• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۶۰۱۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی
در سفر آقای رئیسی به آذربایجان شرقی

اولویت؛ رسیدگی به پرونده‌های مورد دغدغه مردم

رئیس قوه قضاییه: پرونده‌هایی که دغدغه و موضوع سوال مردم است از نظر رسیدگی باید در اولویت قرار گیرند.

اولویت با رسیدگی به پرونده‌های مورد دغدغه مردم باشدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان آذربایجان شرقی گفت: کار در دستگاه قضایی کار سختی است؛ سختی کار به این دلیل است که رسیدگی به حقوق مردم، دعاوی، جرائم و اعمال مجازات‌ها کار سختی است که انسان در یک امتحان و آزمون مهمی قرار دارد.
وی ادامه داد: باید بهترین‌ها را عمل کنیم؛ زیرا مواجهیم با آنچه که حق مردم است و آنچه که حق الله است و مال، جان و آبروی مردم است. تشخیص درست موضوع، تشخیص دقیق حکم و تناسب بین حکم و موضوع و از همه مهمتر تصمیم درست گرفتن کار آسانی نیست.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی یادآور شد: نگاه به تخصص، تبحر و تجربه دیگران و تصمیم گرفتن از مقدماتی است که خیلی‌ها دریافتن آن از جمله قاضی، کارشناس، ضابط، وکیل یا نیرو‌های پزشکی قانونی نقش دارند. از سویی برخی تلاش می‌کنند حقیقت بر قاضی پوشیده شود. برخی تلاش می‌کنند که باطل، حق جلوه کند و حق به صورت باطل نمایان شود و تلاش می‌کنند با جوسازی و فضاسازی آن را انجام دهند.
وی افزود: خاصیت و خصوصیت فضاسازی آن است که می‌خواهند حق را باطل جلوه دهند و باطل را حق؛ اینجا سختی کار قاضی آن است که می‌خواهد تمام این غبار‌ها را کنار بزند و حقیقت را کشف کند. در کشف این حقیقت چند امر ضرورت دارد؛ نخست آنچه که حقیقت را به انسان می‌نمایاند، برخورداری از ملکه تقوا است. خداوند انسان باتقوا را از یک توانایی برخوردار می‌کند که تمیز بین حق و باطل دهد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: آنچه که می‌تواند به ما مدد کند تا ما حق را از باطل و سره را از ناسره در میان همه این فضاسازی‌ها و جوسازی‌ها بشناسیم، تقوای الهی است؛ تقوا ملکه‌ای است که انسان را از تندروی و کندروی‌ها باز می‌دارد.
وی گفت: تقوا ملکه‌ای است که انسان را با ملامت ملامت کنندگان از میدان بیرون نمی‌برد و تشویق مشوقان انسان را وا نمی‌دارد که از مسیر حق خارج شود. برای قضاوت ظرفیتی لازم است که این ظرفیت، سرمایه قاضی است. سرمایه مهم قاضی ظرفیتش است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: نکته دوم در باب قضاوت برخورداری از علم و دانش است. به هنگام شدن و به روز شدن دانش همه ما ضرورت دارد. هیچ کس در هیچ مرحله‌ای از علم و دانش، خودش را بی نیاز از دانش افزایی نداند و همواره باید وقت بگذاریم و بر دانش خود بیافزاییم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: قضات ما عموما چه در سطح حوزوی و چه دانشگاهی برخوردار از سطوح عالی علمی هستند.
