به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، اظهارات چند نماینده مجلس به این شرح است:
نماینده خرم آباد: کارخانههای استان لرستان را احیا کنید
نماینده مردم خرم آباد در مجلس با بیان اینکه مردم استان لرستان از مشکلات ناشی از خصوصی سازی رنج میبرند، از سرپرست وزارت صمت خواست که در جهت احیای کارخانجات این منطقه گام بردارد.
آقای مرتضی محمودوند خطاب به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از موضوعاتی که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد این است که ورود وزارت امور خارجه به حوزه تجارت، اقتصاد و صادرات سمی مهلک است چرا که حوزه دیپلماسی هیچ ارتباطی با آنها ندارد و ورود آن به این حوزه تنها به ایجاد بروکراسی اداری دامن میزند بنابراین ورود آن به تجارت و صادرات اشتباه بزرگی است.
نماینده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۳۰ سال از سفر مقام معظم رهبری به استان لرستان که در آن قرار شد ۹۷ طرح برای این منطقه اجرا شود گذشت، اما همچنان این طرحها اجرا نشده اند از سوی دیگر همشهریانم از موضوع خصوصی سازی رنج میبرند چراکه باعث شده کارخانجاتی که حتی قبل از انقلاب در این منطقه تاسیس شده بودند و محلی برای تامین معیشت کارگران مظلوم بودند تعطیل شوند.
عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به عنوان نماینده مردم از سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست میکنم که در جهت احیای کارخانجات این منطقه که باعث بیکاری جوانان استان لرستان شده و زمینه مهاجرت آنها را فراهم کرده است تلاش کند.
نماینده زنجان: متاسفانه هیچ کنترل و نظارتی بر قیمتها وجود ندارد
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس ضمن انتقاد از وضعیت کنونی بازار و تغییر نرخ کالاها، گفت: متاسفانه هیچ کنترل و نظارتی بر قیمتها وجود ندارد.
آقای مصطفی طاهری در خصوص گزارش ارائه شده از سوی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزرا اگر به حرفهایی که میزدند، عمل هم میکردند، دیگر مشکلی نبود، اما واقعیت طور دیگری است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه فولاد شاهد مدیریت و فروش رانت هستیم تا مدیریت این بازار. به عنوان مثال طی دو ماه گذشته ورق گرم یکی از شرکتهای تولیدکننده هر کیلو ۵۶۵۰ تومان به فروش میرسید، اما این ورق در بازار با حاشیه سود ۵۱ درصدی معادل ۸ هزار و پانصد و هشتاد هزار تومان به فروش میرسید.
وی افزود: متاسفانه در بورس کالا هم تعداد خاصی افراد هستند که میتوانند خریداری کنند که این موضوع سبب ایجاد رانت میشود.
نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: استان زنجان ظرفیت بالایی در تولید روی دارد، به طوری که علاوه بر تامین نیاز داخلی، سالانه ۵۰۰ میلیون دلار هم برای کشور ارزآوری دارد، اما همواره در حوزه صادرات مشکلات متعددی وجود دارد.
آقای طاهری ضمن انتقاد از وضعیت کنونی بازار و تغییر نرخ کالاها اظهار کرد: متاسفانه هیچ کنترل و نظارتی بر قیمتها وجود ندارد، به نظر میرسد مسئولان باید عنوان کنند خط قرمز افزایش قیمت کجاست؟ زیرا یک کالا با چندین قیمت ارائه میشود؛ حتی برای کالاهایی که صددرصد تولید داخل هستند، بدون هیچ دلیلی اقدام افزایش قیمت میکنند.
نماینده خلخال: معاونت حمایت از مصرفکنندگان وزارت صمت در کما به سر میبرد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه معاونت حمایت از مصرفکنندگان وزارت صمت در کما به سر میبرد، گفت: در بازار لوازم خانگی یخچال به قیمت پراید خرید و فروش میشود.
