اخبار مربوط به کرونا در آلمان
روند صعودی تعداد موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آلمان
شمار جانباختگان کرونا در آلمان حدود شش هزار و سیصد نفر است و این چهارمین روز متوالی بود که تعداد موارد ابتلای جدید به کووید ۱۹ روندی صعودی داشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، آلمان طی ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۱۵۰۰ مورد از ابتلای جدید به ویروس کرونا را گزارش کرده است. این چهارمین روز متوالی در آلمان بود که تعداد موارد ابتلای جدید به کووید-۱۹ روندی صعودی داشت.
کاهش تدریجی برخی محدودیت های کرونایی در آلمان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، صدر اعظم آلمان از کاهش تدریجی برخی محدودیت های کرونایی خبر داد.
آنگلا مرکل پس از نشست با روسای دولتهای فدرال با اشاره به توافق بر سر عادیسازی گام به گام برای کاهش یا لغو محدودیت های اجتماعی مهار کرونا گفت: بر اساس توافق صورت گرفته فعالیت موزهها، گالریها، نمایشگاهها، باغ وحشها، زمین بازی بچهها و پارکها میتواند دوباره در آلمان از سرگرفته شود.
همچنین با رعایت اصول بهداشتی و محافظتی مراسم دعا و نیایش در مراکز مذهبی، امکانپذیر خواهد بود .همچنین اجازه برگزاری مراسم عروسی و عزاداری در جمعهای کوچک هم بخش دیگری از این کاهش محدودیت هاست .
تصمیم در مورد کاهش بیشتر محدودیت های وضع شده به یک هفته دیگر موکول شد.
محدودیتهای کرونایی در آلمان تمدید میشود
برخی محدودیتهای کرونایی در آلمان که قرار بود ۱۴ اردیبهشت برداشته شود تا ۲۱ اردیبهشت تمدید میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، این محدودیتها که ارتباطات اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد، تمدید این محدودیتها همزمان با افزایش نسبی شیوع کرونا در مقایسه با هفته قبل است.
در عین حال آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان قرار است در جلسه خود با فرمانداران ایالتهای مختلف موضوعاتی مثل زمان احتمالی از سرگیری لیگ فوتبال آلمان، بازگشایی رستورانها، هتلها و موزهها بررسی کند.
همزمان با کاهش برخی محدودیتهای کرونایی، برخی ایالتها در آلمان از جمله برلین پایتخت برای جلوگیری از قطع زنجیره سرایت زدن ماسک را در وسایل حمل و نقل عمومی و فروشگاهها الزامی کرده اند.
تعطیلی فرودگاه در آلمان به خاطر کمبود مسافر
یکی از فرودگاههای پایتخت آلمان به دلیل کمبود مسافر از ابتدای ژوئن / ۱۲ خرداد تعطیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از برلین، تصمیم به تعطیلی فرودگاه تگل حداقل به مدت دو ماه به دلیل کاهش خسارتهای ناشی از محدودیتهای ایجاد شده در زمان بحران کرونا است.
شمار مسافران دو فرودگاه برلین هم اکنون به یک درصد رسیده است و این موضوع روزانه یک میلیون یورو به این فرودگاه خسارت وارد میکند.
مسئولان فرودگاه در برلین پیش بینی میکنند یک سال طول میکشد تا میزان پروازها به سطح پیش از بحران کرونا برسد.
شمار قربانیان ویروس کرونا در لندن ۱۵ برابر برلین
روزنامه دیلی میل نوشت: آمار موجود نشان میدهد جان باختگان مبتلا به ویروس کرونا در پایتخت انگلیس، ۱۵ برابر قربانیان این ویروس در پایتخت آلمان است.
این روزنامه نوشت: تاکنون چهار هزار و ۷۸۱ نفر از مردم لندن، قربانی ویروس کرونا شده اند که معادل ۰.۰۵۳ درصد جمعیت ۹ میلیونی این شهر است در حالی که این نسبت در جمعیت ۳.۸ میلیون نفری برلین با ۱۳۷ قربانی، ۰.۰۰۳۶ درصد است.