وی افزود: اکثر قضات ما به مدرک تحصیلی در ورود به دستگاه قضایی اکتفا نکردند؛ بلکه سعی کردند دانش کلاسیک و عمومی خود را بیفزایند؛ لذا سطح دانش در بین قضات ما سطح بالا و قابل توجهی است و تجربیات و اندوخته‌های آن‌ها در شناخت موضوع، حکم و صدور احکام، ارزشمند و مبارک است؛ لذا بالا بردن سطح آموزش و دانش و به روز بودن، مسلط بودن بر قوانین و مقررات و مسلط بودن به شناخت موضوع اهمیت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: آنجا که قضات خودشان تخصص لازم را ندارند، می‌توانند در تشخیص یک پرونده اقتصادی از متخصص اقتصادی و در امر حسابرسی از حسابرسی متبحر بهره ببرند.
وی ادامه داد: در مشورت کردن نباید ابایی داشته باشیم و برای خوب فهمیدن موضوع حتما برای خودتان حد نشناسید و با قضات عالی رتبه مشورت نمایید.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به حضور رئیس دیوان عالی کشور و قضات این دیوان در استان‌های مختلف بیان داشت: حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم و قضات همراه وی مدتی است به استان‌ها می‌روند و با قضات جلسه می‌گذارند و سوالات قضایی طرح می‌شود و این سفر‌ها بسیار در دانش افزایی قضات موثر است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: دیوان عالی کشور با قضات با سابقه سی ساله در سطح میانی و با قضات دادگاه‌های بدوی و دادرسان سخن می‌گویند که امر پسندیده و مهمی در جهت تبادل تجربیات است.
وی با تاکید بر اینکه شناخت موضوع بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: یک زمانی یک حکمی صادر و تصمیمی گرفته می‌شود؛ اما موضوع دقیق برای قاضی روشن نشده است. میزان ارجاعات به یک قاضی زیاد است و گاهی علی رغم داشتن حوصله، قاضی آن وقت کافی را برای دقت لازم ندارد؛ ولی در هر صورت عمیقا معتقدیم که کیفیت نباید فدای کمیت شود.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: پرونده‌ها را بطور دقیق رسیدگی کردن و مو را از ماست کشیدن و با حوصله رسیدگی کردن مسائل مهمی است که باید مورد توجه همه همکاران گرامی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: در این بین برخی پرونده‌ها جنبه ویژه دارد. نگاه مردم در یک روستا یا یک شهر و یا یک منطقه به این پرونده است؛ همه پرونده‌ها مهم هستند؛ ولی مثلا دو تا پرونده است که بسیار اثرگذار در زندگی مردم است و تاخیر در این رسیدگی، مشکلاتی را ایجاد می‌کند. رسیدگی به این پرونده‌ها اولویت دارد.
