• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۵۶۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
پنجمین دادگاه امان کی

انتقال ده هزار میلیارد ملک برای پولشویی

پنجمین جلسه دادگاه متهم داریوش امان کی و سایر متهمان به ریاست قاضی مسعودی مقام به صورت علنی برگزار شد.

ده هزار میلیارد ملک برای پولشویی به نام این و آنبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاضی مسعودی مقام با قرائت ماده ۱۹۳، ۱۹۴ و ۱۹۵ قانون آیین دادرسی کیفری رسمیت جلسه را اعلام کرد و گفت: امروز ادامه دفاعیات متهم ذکاوت خو را می‌شنویم و متهم کفیلی نیز اسناد نیروگاه و صورت‌های مالی اشان را در این جلسه ارائه دهند.
متهم ذکاوت خو به دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و در دفاعیات خود مطالبی پیرامون چگونگی اخذ اعتبارات مطرح کرد که نماینده دادستان در این رابطه گفت: این صحبت‌ها را باید در زمان اخذ تسهیلات با کارشناس اعتباری پرونده مطرح می‌کردید، در دادگاه باید پاسخگو باشید.
قهرمانی ادامه داد: کارشناس شما را پرریسک اعلام کرده و تایید صلاحیت نکرده است بنابراین آیا مدیران بانک سرمایه عقل معاش خود را از دست داده بودند که به شما تسهیلات دادند شما چه ارتباطی با بخشایش داشتید چرا ملک را قبل از هر اقدام به نام خانم کلاهدوزان می‌کردید و او را وارد ماجرا کردید.
نماینده دادستان افزود: درست است که ما بانکی نیستیم، اما از پشت کوه هم نیامده ایم یک شبه برای شما مصوبه ۸۰ میلیاردی تصویب شد با وجود این که کارشناس با این موضوع مخالفت کرده و شما را تایید نکرده بود.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم ذکاوت خو گفت: اگر مراحل قانونی را طی کردید باید مدارک آن را ارائه دهید مستند مراحل اخذ وام را ارائه دهید.
نماینده دادستان گفت: ایشان (متهم ذکاوت خو) هیچ کاره است و در این پرونده دستمزد گرفته است.
قاضی مسعودی مقام پرسید شما خودتان درخواست را به آقای بخشایش دادید.
متهم ذکاوت خو پاسخ داد: خیر ثقفی، مدیر مالی شرکت داده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: این درخواست و نامه سیستمی نبوده است، همه اقدامات بخشایش بعد از ساعات اداری و در ویلا‌ها صورت گرفته است.
نماینده بانک سرمایه گفت: آقای ذکاوت خو ۷۰ میلیارد از بانک گرفته است، اما اسکلت ساختمان را کامل نکرده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: خانم کلاه دوزان در رابطه با پولشویی و این پرونده باید بازداشت و تعیین تکلیف شود و اکنون در حال تعقیب است.
نماینده دادستان گفت: ردیابی‌ها نشان می‌دهد پول به حساب یک وکیل رفته است در این رابطه توضیح دهید، ملک ابتدا به نام الهه زرخش بود که به وی گفتیم به اتهام پول شویی به بازپرسی بیاید، اما گفت سرطان دارد و نیامد لذا نیابت می‌دهیم و اقدامات قضایی را انجام می‌دهیم از طرفی کیوان زرخش نیز به دادگاه نیامد چند بار املاک به نام خانم کلاهدوزان شده است.
قاضی مسعودی مقام گفت: در این پرونده یا ملک به نام عمه فرد است و یا به نام خانم کلاهدوزان است که نه پولی رد و بدل شده و نه معامله‌ای وجود دارد، منشاء این اقدامات از سال ۸۳ به بعد است و این کار‌ها برای پول شویی است و در این رابطه ده هزار میلیارد ملک به نام این و آن است، آقای فتحی فاقد دارایی است و ما همه این‌ها را استعلام کرده ایم.