به نوشته دیلی میل، پروفسور جان نیوتون (John Newton)، مشاور دولت انگلیس در امور آزمایش بیماریها گفته است: این موضوع نشانگر ارتباط بیشتر لندن با جهان است، اما نتیجه یک پژوهش نشان میدهد، دولت آلمان، در مهار همه گیری کووید ۱۹، بهتر و سریعتر عمل کرده و به همین علت، شاخصهای بهداشتی و درمانی آلمان، بهتر و شمار جان باختگان، کمتر است.
به نوشته دیلی میل، مرکز ملی آمار انگلیس روز چهارشنبه این هفته اعلام کرد شمار مرگ ناشی از ویروس کرونا در این کشور، ۵۴.۶ درصد بیشتر از آمار روزانه دولت انگلیس است، زیرا دولت انگلیس، فقط شمار قربانیان این همه گیری را در بیمارستانهای این کشور اعلام میکند.
برخی رسانهها در انگلیس با استناد به گزارشهای مرکز ملی آمار این کشور معتقدند شمار جان باختگان کرونا در انگلیس بیش از ۳۲ هزار نفر است که در این صورت انگلیس پس از امریکا دومین قتلگاه بیماران کرونایی در جهان محسوب میشود.
آلمان برای بازگشایی عبادتگاهها آماده میشود
یک منبع دولتی آلمان اعلام کرد این کشور روز پنجشنبه درباره بازگشایی عبادتگاهها تحت رعایت شرایطی تصمیم میگیرد.
این تصمیم به رغم شیوع کرونا قرار است اتخاذ شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، براساس یک سندی که دولت آلمان آن را آماده کرده و قرار است بعد ازظهر امروز پنجشنبه رسما با تأیید مناطق آلمان به تصویب برسد «مراکز مذهبی به شرط آنکه پیروان مذهبی حداقل فاصله اجتماعی را رعایت کنند و ماسک بزنند» بازگشایی میشوند.
آلمان از بازگشایی موزهها و باغ وحشها خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، یک منبع دولتی روز پنجشنبه از بازگشایی موزهها و باغ وحشها در این کشور خبر داد.
تمدید ممنوعیت پروازهای خارجی
دولت آلمان در چارچوب اقدامات در جهت مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید، از تمدید ممنوعیت پروازهای خارجی تا اواسط ماه ژوئن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از برلین، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: «این کشور هنوز به مرحلهای نرسیده است که به مردم بگوید بدون هیچ نگرانی میتوانند سفر کنند، بنابراین تمدید ممنوعیت پروازهای بین المللی امری ضروری است.» آلمان این محدودیتها را ماه مارس وضع کرده بود و ابتدا قرار بود این ممنوعیت سوم مه لغو شود.
بنا بر اعلام وزارت امور خارجه آلمان، همانطور که قوانین قرنطینهای سراسری باید رعایت شود، این محدودیتها در سطح حمل و نقل هوایی همچنان برقرار خواهد بود. مقامات آلمانی هر گونه ورود یا خروج از مرز این کشور را به جز برای تبادلات تجاری و افرادی که دلایل اضطراری برای سفر دارند، ممنوع کرده اند. براساس آمار رسمی، تا کنون ۱۶۰ هزار و ۵۹ نفر در آلمان به «کووید-۱۹» مبتلا شده اند و شش هزار و ۳۱۴ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. ویروس کرونای جدید در ۲۰۲ کشور جهان شیوع یافته است و بیش از سه میلیون و ۱۶۰ هزار نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از ۲۱۹ هزار نفر جان خود را از دست داده اند و بیش از ۹۷۴ هزار نفر نیز بهبود یافته اند.