وی افزود: پرونده‌هایی که دغدغه و موضوع سوال مردم در یک صنف یا یک منطقه خاص و یا مسئله ملی و کشوری شده‌اند، از نظر رسیدگی باید در اولویت قرار گیرند.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اهمیت شغل قضا، گفت: در جنبه اثباتی امر قضا نیاز دارد که قاضی در هر کوی و برزنی احکام عادلانه را صادر کند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برخورد با تخلف باعث تقویت دستگاه قضایی است، تصریح کرد: یقین بدانید آنچه که آبروی دستگاه قضایی را افزون می‌کند برخورد عبرت آموز با تخلفات و کجی‌هاست.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ادامه داد: در هر قشر و صنفی با تخلف برخورد شود باعث می‌شود که آن قشر مصونیت پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه قبول داریم که قضات باید در جایگاه خودشان باشند، افزود: قضات در سراسر کشور باید کار قضایی کنند. رئیس کل دادگستری که باید کار مدیریتی کند مطابق پیش بینی قانونگذار برای اینکه از قضا فاصله نگیرد، رئیس شعبه اول تجدیدنظر است.
حجت الاسلام و المسلمین­ رئیسی با بیان اینکه طرفدار این هستم که قاضی کار قضایی انجام دهد، گفت: کار‌هایی که در دادگستری از غیر قضات بر می‌آید، حتما باید به غیرقضات واگذار شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب و نظامی سراسر کشور در مشهد که هفته آینده برگزار می‌شود، گفت: در سمینار هفته آینده در مشهد خواهم گفت که برای همه دادگستری‌ها زمان تعیین می‌کنیم که آن دسته از قضاتی که در غیر کار‌های قضایی اشتغال دارند به کار قضایی برگردند و از آن دسته از قضاتی که زمینه دارند استفاده کنیم. نیرو‌های لایقی که در دادگستری هستند و می‌توانند از پس کار‌های مختلف غیرقضایی برآیند، کم نیستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در رابطه با تبدیل وضعیت کارکنان خاطرنشان کرد: ما با ارتقای کارکنان دادگستری و کارکنان مجموعه قضایی به مراحل عالی هیچ مخالفتی نداریم؛ بلکه موافق هستیم و اینکه کارکنان تغییر وضعیت دهند و با داشتن شرایط لازمی که برای قضا هست، قاضی هم شوند، مخالفت نداریم؛ بلکه معتقدیم، چون تجربه دارند می‌توانند ارزشمند باشند؛ ولی شرایط لازم علمی و سنی و شرایط دیگر قضا را باید داشته باشند.
وی در خصوص شورای حل اختلاف نیز گفت: معتقدیم شورای حل اختلاف که جایگاه قانونی دارد باید تقویت شود. قانون آن در مجلس مطرح است و معاون حقوقی قوه قضاییه با همکاری رئیس شورای حل اختلاف اصلاحات این قانون را پیش بینی کردند و یکی از اصلاحات نسبت به تعیین تکلیف کارکنان شورا‌های حل اختلاف است تا وضعیت کارکنان این شورا مشخص شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: شورای حل اختلاف با این نگاه که کارکنان افتخاری باشند، ایجاد شد؛ ولی بعد، هم صلاحیت‌ها و هم وضعیت پرسنل تغییر کرد. الان هم پرسنل آن نه کارمند قطعی هستند و نه جنبه افتخاری دارند و ما هم به دنبال تعیین تکلیف وضعیت صلاحیت‌های قانونی شورای حل اختلاف و هم کارکنان هستیم.
 