نماینده دادستان گفت: صداقتی در سخنان آقای ذکاوت خو نبود تقاضای اشد مجازات قانونی را دارم.
در ادامه وکیل مدافع متهم ذکاوت خو برای بیان دفاعیات در جایگاه قرار گرفت و گفت: در جرم معاونت باید مجرم اصلی وجود داشته باشد در حالی که در اتهام داریوش امان کی و فتحی مشارکت عنوان شده است و به موکلین بنده عنوان معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور انتصاب داده شده است از طرفی در هیچ کجا شکایت شاکی دلیل اثبات جرم نیست و این موضوع برخلاف اصول و موازین قضایی و فقهی است.
وی ادامه داد: موکلین پرونده (برادران ذکاوت خو) مدعی هستند که نظریه کارشناسی کارشناسی به آن‌ها ابلاغ نشده است و کارشناسان با آن‌ها هیچ مذاکره‌ای نداشته اند.
وکیل مدافع متهم ذکاوت خو تصریح کرد: شرکت اساسنامه داشته و واجد اهلیت بوده است و برای ساخت و ساز از شهرداری مجوز گرفته است بنابراین آن‌ها قصد اخلال نداشتند، در اظهارات مطلعان در پرونده علیه موکلین بنده مطلب خاصی عنوان نشده است.
پس از پایان دفاعیات وکیل مدافع متهم ذکاوت خوی، نماینده دادستان گفت: وکیل بیان کردند شرکت‌ها اهلیت داشته اند، اما آیا شرکتی که مدیرانش هیچ دارایی و توانایی ندارند می‌توانند تا این اندازه تسهیلات بگیرند شرکتی سراغ بانک آمده و تقاضای ۱۰۰ میلیارد تسهیلات می‌کند در حالی که با حسابرسی و کارشناسی مشخص می‌شود شرکت اصلاً اهلیت نداشته است.
وی ادامه داد: وکیل بیان کرد شکایت شاکی دلیل اثبات جرم نیست این در حالی است که اگر شکایتی بررسی شد و مقبول عندالقاضی طبق قرائن شد جز ادله محسوب می‌شود.
قهرمانی گفت: در مورد موضوع کارشناسی باید بگویم آنقدر ادله در پرونده وجود دارد که برای پرونده کافی است، ایرادات کارشناسی نیز شکلی است و به ماهیت پرونده ارتباطی پیدا نمی‌کند از طرفی ملاک ما در تشریح کیفرخواست اساساً نظریه حسابرسی کارشناسی نبوده است.
نماینده دادستان گفت: ۲۵ میلیارد تومان اولیه برای اجرای مصوبه بوده است، اما آن چه تصویب می‌شود ۸۰ میلیارد است بنابراین ملاک ما مصوبه است که در آن زمان سرمایه ثبت شرکت انطباقی با این میزان مصوبه نداشته است آقایان در آگهی که داده اند گفته اند سرمایه شرکت را به ۸ میلیارد افزایش داده اند، اما سوال این جاست شرکت تازه تاسیس شده چگونه ۸ میلیارد افزایش سرمایه داشته است.
نماینده دادستان ادامه داد: وکیل می‌گوید آقایان قصد اخلال نداشتند در حالی که متهمان پول‌های بانک را در موضوع مشارکت ریختند و بعد کاغذپاره به بانک دادند و با نمایش، تئاتر و کارگردانی ملک را از بانک خارج کردند ۸ میلیارد تومان در حساب شرکت باید مسدود می‌ماند، اما آقایان به بانک نامه می‌زدند که ۸ میلیارد را به ما بدهید، اما سود را بالا ببرید و حالا در این جا از ربا سخن می‌گویند.
وکیل مدافع متهم ذکاوت خو گفت: ایرادات شکلی در کارشناسی اهمیت زیادی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
قاضی مسعودی خطاب به متهم کفیلی گفت: مدارکی که گفتیم در مورد نیروگاه ترکیه بیاورید در مستنداتی که به ما ارائه دادید وجود ندارد
قاضی مسعودی مقام ختم جلسه امروز را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی متعاقباً اعلام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)