وقوع ۱۵فقره اطفاء حریق طی ۲۰روز گذشته در خراسان رضوی
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: طی ۲۰روز گذشته در خراسان رضوی ۱۵فقره عملیات اطفاء حریق انجام شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرهنگ امین رمضانیان در حاشیه برگزاری مانور واکنش سریع در شرایط اضطراری
حریق که با حضور ۱۵شهرستان منطقه جنوب خراسان رضوی با حضور بیش از ۱۰۰نفر به میزبانی شهرستان بردسکن برگزار شد گفت: با توجه به اینکه در خراسان رضوی قریب به یک میلیون هکتار جنگلهای طبیعی و دست کاشت داریم متاسفانه طی ۲۰روز گذشته ۱۳۰هکتار از این اراضی دچار حریق شد.
وی افزود: بارها از کشاورزان خواستهشده است که زمین را پس از چرای دام خود آتش نزنند، چون بهصورت علمی ثابت شده این روش منفعتی ندارد، اما برخی همچنان سنتی عمل میکنند و با آتش زدن چراگاهها موجب سرایت و بروز حریقهای گسترده در اراضی ملی میشوند.
وی ادامه داد: افزون بر یک میلیون هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت در خراسان رضوی وجود دارد که این جنگلها جزء جنگلهای ایرانی - تورانی هستند و هر هکتار آن میتواند ۲ونیم تن اکسیژن برای تنفس ۱۰نفر ایجاد کند.
سرهنگ رمضانیان بیان کرد: مانور اطفای حریق در دو منطقه یک و دو در شمال و جنوب استان به میزبانی شهرستان قوچان و بردسکن برگزار شد.
وی ادامه داد: به محض دریافت درخواست کمک از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، طبق الزام قانونی تمامی نیروهای لشگری و کشوری موظف به همکاری هستند و طی هماهنگی با ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی مانور اطفای حریق بدون اطلاع قبلی به دستگاهها و متولیان برگزار شد و در این چارچوب میزان آمادگی نیروها مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت.
وی عنوان کرد: از مجموع ۱۱میلیون و ۳۰۰هزار هکتار مساحت خراسان رضوی هشت میلیون و ۲۰۰هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است و از این میزان یک میلیون و ۳۵۰هزار هکتار با فعالیت ۷۲هزار خانواده بهره بردار به صورت مشارکتی مورد حفاظت و صیانت قرار دارد.
سرهنگ رمضانیان افزود:بیش از ۱۳۰قرق بان وظیفه حراست از عرصههای ملی استان را بر عهده دارند و نمیگذارند حتی یک سانتیمتر از آن تصرف شود یا آتش بگیرد، ولی استان به ۲۹۰قرق بان دارد نیاز دارد.
وی به راه اندازی پایگاه اطفاء حریق در مناطق بحرانی استان خبرداد و گفت: با توجه به کمبود نیرو اخیرا تفاهم نامهای با بسیج امضا شده که در قالب طرح دیده بانهای پیشگیری در مواقع نیاز به کمک نیروهای یگان حفاظت بیایند که در آینده نزدیک این طرح در استان اجرا میشود.
وی با بیان اینکه در ۹۷درصد شهرستانهای استان پاسگاه یگان حفاظت منابع طبیعی راه اندازی شده است گفت: برنامه داریم تاپایان امسال در ۳شهرستان باخرز، ریوش و صالح آباد در صورت تامین زیرساختها پاسگاه یگان حفاظت منابع طبیعی را راه اندازی کنیم.
سرهنگ رمضانیان از مردم خراسان رضوی خواست مشکلات جنگلها و مراتع، گزارشات خود درباره آتش سوزی در عرصههای جنگلی، قطع درختان و تخریب در عرصههای منابع طبیعی را بهصورت شبانه روزی با شماره تلفن چهار رقمی ۱۵۰۴یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اعلام کنند.