امیردریادار سیاری:
بالندگی ایران در حوزه دریا
خودباوری و اعتماد به جوانان در صنایع دریایی موجب بالندگی و بازدارندگی فعال ایران در حوزه دریا شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،رییس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش امروز در بازدید از صنایع دریایی وزارت دفاع در شیراز گفت:هواناوهای نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس و به ویژه در جلوگیری از کامل شدن حصر آبادان نقش موثری داشتند.
امیر دریادار حبیبالله سیاری افزود: زمانی که دشمن به شلمچه و خرمشهر رسید جادههای زمینی ورود به آبادان را قطع کرد و آبادان که مانند جزیرهای میان رودخانههای بهمن شیر، کارون و اروندرود و خلیجفارس است توسط دشمن محاصره شده بود تنها وسیلهای که میشد از طریق آن نیروی انسانی و تدارکات به آبادان وارد شود استفاده از هواناوها و بالگرد بود. با استفاده از این دو وسیله توانستیم جبهه آبادان را تقویت کنیم و ارزش این یگانها در آن صحنه به خوبی مشخص شد.
رییس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به تلاشهای صورت گرفته بعد از انقلاب برای ساخت زیر دریایی ادامه داد: شهید چمران اولین کسی بود که برای عبور از اروندرود اقدام به ساخت زیر دریایی کرد و سازهای که وی ساخت هنوز در موزه دریایی خرمشهر نگهداری میشود؛ سپس در اواخر جنگ یک زیردریایی دونفره ساخته شد؛ بعد از آن تلاش برای ساخت زیردریایی در نیروی دریایی ادامه پیدا کرد و امروز توان ساخت زیر دریایی کلاس "فاتح" را داریم و اقدام به ساخت زیردریاییهای کلاس سنگین کردهایم، اینها نشان میدهد هرکاری را که خواستهایم و اراده کردهایم توانستهایم.
سیاری تصریح کرد: در سال ۱۳۸۲ اولین ناو موشکانداز به نام «پیکان» در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری ارتش در نوشهر به ناوگان شمال کشور الحاق پیدا کرد و در سال ۸۵ دومین ناو به نام «جوشن» و در سال ۸۸ ناو «درفش» و در سال ۱۳۹۲ ناوشکن «دماوند» و پس از آن ناو «سپر»، و ناو دماوند نسل جدید ساخته شد.
رییس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان ساخت: پیشرفتهای دفاعی کشور در زیر سایه شدیدترین تحریمها صورت گرفته است پس باور داریم که هرچه بخواهیم میتوانیم به آن دست پیدا کنیم؛ خودباوری و اعتماد به جوانان در صنایع دریایی موجب شده در حوزه دریا هیچ کمبودی نداشته باشیم.