 فساد چوبی لای چرخ تولید است 
رئیس قوه قضاییه در بازدیدی سرزده از کارخانه ماشین سازی تبریز تاکید کرد:­ باورمان این است که فساد چوبی لای چرخ تولید است.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی، بلافاصله بعد از ورود به استان آذربایجان شرقی به همراه نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان شرقی طی بازدیدی از پیش اعلام نشده در کارخانه ماشین سازی تبریز حاضر شد و از نزدیک در جریان آخرین روند تولید این کارخانه قرار گرفت و ضمن­ گفتگوی­ رو در رو با کارگران این مجموعه و حضور در خط تولید در جریان آخرین روند اصلاحات کارخانه ماشین سازی تبریز پس از تعیین سرپرست جدید قرار گرفت.
همچنین آقای رئيسی در پایان بازدید خود دقایقی در­ جمع کارگران صحبت کرد.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه اعتقاد و باورمان این است که فساد چوبی لای چرخ تولید است، گفت: اگر هر جا فساد وجود داشته باشد تولید کم رونق و یا تعطیل خواهد شد و هر جا که مبارزه با فساد صورت گرفت چرخ‌های تولید پر حرکت‌تر و پر رونق‌تر می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: نباید موانع تولید در هیچ کجا وجود داشته باشد و در سال رونق تولید نه فقط در سخن بلکه در عمل کاری کرد که تمامی کارگاه‌ها و کارخانجات و این مجموعه که نگین درخشانی در منطقه آذربایجان است بتوانند هر چه بیشتر درخشش داشته باشند و تولید روز به روز افزایش پیدا کند.
وی از کارگران و متخصصان کارخانه ماشین سازی تبریز خواست که تلاش مضاعف داشته باشند و یادآور شد: مدیران و مسئولان و وزارتخانه‌هایی که در رفع موانع تولید نقش دارند باید مشکلاتی که امروز این کارخانه و کارخانه‌های مشابه با آن مواجه هستند، مرتفع سازند تا رفع موانع تولید موجب رونق هر چه بیشتر تولید شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دستگاه قضایی انتظار دارد که کار به قدری دقیق، بدون اشکال و دور از هرگونه فساد و زد و بند انجام شود که کارگران، تولیدکننده، مدیران و مردم عزیز که نظاره گر هستند ببینند که کار به نحو صحیح در حال انجام است و هر وقت اشکالی ایجاد می‌شود مثل آنچه در مورد ماشین سازی تبریز در زمینه نحوه واگذاری و دریافت وجوهی که در اینجا مصرف نشد و در بازار آزاد به دلیل تفاوت قیمت دلار به مبالغ دیگری تبدیل شد، اتفاق افتاد، پیگیری خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با شرح کوتاهی از وضعیت چندی پیش کارخانه ماشین سازی تبریز بیان داشت: کسی بدون اینکه آورده‌ای داشته باشد از طریق وام‌های کلان دولتی یک دفعه صاحب کارخانه‌ای می‌شود و بعد می‌گوید که رونق تولید را دنبال می‌کند و از سوی دیگر به جای افزایش تولید، توقف تولید و بیکاری کارگران را رقم بزند، ولی بحمدالله با برخورد دستگاه قضایی و پیگیری مسئولان و مدیران، این مشکل حل شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکل کارخانه ماشین سازی تبریز روز به روز شاهد افزایش تولید باشیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره تلویحی به انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ کارخانه ماشین سازی با یک کشور خارجی بعد از مبارزه با فساد در این مجموعه، انعقاد قرارداد‌هایی بین کارخانه ماشین سازی تبریز و کشور‌های دیگر را بیانگر توانایی این مجموعه دانست و گفت: این مجموعه از نظر مکانیکی این توانایی را دارد که صد در صد تولید را از خودش داشته باشد، البته در زمینه اقدامات الکترونیکی ممکن است یک درصدی به استفاده از فناوری‌های دیگر نیاز داشته باشد، اما این که کار مکانیکی صد در صد مربوط به دستان توانای کارگران و متخصصان این منطقه و این کارخانه است، از افتخارات کارخانه ماشین سازی تبریز محسوب می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: امیدواریم این کارخانه درخششی که قبل از این واگذاری‌ها داشت، با اقدامات و پیگیری‌هایی صورت گرفته بیش از پیش داشته باشد.
وی تاکید کرد: وزراتخانه‌هایی که مسئول هستند به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به گفته استاندار باید اقداماتی را نسبت به برخی از مشکلات انجام دهند، موضوعات مورد نظر را دنبال کنند.
 