آقای سید غنی نظری خانقاه در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۵ تیرماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صمت اظهار داشت: به دلیل ضعف برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت خارجه متأسفانه به سمت وابستگی به بیگانگان در حال حرکت هستیم. قیمتها ساعت به ساعت بالا میرود و شما هم مثل ما تماشاگر هستید.
نماینده خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: آقای روحانی اگر معیشت مردم مهم است چرا دلیل عزل رضا رحمانی را بیان نمیکنید و چرا پس از وی هنوز وزیر صمت معرفی نشده است.
وی افزود: نقش رایزنهای بازرگانی در سایر کشورها بسیار مهم است که میتوانیم با استفاده از آنها برای ۶۰۰ میلیون نفر جمعیتی که در کشورهای همسایه حضور دارند بازاریابی انجام دهیم، اما متأسفانه اقدام خاصی نمیشود و در کشوری مانند عراق فقط یک رایزن داریم.
آقای نظری خانقاه خطاب به سرپرست وزارت صمت ادامه داد: شما به جای گزارش در مورد قیمت مرغ و تخممرغ و ارزاق عمومی در مورد تولید ماسک گزارش میدهید، اقدام شما در راستای کنترل قیمت خودرو چیست، چرا برای شکستن انحصار خودروسازی اقدام نمیکنید، علیرغم اظهارنظر شما مبنی بر افزایش ۳۰ درصد تولید لاستیک شاهد افزایش قیمت لاستیک هستیم.
نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: بازار لوازم خانگی عملا از کنترل وزارت صمت خارج شده و یخچال به قیمت پراید خرید و فروش میشود. گرانی در کشور بیداد میکند و عملاً معاونت حمایت از مصرفکنندگان وزارت صمت در کما به سر میبرد، بازرسین شما در بازار حضورشان دردی را از گرانی درمان نمیکند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برنامه شما در مورد واحدهای تولیدی غیرفعال چیست، چرا وزارت صمت در زمینه معادن اردبیل به خصوص معادن خلخال و کوثر اقدامی نمیکند در حالی که میتوان بیش از دو هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.
آقای نظری خانقاه اظهار داشت: دولت باید پیگیر اقتصاد و رفاه باشد، اما امروز رفاه عمومی برای مردم باقی نمانده و باید تلاش کنیم تا شرایط بهبود یابد.
فرآوری در بافت آرزوی دیرینه مردم است
نماینده مردم بافت در مجلس با انتقاد از خام فروشی معادن، از مسئولان وزارت صمت خواست تا نسبت به اکتشاف و فرآوری محصولات معدنی در این منطقه اقدام کنند.
آقای صمدالله محمدی در خصوص گزارش ارائه شده از سوی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاریخ اکتشاف و استخراج و صادرات سنگ در شهرستان بافت به سال ۱۳۱۶ باز میگردد و مرغوبترین کرومیت ایران با عیار بالای ۴۵ درصد از نوع سوپر به طول ۵۰ متر و ضخامت چندین متر در منطقه در نوع خود بی نظیر است، اما متاسفانه برای فرآوری این سنگ اقدام مناسبی صورت نگرفته است و عمده آن خام فروشی و صادر میشود.
نماینده مردم ارزوئیه، بافت و رابر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرآوری در بافت آرزوی دیرینه مردم است، اما وعدههای داده شده به سوهان روح مردم مظلوم تبدیل شده است، گفت: احداث کارخانههای مرتبط میتواند ارزش افزوده و اشتغالزایی مناسبی ایجاد کند. شرکت معادن میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب اشتغال چند هزار نفر باشد، اما آینده نامعلومی دارد.
وی با بیان اینکه معادن قوی دیگری تعطیل شده اند، در حالی که میتوانند تحول عظیمی در منطقه ایجاد کنند، گفت: ضمن تشکر از مدیریت مس، انتظار جدی دارم علاوه بر ایجاد صنایع پایین دستی به وضعیت جذب جوانان منطقه به عنوان حق مسلم آنها رسیدگی کنند.