گزارش اختصاصی بی بی سی از وضعیت کرونا در آلمان
از بعضی جهات، شرایط در آلمان در رابطه با تصمیم گیریهای دولت، هیچ تغییر نکرده است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و دولتش اعلام کرده اند که ما به زمانِ بیشتری برای ارزیابی صحیح و مناسب در خصوص تأثیرات کاهش محدودیتها بر افزایش اخیرِ موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور نیاز داریم. به همین دلیل است که دولت آلمان اعلام کرده است تا اواسط هفته آتی هیچ تصمیم جدیدی در رابطه با اقدامات جدیدِ دولت در آینده در خصوص مقابله با ویروس کرونا اعلام نخواهد شد. دولت آلمان صرفاً پس از مرور و بررسی دقیق آمار مبتلایان و جانباختگان اخیر در این کشور از سوی کارشناسان پزشکی و متخصصان امور بهداشت عمومی، در رابطه با ادامه محدودیتها در جامعه آلمان و شاید افزایش یا کاهش میزان محدودیت ها، تصمیمگیری خواهد کرد. امروز (پنجشنبه) قرار است آنگلا مرکل با سران ۱۶ ایالت این کشور دیدار کند تا با آنها درباره گامهای بعدی بالقوه در رابطه با مقابله با ویروس کرونا، بحث و تبادل نظر کند. البته وی (مرکل) تحت فشارهای شدید از سوی صنایع این کشور قرار دارد و خودش نیز نگران وضعیت اقتصادی آلمان در بحبوحه این همه گیری و لزوم احتمالی ادامه محدودیت هاست. وزیر اقتصاد آلمان در روز گذشته گفت: «آلمان با بدترین رکود اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم مواجه شده است.»
خبرنگار افزود: آنگلا مرکل همچنین با فشارهای شدیدی از سوی صاحبان هتل ها، رستوران و کافهها روبروست، زیرا این صنایع نیز میخواهند کسب و کارهای خود را مجدداً راه اندازی کنند. در عین حال، وی (مرکل) نگران امکان آغاز آنچه به آن «موج دوم شیوع کرونا» گفته میشود، است. از این رو، نشست امروز مرکل با سران تمامیِ ایالتهای آلمان، ملاقاتی بسیار جالب توجه خواهد بود. شاید پس از اتمام این نشست، ما مطالبی را درباره روشهایی که ممکن است دولت فدرال آلمان و دولتهای ایالتی این کشور برای کاهش بیش از پیش محدودیتها اتخاذ کنند، بشنویم. البته ما نمیدانیم آنها چه تصمیماتی خواهند گرفت. مثلاً این امکان وجود دارد که آنها تصمیم بگیرند که شمار بیشتری از کودکان مجاز خواهند بود (حضوراً) به مدارس بروند. شاید برگزاری مراسم دینی در کلیساها نیز به نحوی از انحاء مجاز اعلام شود. آنچه ما اکنون میدانیم این است که در آلمان هشدارها علیه مسافرتها و گردشگریِ بین المللی تا اواسط ماه ژوئن (اواخر خردادماه) تمدید شده است. این شاید نشانهای از محتاط بودن قابل توجه دولت آلمان در رابطه با کاهش محدودیتها باشد. از اینرو، انتظار ادامه محدودیتها برای کنترل این همه گیری در آلمان، میرود.
خبرنگار افزود: نتایج نظرسنجیها حاکی از آن است که اغلب مردم آلمان خواستار ادامه محدودیتها هستند، زیرا آنها به شدت نگران لغزیدن آلمان به دامن موج دوم شیوع این بیماریِ خطرناک هستند. البته برخی از مردم دیگر از این شرایط قرنطینه خسته شده اند و میخواهند به تجمعات دینی خود بازگردند و به زندگی عادی خود در این کشور برگردند. تحمل این شرایط، برای آنها دشوار است. برلین شهری است که کسب و کارهای کوچک، فروشگاهها و رستورانهای متعددی در آن وجود دارند و به همین دلیل در حال حاضر، شرایط در پایتخت این کشور اصلاً عادی به نظر نمیرسد، زیرا تمام این کسب و کارهای کوچک کماکان تعطیل هستند. شکی نیست که صاحبان این کسب و کارهای کوچک با شرایط بسیار سخت اقتصادی مواجه شده اند. در هر صورت، میزان محبوبیت آنگلا مرکل و دولتش در نظرسنجیهایی که از مردم آلمان به عمل آمده است، نشان میدهد که به طور کلی، مردم این کشور هنوز هم حامی آنگلا مرکل و رویکرد بسیار محتاطانهِ وی در شرایط کنونی در این کشور، هستند.