رئیس­ قوه قضايیه
جلوگیری از تعطیلی ۳۲ کارخانه با اقدامات دستگاه قضایی
رئیس­ قوه قضايیه تاکید کرد: با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در­ سفر خود به آذربایجان شرقی گفت: همه تلاش ما در دستگاه قضایی آن است که با همه ظرفیت مان به منظور­­ رونق تولید تلاش کنیم، به هیچ عنوان اجازه داده نخواهد شد هیچ کارخانه و کارگاهی تعطیل شود. آماری که در مورد این استان وجود دارد بیانگر این است که با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستان‌ها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری و یا تلاش شده است مشکلات حل شود.

کارخانه ماشین سازی تبریز مهمترین جلوه‌ صنعت در منطقه
رئیس قوه قضايیه اضافه کرد: امروز از کارخانه ماشین سازی تبریز که شاید از مهمترین جلوه‌های صنعت در منطقه است بازدید کردیم. این کارخانه با یک خصوصی سازی غلط و نادرست به فردی که اهلیت قانونی، مدیریت و آورده‌ای برای این کار نداشت، واگذار شده و با مشکل مواجه شده بود. این فرد ۳۰۰ میلیون دلار ارز می‌گیرد و با تفاوت نرخی که وجود دارد در بازار آزاد می فروشد و کارخانه را با مشکل مواجه می‌کند و منجر به تعطیلی کارخانه، کاهش تولید، بیکار شدن کارگران و تعویق حقوق آن‌ها می‎شود. دستگاه قضایی در این زمینه ورود، پیگیری و برخورد کرد و در حال حاضر کارخانه رونق پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: در بازدیدی که امروز به عمل آمد، از سوی استاندار نسبت به موضوع پرداخت حقوق از کارگران سوال شد وآن‌ها پاسخ دادند که حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شده است؛ لذا این کارخانه ظرفيت عظیمی است که انشاءالله به طور کامل احیا شود و در این صورت این مجموعه می‌تواند به عنوان نگینی در اینجا بدرخشد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: در رابطه با مراکز صنعتی که تولید، اشتغال، نوآوری و خلاقیت را در این کشور رونق می‌دهند، تلاش کنیم و همگی مساعدت کنیم این کار بیش از همیشه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در این جلسه به موضوع چند نرخی یا دو نرخی بودن ارز اشاره شد که مشکلاتی را ایجاد کرده است. بنده قبول دارم برخی از پرونده‌های ما در دادگستری بدلیل چند نرخی بودن ارز است یعنی اگر نرخ ارز تک نرخی بود ما شاهد تولید این پرونده‌ها نبودیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید سیاست‌ها همانگونه که به سمت ثبات و آرامش اقتصادی پیش می‌رود با کمک همه صنعتگران، مسئولان و کارگزاران به نحوی پیش برود که ان‌شاءالله به تک نرخی شدن نرخ ارز بیانجامد.
 
­
 بازگشت رونق به ماشین‌سازی تبریز 
گروه ماشین سازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانه‌های شهر تبریز و نخستين تولیدکننده ماشین افزار در کشور است.
شرکت ماشین سازی تبریز با بیش از پنجاه سال سابقه تولید انواع ماشین‌های ابزار و ارائه مستمر خدمات پس از فروش در سطح کشور جزو کارخانجات قدیمی کشور محسوب می‌شود؛ اما این شرکت با سابقه، در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی همراه بوده است.
این شرکت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی چندبار توسط سازمان خصوصی واگذار شد و به دلیل اینکه عدم بررسی اهلیت خریدار توسط سازمان خصوصی سازی، پس از واگذاری با مشکلاتی مواجه شد.
 
­
 
 ماشین سازی تبریز قربانی واگذاری نادرست 
در آخرین مرحله در سال ۹۷ سازمان خصوصی سازی بدون نگاه به جوانب موضوع، این کارخانه را به فردی که بعد‌ها مشخص شد ۴۰۰ میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته است، واگذار کرد.
قربانعلی فرخزاد چند روز بعد از این واگذاری در نشست خبری از برنامه‌های خود برای احیای تولید سخن گفت، ولی در عمل چرخ تولید این کارخانه در زمان مدیریت وی از حرکت ایستاد و رسیدگی قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی که از پارسال سرعت و شتاب بیشتری پیدا کرد، از سوءاستفاده مالک جدید ماشین سازی تبریز از بیت المال پرده برداشت و با ورود قوه قضاییه، ماشین سازی مجددا به صاحب آن قبل از خصوصی سازی؛ یعنی صندوق بازنشستگی فولاد برگشت.
دستگاه قضا در کنار برنامه ریزی برای رونق تولید در این کارخانه، به اتهامات قربانعلی فرخزاد نیز رسیدگی کرد و سوم اردیبهشت سال جاری غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت وی به جرم مشارکت در اخلال نظام ارزی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای به ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی و ضبط ارز‌های مکشوفه خبر داد.
­
 
 نفس تازه ماشین سازی با ورود دستگاه قضا 
مطابق جدیدترین گزارش سخنگوی قوه قضاییه در دهمین نشست خبری، در این پرونده تنها یک اقدام دستگاه قضا بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت بود. ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آن‌ها برآورد کردند ۶۸۸ میلیارد تومان بوده است که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال شد و به بیت المال اعاده شد.
 