آقای محمدی با اشاره به اینکه معدن مس و روی قنات مروان به مدت ۴۰ سال است که تعطیل شده است، گفت: ضروی است اکتشاف و فرآوری معادن مورد توجه قرار گیرد، همچنین ضمن تشکر از شما انتظار دارم اکتشاف و بهره برداری از معادن کرومیت منطقه در خور شأن وزارت صمت جمهوری اسلامی هدایت شود.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه احداث صنایع تبدیلی جهت جلوگیری از خام فروشی ضروری است، اضافه کرد: اکتشاف اصولی و بهره برداری از آنها و ایجاد صنایع پایین دستی فولاد و مس به رفع مشکلات بیکاری کمک بسزایی میکند، لذا نیازمند مدیریت جنابعالی است. بنده نیز درخواست اعزام یک تیم قوی به ریاست آقای اسماعیلی به شهرستانهای بافت، ارزوئیه و رابر را دارم.
روح الامینی: توجه اندک وزارت صمت به صنایع و اقتصاد دانشبنیان
عضو کمیسیون بهداشت مجلس خطاب به سرپرست وزارت صمت با انتقاد از اینکه صادرات شمش فولاد به خارج از کشور مانند صادرات نفت خام است و اشتغال را با مشکل مواجه میکند، گفت: بازار منطقه حق مسلم ما است.
اقای عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در جلسه علنی امروز پس از قرائت گزارش عملکرد وزارت صمت خطاب به سرپرست این وزارتخانه گفت: در مدتی که شما سرپرستی وزارتخانه را برعهده گرفتید چقدر به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از خامفروشی، افزایش سهم بازار شرکتهای دانشبنیان، بازارهای مشترک منطقه و مهمتر از این در شرایط تحریم به بحث تباتر با کشورهای دوست، همسایه و شرق آسیا توجه کردید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که چرا گزارش شفافی از عملکرد عدم بازگشت ۴.۸ میلیارد دلاری که دیوان محاسبات سال گذشته اعلام کرده، اعلام نمیشود افزود: باید گیرندگان ارزها و علت عدم بازگشت آنها اعلام شود؛ چرا به موضوع قیمت نهادههای دامی که از دو هزار و ۴۵۰ تومان در چند ماه گذشته در حال رسیدن به قیمت حدود ۷ هزار تومان است، در حالی که انبارها در بندر امام در کشتیهای روی آب است، توجه نشده است و چرا با امنیت غذایی مردم بازی میکنید، دبیرخانه شورای امنیت ملی باید به این مسائل ورود کند.
وی خطاب به سرپرست وزارت صمت یادآور شد: صنوف و اتحادیههای مرتبط ماهها قبل هشدار دادند که وضعیت مرغ و نهادههای دامی به این روز خواهد رسید، اما توجه نکردید، چرا تصمیمات و رسیدگیهای ما پسینی نیست و پیشینی است در حالی که حمایت پسینی از تولید داخل جوابگو نیست، باید اعتمادی، عملی، اخلاقی و انقلابی به سیاست اقتصاد مقاومتی عمل کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه صنایع و اقتصاد دانشبنیان وزن کمی در مجموعه کارهای وزارت صمت دارد و باید به آن توجه جدی کرد، گفت: در هنگام تخصیص ارز عمل به موقع و عدم دخالت سلایق در تعرفهها مصیب زا است، باید از لابیگری در تعیین عوارض گمرکی پرهیز شود و به نام تولید داخل خسارتهای جبرانناپذیر به منافع ملی وارد نشود؛ در این رابطه باید تحقیق و تفحص صورت گیرد چرا که لابیگریها خسارات زیادی را به تولید وارد کرده است.
