• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۱۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۱
اقتصادی » صنعت
برای جهش تولید

رونق صادرات گوهرسنگ‌ها نیاز به اصلاح آیین نامه‌های گمرکی دارد

رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و گوهرسنگ‌های ایران گفت: رونق صادرات گوهرسنگ‌ها نیاز به اصلاح آیین نامه‌های گمرکی دارد.

رونق صادرات گوهرسنگ‌ها نیاز به اصلاح آیین نامه‌های گمرکی داردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، آقای محمد جواد پیش بین با اعلام این خبر افزود: توسعه بازار گوهرسنگ‌ها زمانی محقق می‌شود که برخی آیین نامه‌های گمرکی اصلاح شود.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و گوهرسنگ‌های ایران اضافه کرد: در حال حاضر قوانین این صنعت در کارگروه بهینه سازی گوهرسنگ‌ها در حال پایش است تا روند صادرات این حوزه تسهیل شود.
پیش بین گفت: یکی از مواردی که برای رشد صادرات این صنعت باید مورد توجه قرار بگیرد، اصلاح قوانین و مقررات در دستگاه‌های اجرایی است. از سوی دیگر توریست‌ها به دنبال خرید سنگ هستند، اما به دلیل اعمال برخی آیین نامه ها، نمی‌توانند خرید خود را از گمرک خارج کنند.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و گوهرسنگ‌های ایران گفت: هیچ سنگ قیمتی کد تعرفه خاص خودش را ندارد.
پیش بین ادامه داد: ۹۵ درصد سنگی که از ایران صادر می‌شود روی فلز سوار می‌شود. اکنون پایه (رکاب انگشتر) را بانک مرکزی قیمت گذاری می‌کند و سنگ آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت، قیمت گذاری می‌شود.
وی افزود: باید توجه داشت سنگ، ماده اولیه رکاب است و محصول نهایی نیست و در این زمینه باید در نحوه قیمت گذاری‌ها بازنگری شود.
این عضو کارگروه بهینه سازی گوهرسنگ‌ها ایمیدرو اضافه کرد: صنعت گوهرسنگ‌ها را باید از ابتدای شناسایی و اکتشاف تا زمانی که تبدیل به نگین شده و در واحد صنفی به فروش می‌رسد، مورد پایش قرار داد.
پیش بین عنوان گفت: در ابتدا باید اکتشاف را شروع و ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم و هم زمان با این اقدام، برای آموزش در سطح استاندارد بین المللی برنامه داشته باشیم. بازاریابی و فروش گام دیگری است که نباید معطوف به بازار داخل باشد.
وی ادامه داد: در سنوات گذشته مجموعه فعالیت‌هایی در خوشه جواهرات و گوهرسنگ‌ها استراتژی‌هایی توسط بخش خصوصی تعیین و موفقیت‌هایی در این حوزه حاصل شد.
پیش بین گفت: پرچمدار توسعه این حوزه و عامل جذب سرمایه گذاران، بخش خصوصی بوده است. چند سالی است که بخش خصوصی در بحث آموزش و تدوین استاندارد‌ها وارد شده است و برای این حوزه ۹ استاندارد تعریف کرده است.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و گوهرسنگ‌های ایران افزود: از جمله این استاندارد‌ها می‌توان به استاندارد سنگ‌های رنگی، الماس، مروارید، مخراج کاری، حکاکی روی سنگ، فیروزه کوبی و ... اشاره کرد.
وی گفت: اگر بخش خصوصی شرایط بهتری داشت و موانع تولید حذف می‌شد، توسعه این حوزه با سرعت بیشتری دنبال می‌شد.
پیش بین افزود: از سوی دیگر برخی قوانین سازمان محیط زیست، نیاز به بازنگری دارد.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال، معدن آکوامارین (سنگ آبی رنگ) در مشهد وجود دارد. این معدن تنها معدن دارای ذخایر با کیفیت بالا است که فعال شدن آن نیاز به همکاری برخی نهاد‌ها دارد.
وی با اشاره به مزیت‌های نسبی ایران در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، عنوان کرد: اکنون دستمزد کارگر در ایران ارزان‌تر از دیگر کشور‌ها و قیمت سنگ خام ایران خیلی کمتر از سطح بین المللی است.
پیش بین در بخش دیگری از سخنانش با اعلام اینکه ایمیدرو در حال بسترسازی برای "جهش تولید" و صادرات گوهرسنگ‌ها است، گفت: پیش از این در زمینه گوهرسنگ‌ها فعالیتی در این سازمان صورت نمی‌گرفت.
وی افزود: شرایطی مناسبی با راهبری ایمیدرو برای توسعه این صنعت مهیا شده است. این سازمان در جلسات "کارگروه بهینه سازی گوهرسنگ ها" از بدنه این حوزه و بخش خصوصی دعوت می‌کند. جای قدردانی دارد که رئیس هیئت عامل ایمیدرو، اهتمام جدی به رونق صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی دارد.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و گوهرسنگ‌های ایران گفت: نکته‌ای که در جلسات کارگروه ایمیدرو باید مورد توجه قرار داد، این است که امور این صنعت متمرکز به بدنه دولت نباشد و رویکرد اصلی، تقویت بخش خصوصی باشد.
وی افزود: دولت باید در بخش‌هایی که ریسک بالایی همچون اکتشافات اولیه وجود دارد، نقش حمایتی خود را ایفا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)