­
 احیای ظرفیت مغفول تولید و صادرات در کارخانه ماشین سازی تبریز 
اکنون ثمره حذف ویژه خواران از مدیریت گروه ماشین سازی تبریز از سوی دستگاه قضا انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ برای شرکتی است که تا دیروز نفس هایش به شماره افتاده بود و ۳۰ میلیون دلار صادرات به برکت مبارزه با فساد مدیریتی به همراه دارد.
بر اساس این قرارداد طی ۶ سال شرکت ماشین سازی تبریز ماشین‌های ابزار CNC به طرف سوری تحویل می‌دهد.
 
دیدار رئیسی با صنعتگران و نمایندگان اتحادیه‌های کارگری آذربایجان شرقی
نباید اجازه دهیم واردات تولید را تهدید کند
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در این دیدار گفت: خداوند عزاداری‌های همه مردم به ویژه آزاده‌های عزیز که همیشه عشقشان نسبت به اهل بیت زبانزد خاص و عام بوده را مورد قبول قرار دهد. جلسه خوبی بود و برای بنده در محضر نماینده محترم مقام معظم رهبری و امام جمعه محترم تبریز، استاندار تبریز و مسئولین محترم، وزیر محترم دادگستری، معاون محترم حقوقی شنیدن سخنان و دیدگاه‌های دوستان مغتنم بود.
وی افزود: حتما تعدادی از آقایان و بانوان نکاتی داشتند که فرصت طرح آن‌ها نشد؛ مرقوم بفرمایند حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت. نکات و دغدغه‌های که مطرح کردید قابل توجه و قابل بررسی است؛ لکن من نسبت به چند نکته تاکید می‌کنم که در دیدگاه‌های عزیزان نیز بود.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: نکته اول مسئله اجرای قانون است. با هیچ پوششی نباید اجازه داد که واردات بی رویه تولید را تهدید کند؛ قاچاق کالا تولید را تهدید می‌کند؛ این مواردی که به عنوان موانع تولید می‌باشد، باید دستگاه‌های مختلف با حساسیت دنبال کنند تا حقیقتا تولید رونق پیدا کند که نکته مهم و قابل توجهی است. مسائلی که تولیدکنندگان و صنعتگران دارند مانند موضوع مالیات که به آن اشاره شد، جای بازنگری از سوی قانونگذار و دستگاه‌های مختلف دارد که به نظرم در رابطه با بحث بیمه، مالیات و حقوق دیگر نکات مطرح شده قابل توجه است که به کارشناسی نیازمند است. ان‌شاءالله استاندار کارگروهی را تعیین می‌کنند تا نکات مورد توجه قرار گیرد و دیدگاه‌های صنعتگران به دستگاه‌های تصمیم ساز و تصمیم گیر منتقل شود. نکته دیگر نسبت به دادگاه هاست که بحث دادگاه‌های تخصصی اقتصادی بود. ما در مرکز، مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی را ایجاد کردیم و در استان‌ها به اقتضای پرونده ها، باید شعب تخصصی وجود داشته باشد و قضات از کارشناسان اقتصادی در هر موضوعی بهره ببرند. کارشناسان اقتصادی امینی داریم که می‌توانند مشاوران خوبی در کنار روسای دادگاه و قضات باشند. در حوزه‌های مختلف کارشناسانی داریم که می‌توانند بسیار موثر باشند. به قضات تاکید کردیم که از کارشناسان امین و متخصص اقتصادی در حوزه‌های مختلف استفاده کنند. مشورت و رسیدن قاضی به حقیقت بسیار می‌تواند در این جهت کمک کند. آن هم مشورت و کار مستشاری متخصصین اقتصادی که بسیار اهمیت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در ارتباط با مسئله مواجه شدن با بعضی از موانع که کار را سخت کرده است، گفت: به سازمان بازرسی کل کشور توصیه کردیم بخشی را به عنوان حمایت از تولیدکنندگان فعال کنند که اگر تولیدکننده، صنعتگر و کارآفرینی با مشکل مواجه شد بتواند در ابتدا به اداره و سازمان مربوطه مراجعه کند و اگر به هر دلیلی کار انجام نشد، از طریق دستگاه‌های نظارتی مشکل خود را پیگیری کند.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما در دستگاه قضایی آن است که با همه ظرفیتمان در جهت رونق تولید تلاش کنیم، به هیچ عنوان اجازه داده نخواهد شد هیچ کارخانه و کارگاهی تعطیل شود. آماری که در مورد این استان وجود دارد بیانگر این است که با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستان‌ها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری و یا تلاش شده است مشکلات حل شود.
 
