر قرار باشد اقتصاد آبی هدایتگر اقتصاد‌های ما در آینده باشد، پس ما باید از دریا‌های خود برای ارتقا و ترویج دوستی و مهار تنش‌ها در منطقه بهره برداری کنیم، به اصل آزادی کشتیرانی احترام بگذاریم و در چارچوب مکانیسم مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند با یکدیگر به همکاری بپردازیم. "
منطقه اقیانوس هند با چالش‌های زیادی روبروست که از جمله آن‌ها می‌توان به راهزنی دریایی، قاچاق انسان، مواد مخدر، قاچاق تسلیحات و حیات وحش، صید غیر قانونی، آلودگی، و در نهایت بهره برداری غیرقانونی و سوء استفاده از منابع دریایی اشاره کرد. حفظ ثبات و امنیت اقیانوس هند برای همه ما از اهمیت حیاتی برخوردار است. ظهور هشدار دهنده یکجانبه گرایی افراطی، بی اعتنایی به حاکمیت قانون، ظهور مجدد دیپلماسی قایق‌های توپدار و اتخاذ تدابیر غیر قانونی و اجباری و قهر آمیز علیه جوامع غیرنظامی - مانند تروریسم اقتصادی - بزرگترین چالش‌های پیش روی نه تنها کشور‌های حاشیه اقیانوس هند، بلکه دستاورد‌های جمعی جهانی ما در طول چندین دهه گذشته به شمار می‌روند.
اجازه می‌خواهم سخنان خود را با این تاکید بر این موضوع به پایان ببرم که شکوفایی اقتصاد آبی در اقیانوس هند مستلزم امنیت وثبات " کل" منطقه است. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که این امنیت و ثبات باید از درون منطقه - از طریق مشارکت و همکاری میان دولت‌های منطقه - نشات بگیرد و نمی‌تواند از خارج خریداری و تامین شود، چرا که این کار تنها به تشدید هر چه بیشتر حضور نظامی، رقابت و محرومیت منجر خواهد شد. ما برای همکاری در هر گونه ترتیبات جمعی و گروهی برای تحقق این هدف از آمادگی کامل برخورداریم.
از توجه شما سپاسگزاری می‌کنم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وکیل شاکیان پرونده منافقین: جنایات منافقین همچنان ادامه دارد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند
مسجد جامع الشتر پایگاه اتحاد و همدلی مردم
خبر‌هایی از بزرگداشت ایام الله دهه فجر
بازدید از آزمایشگاه کشت بافت مرکز جنوب کرمان
ماشین‌های دروغ پرداز در برابر قانون (شبکه اینترنشنال)
خراسان‌شمالی غرق در شادی و سرور جشن نیمه شعبان
۱۵ شعبان المعظم سالروز ولادت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه شریف
ایستگاه پانزدهم رقابت‌های لیگ دسته دوم فوتبال و مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
۳۱ اثر چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در ساری روی پرده می‌رود
قدردانی عراقچی از فیدان به جهت تلاش برای کاهش تنش در منطقه
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۱۴ بهمن ۱۴۰۴)
رتبه برتر شهرضا در حوزه اشتغال و کارآفرینی
دولت‌های متخاصم و جنایات منافقین
میزبانی از بزرگترین رویداد قرآنی زنجان
بهره برداری بیش از ۵۰۰ طرح عمرانی در گیلان
آغاز ثبت نام شبکه داوطلبان طرح رویداد «سلام محله» در لرستان
عطرافشانی و گلباران مزار شهدا در عجب‌شیر
افتتاح مرکز آفرینش‌های مأوا در رشت
بازگشت هیجان به لیگ برتر جودو با رقابت ۷ تیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
طرح ملی منتظران ظهور همزمان با نیمه شعبان
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)