• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۵۴۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴
بین الملل » اروپا
نشست لیبی در برلین

درخواست گوترش از جامعه جهانی برای تحقق صلح در لیبی

دبیرکل سازمان ملل متحد، از جامعه جهانی خواست که به منظور دستیابی به راه حل های سیاسی و تحقق صلح در لیبی تلاش کنند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل یک شنبه شب در نشست خبری که به همراه  "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان برگزار شد با تاکید بر اینکه بحران در لیبی راه حل نظامی ندارد، از شرکت کنندگان در این نشست و جامعه جهانی خواست فرصت به دست آمده برای حل و فصل دائم بحران در لیبی را غنیمت شمارند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آنگلا مرکل هم در این نشست خبری با بیان اینکه نشست برلین سهم بزرگی در حمایت از تلاش‌های سازمان ملل برای حل بحران لیبی بوجود آورده است تصریح کرد، بحران لیبی تنها از طریق سیاسی حل خواهد شد.
صدراعظم آلمان افزود، همه شرکت کنندگان در کنفرانس برلین توافق کردند از هیچ کدام از طرف‌های درگیر در لیبی حمایت نکنند.
مرکل از "خلیفه حفتر"، فرمانده گروه موسوم به ارتش ملی و "فائز السراج" نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی که در این کنفرانس حضور نداشتند نیز خواست به توافقاتی که در این کنفرانس حاصل شده است پایبند باشند.
"هایکو ماس"، وزیر خارجه آلمان نیز پس از پایان این نشست گفت: آلمان با تشکیل «کمیته پیگیری» بر اجرای مصوبات کنفرانس صلح لیبی در برلین نظارت می‌کند.
"ابراهیم کالین"، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در توئیتر خود نوشت، نشست لیبی فرصت بسیار مهمی برای پایان دادن به درگیری‌ها در لیبی و یافتن یک راه حل سیاسی می‌باشد و ترکیه به سیاست‌های خود در لیبی ادامه خواهد داد.
این پیام درحالی منتشر شده است که رسانه‌های ترکیه از بی نتیجه ماندن این نشست و موکول شدن بحث در مورد یافتن راه حلی ماندگار در لیبی به اجلاس ژنو خبر می‌دهند.
در همین حال، رهبران کشور‌های اصلی مرتبط با بحران لیبی در برلین، پایان مداخلات خارجی در لیبی را خواستار شد و  وعده دادند از مداخله در بحران این کشور امتناع کنند.
از سوی دیگر ، ژنرال خلیفه حفتر از امضای توافق آتش بس در لیبی خودداری کرده است.
کارشناسان روابط بین الملل معتقدند که لیبی از لحاظ ذخایر نفتی و گازی عظیمی که در اختیار دارد و همچنین از نظر جغرافیایی که در ورودی آفریقاست برای کشورهای اروپایی حائز اهمیت و مهم است و به همین دلیل بسیاری از کشورهای منطقه به لیبی علاقمند هستند و نمی‌خواهند در آ​ینده سیطره خود بر این کشور را از دست بدهند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
نشست برلین درباره لیبی روز یکشنبه با حضور نمایندگان ۱۲ کشور شامل آلمان، آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین، امارات، ترکیه، جمهوری کنگو، ایتالیا، مصر، الجزایر و ۴ سازمان بین المللی و منطقه‌ای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب در پایتخت آلمان برگزار شد.
لیبی در حال حاضر بین دو مرکز قدرت تقسیم شده است. یکی از آن‌ها دولت مستقر در طرابلس به ریاست "فائز السراج" است که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولتی که در شهر "طبرق" در شرق لیبی مستقر است (نیرو‌های سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر) و از سوی امارات، مصر، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی حمایت می‌شود.
گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی "خلیفه حفتر" که سال‌ها با حمایت عربستان، مصر، امارات و برخی کشور‌های غربی بر شرق لیبی سیطره دارد، طی چند ماه اخیر به سمت شمال این کشور پیشروی کرده است. حفتر چهارم آوریل سال جاری میلادی به نظامیان تحت امر خود فرمان داد به طرابلس پایتخت لیبی، حمله کنند.
این اقدام "حفتر" از سوی جامعه جهانی محکوم شده است.
از زمان آغاز این حمله تاکنون بیش از ۱۱۰۰ نفر در طرابلس کشته، دستکم ۵۷۰۰ تن زخمی و بیش از ۱۴۶ هزار نفر آواره شده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باشگاه ملی قاف، میزبان دو نوجوان از چهارمحال و بختیاری
تجلیل از برگزیدگان ستاد اقامه نماز در سمنان
سیصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران
هفته 14 لیگ برتر فوتبال ایران؛ عبور تراکتور از سد پیکان در تبریز
نخستین دوره کارآموزی قضائی جذب ویژه روحانیت
نمایشگاه کتاب؛ سرسبد اتفاقات فرهنگی استان است
نهایی شدن مدل اجرایی تثبیت ریزگرد‌ها در منطقه سیستان
شیلات ایران؛ از خودکفایی تا ارزآوری جهانی
ستکا؛ سامانه‌ای برای شفافیت و رصد کامل تولید و توزیع کالا‌های اساسی
حیات فاطمی نقشه راه زندگی تمدن‌ساز اسلامی است
رونمایی از ۳۰۰ اثرجدید پژوهشی در قم
آغاز جابجایی ریل راه آهن از تپه هفت هزار ساله دامغان
رونمایی از تجهیزات فرایندی بومی یک شرکت دانش‌بنیان در ایران‌ساخت
کشف هشت تن هیزم جنگلی در اردبیل
رویداد ملی استارتاپی گردشگری خلاق
اعلام امادگی استاندار کرمان برای حمایت از توسعه ورزش ووشو
برگزاری رویداد شب علم در زابل
سارق ۱۵ میلیارد طلای مسروقه در زرقان دستگیر شد
جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اعتقادات آخرالزمانی است
ثبت چهارمین برد شهرداری ارومیه در ورامین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)