استقلال در تولید گندم با تلاش کشاورزان
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اضافه کرد: موضوع خرید تضمینی گندم در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت که نکته مهمی است. با تلاش کشاورزان استقلال در تولید گندم اعلام شد که اعلام درستی بود، اما با سیاست گذاری‌هایی باید خرید تضمینی را به نحوی پیگیری کرد که استقلال ما در حوزه گندم، امنیت غذایی و خودکفایی تهدید نشود.
وی اضافه کرد: این موضوع نکته مهمی است و باید پیگیری شود. بنده نیز از سازمان بازرسی می‌خواهم این مسئله را در سراسر کشور پیگیری کند و گزارش قطعی در رابطه با تهدیداتی که نسبت به نرخ خرید تضمینی وجود دارد ارائه دهند. خوشبختانه وزیر دادگستری نیز در جلسه حضور دارند و حتما موضوعاتی که در رابطه با وزارتخانه به عنوان دغدغه عزیزان فعال در حوزه اقتصادی تبریز مطرح شد را در جلسه هیئت دولت بیان می‌کنند.
 
حقوق عامه نباید با توسعه یافتگی ضایع شود
رئیس قوه قضاییه گفت: اگر وزارت راه، نیرو یا هر مجموعه دیگر اجرایی به زمینی برای توسعه نیازمند است، حتما باید حقوق افرادی که صاحب زمین هستند پرداخت شود؛ به طوری که یا زمین خریداری و یا در جایی دیگر زمین داده شود و اینگونه نباشد که تولیدکننده و کشاورز زمینش به خاطر توسعه از دست برود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: توسعه در راه و ساختمان و نیرو ضرورت دارد و لازم است؛ اما حقوق عامه به هیچ عنوان نباید با توسعه یافتگی ضایع شود.
وی افزود: اینکه ما به لحاظ جایگاه قدرتمان در دستگاه قدرتمند، وزارتخانه و یا دستگاه قضایی حق مردم را ضایع کنیم، به هیچ عنوان چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهارت و تخصص، زیرساختی پایدار برای پیشرفت آینده جامعه است
تندروان: هنوز قدم‌های زیادی مانده است
کشف ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر در چهار ماه نخست سال در ماکو
جبران ناترازی انرژی با احداث شهرک های انرژی خورشیدی
دستگیری عامل تشویش اذهان عمومی در ازنا
پایان عملیات نصب علمک گاز در روستا‌های نوآباد ودشتی از توابع شهرستان میرآباد
کمینه و بیشینه دمای سی‌ و یکم تیر در سمنان
اجرای عملیات بهسازی در ۳۲ روستای شهرستان نهاوند
خلاء قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد
کشف ماینرهای قاچاق از مرغداری در نقده
اردوغان: هرکس سکوت کند شریک جرم اسرائیل است
محسن فروزان به صنعت نفت آبادان پیوست
محکومیت مشاور املاک متخلف در ارومیه
در شرایط بحرانی آب احتمال ادامه تعطیلی‌ها وجود دارد
قوه قضاییه عهده دار مسئولیت اجرای عدالت در جمهوری اسلامی ایران
پایان هفته‌ای گرم در جنوب غرب خوزستان
هیچ تجاوزی به خاک افغانستان بی پاسخ نمی‌ماند.
ضبط ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق
تیم ووشو جوانان ایران عازم چین شد
تعطیلی ادارات تبریز و اسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)