همزمان با اعلام نتایج انتخابات انگلیس
واکنش ها به پیروزی جانسون
همزمان با تظاهرات علیه حزب حاکم محافظه کار در انگلیس، انتخاب جانسون در محافل سیاسی و رسانه ای داخل و خارج از این کشور واکنش هایی داشته است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، صدها نفر از قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان با حضور در برابر ساختمان نخست وزیری انگلیس و خیابانهای اطراف آن علیه حزب حاکم محافظه کار و بوریس جانسون رهبر این حزب تظاهرات کردند.معترضان، بوریس جانسون و حامیانش را افراد نژادپرست و ضد مهاجران خواندند که با فریب افکار عمومی به قدرت رسیده اند و رویکردهایی مغایر با خواست مردم انگلیس دارند.
گزارش اختصاصی خبرنگار صدا و سیما
با صداها:
۱ – بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس
۲ - جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس
۳ – لیندزی جرمن، تحلیل گر مسائل سیاسی
۳ – نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند
با حضور پلیس این تظاهرات به خشونت کشیده شد و پلیس با باتوم به معترضان حمله ور شد و شماری از انان را مضروب کرد. به گفته شاهدان پلیس چندین نفر را بازداشت کرده است.در شهر گلاسکو دومین شهر بزرگ اسکاتلند واقع در شمال انگلستان نیز در پی مخالفت بوریس جانسون با برگزاری همه پرسی برای استقلال اسکاتلند و جدایی این منطقه از انگلیس، صدها نفر به خیابانها امدند و علیه جانسون شعار دادند.
معترضان اقدام جانسون را ضد دموکراسی و مغایر با خواست اکثریت مردم اسکاتلند دانستند و بر ضرورت استقلال اسکاتلند تاکید کردند.نیکولا استورجن رهبر حزب ملی اسکاتلند نیز با اشاره به رای اکثریت مردم اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا، بوریس جانسون را هدف حملات لفظی قرار داد و گفت:: تردیدی نیست که در همه پرسی برگزیت خواست مردم اسکاتلند، از انگلیس متفاوت بود.
وی افزود: نخست وزیر حق ندارد جلوی استقلال اسکاتلند را بگیرد.استورجن گفت: اسکاتلندیها بوریس جانسون و حزب حافظه کار را رد و بار دیگر مخالفت خود را با خروج از اتحادیه اروپا اعلام کردند.رهبر حزب ملی اسکاتلند گفت:: بوریس جانسون فقط برای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا اختیار دارد.وی افزود: نتیجه انتخابات اسکاتلند بخوبی این پیام را اشکار کرد که سرنوشت اسکاتلندیها باید به دست خود انها رقم خورد.
واکنش ها به پیروزی جانسون
پیروزی حزب محافظه کار به ریاست بوریس جانسون در انتخابات پارلمانی انگلیس، در محافل سیاسی و رسانه ای داخل و خارج از این کشور واکنش هایی داشته است که برخی در حمایت و بعضی نیز در نقد و علیه اوست، واکنشی که بیش از بقیه در محافل رسانه ای بازتاب داشت حمایت و ابراز خرسندی ترامپ از به قدرت رسیدن جانسون در انگلیس بود.
ترامپ در توئیتی نوشت: اکنون آمریکا و بریتانیا میتوانند آزادانه به "توافق تجاری گسترده جدید پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا" دست یابند.
ترامپ که بارها حمایت علنی خود را از جانسون اعلام کرده بود حتی در نخستین سفر به انگلیس در حالیکه ترزا می به عنوان نخست وزیر وقت انگلیس از او استقبال می کرد جانسون را فردی شایسته برای نخست وزیری انگلیس دانست.موضوعی که ضمن عصبانیت ترزا می واکنشهای اعتراضی زیادی را به همراه داشت و این اقدام ترامپ به عنوان دخالت در امور داخلی انگلیس توصیف واز جانب شماری زیادی از مردم و سیاستمداران محکوم شد.
یکی دیگر از سیاستمدارانی که تلاش کرد زود تر از بقیه به جانسون تبریک بگوید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر انگلیس بود که خود در مخمصه فساد اقتصادی و ناکامی در تشکیل کابینه گرفتار است.به نوشته روزنامه جرزالم پست در اسرائیل، هر دو جناح چپ و راست اسرائیل، پیروزی جانسون را تبریک گفتند و نتانیاهو، نخست وزیر بریتانیا را "دوست من" نامیدند.
اسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، پیروزی بوریس جانسون را "پیروزی ارزشها" بر یهودی ستیزی دانست، که نوعی اشاره به اتهاماتی است که مخالفان جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، مبنی بر وجود نگرش های ضد یهودی در این حزب به او وارد می کنند. جانسون اجرای برگزیت و خروج این کشور از اتحادیه اروپا را اولویت نخست خود اعلام کرده است وعده ای که یک بار 9 ابان نتوانست انرا عملی کند و برخلاف وعده اش که گفته بود حاضر است در جوی بمیرد اما درخواست تمدید دوباره مهلت جدایی را از اتحادیه اروپا درخواست نکند مجبور شد سه ماه دیگر مهلت بگیرد و اکنون 31 ژانویه 11 بهمن این مهلت نیز به پایان می رسد.
اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا با تاکید بر اینکه اجرای روند برگزیت و توافق در بخشهای مختلف زمان بر است در عین حال از امادگی اتحادیه اروپا برای همکاری در این باره خبر داد و گفت اماده است درباره هر آن چه که ضرورت دارد، گفتگو کند.
شماردیگری از رهبران اتحادیه اروپا ، پیروزی جانسون را تبریک گفتند از جمله شارل میشل، رئیس شورای اروپا که گفت: اکنون شفافیت درباره برگزیت، موضوعی مهم است.
انگلا مرکل صدر اعظم المان که کشورش بازوی اقتصادی اروپا محسوب می شود و کشورش مبادلات زیادی با انگلیس دارد از همکاریها و مشارکت بیش تر میان دو کشورسخن راند.
اما در داخل انگلیس گروههای صلح طلب و ضد جنگ ، ضد سلاحهای هسته ای ، ضد نژاد پرستی و مهاجران ، شماری از گروههای مدنی ، هواداران محیط زیست همچنین برخی گروههای اقلیت ، پیروزی جانسون را یک تهدید برای اینده این کشور دانستند و صدها نفر از انان نیز در نخستین روز دور جدید به قدرت رسیدن جانسون در خیابانهای اطراف ساختمان نخست وزیری تظاهرات کردند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد و شماری از معترضان بدست پلیس ضرب و شتم و شماری نیز بازداشت شدند .
شورای مسلمانان بریتانیا هم که پیشتربه اظهارات جانسون نخست وزیر انگلیس درباره پوشش زنان مسلمان واکنش نشان داده بود ، در بیانیه ای از روی کار آمدن دوباره حزب محافظه کار و گسترش اسلام هراسی رایج در این کشور، ابراز نگرانی کرده است .
به هر حال جانسون اگر از سد برگزیت هم بتواند عبور کند با انبوهی از مشکلات و چالشهای داخلی مواجه است که غلبه بر انها کار اسانی نخواهد بود.