روحالامینی خطاب به مدرس خیابانی ادامه داد: صادرات شمش فولاد به خارج از کشور مانند صادرات نفت خام است و اشتغال را با مشکل مواجه میکند، در حالی که ۷۰ درصد مواد اولیه صنایع چوب شمال کشور از خارج وارد میشود، شما مجوز واردات چوب را صادر کردید.
متفکر آزاد:سوء مدیریت عامل بروز تلاطمات اقتصادی در بازار/توقف صادرات قیر به گرجستان و ترکیه
نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه سوءمدیریت عامل بروز تلاطمات اقتصادی در بازار است، گفت: قطعا مجلس منتظر نخواهد ماند که دولت چه زمانی از خواب بیدار میشود و در بازار تحرک ایجاد میکند.
روح الله متفکر آزاد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: آیا ما درحال تست کردن آستانه تحمل مردم هستیم؟ آقای روحانی در سال ۹۲ که کاندیدای ریاست جمهوری بود اعلام کرد که ۳۰ درصد مشکلات کشور مربوط به تحریم بوده و ۷۰ درصد آن مربوط به سوء مدیریت است حال عرض میکنم که آقای رئیس جمهور اگر با همان نگاه هم نگاه کنیم وضعیت بهتر نشده بدتر هم نیست، حال برای بخش سوءمدیریت چه کاری میخواهیم انجام دهیم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی در مواجهه با مردمی که هم در سرد و گرم انقلاب با ما همراه بوده و فشارها را تحمل کرده و هر چه گفتیم بیایید آمده اند چیکار میخواهیم بکنیم. در شرایط کنونی مردم هر روز منتظر یک عدم ثبات اقتصادی هستند و تولیدکننده و مصرف کننده در این شرایط دچار مشکل است.
وی ادامه داد: وقتی به حوزه قانونگذاری نگاه میکنیم میبینیم که برای حل مشکلات قانون وجود دارد، اما در حوزه اجرا و نظارت کار میلنگد، در بحث قیمت گوشت اگر به کشتارگاهها سری بزنید میبینید که تولیدکننده با چه قیمتی محصول را عرضه کرده و مصرف کننده با چه قیمتی تحویل میگیرد. فاصله این قیمتها همان سوءمدیریت است که دولت بر گرده مردم تحمیل میکند.
متفکر آزاد افزود: اگر قرار است ما منتظر باشیم و ببینیم که مردم چه زمانی بر علیه ما شعار میدهند باید بدانیم این مردم خیلی نجابت بیشتری دارند حال حیای ما کجاست. ازاین رو قطعا مجلس منتظر نخواهد ماند که دولت از خواب بیدار شود و حال و تحرک ایجاد کند. از این رو دولت باید در قبال وضعیت معیشتی انسانهایی که شرافت شان با شرافت انقلاب اسلامی پیوند خورده پاسخگو باشند. از این رو دولت اگر پاسخگو نیست ما پاسخگویش میکنیم.
وی ادامه داد: براساس آمارها در سال ۹۷، ۲ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ برای واردات لوازم بدنسازی، عروسک، اسباب بازی و نخ دندان پرداخت شده، اما اکنون به آنها میگوییم که ارز نیمایی را برگردانند، اما آنها اعلام میکنند که مگر شما به من چه داده اید که ارز نیمایی میخواهید، میگوید من از واسطه و دلال محصول را تامین میکنم از این رو این مشکل نشان دهنده نقش وزارتخانه صمت است که نباید بگذارد تولیدکننده از دلال کالا را دریافت کند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی صادرات قیر به ترکیه و گرجستان متوقف شده، حال سوال پیش میآید که چه کسی پاسخگو است. از طرف دیگر در بحث سرمایه گذاری دانش بنیان، ریسک این حوزه را حاکمیت باید متقبل شود از این رو در این بخش سیستم باید به وسط میدان بیاید.
گیلانی: انتقاد از بی برنامگی وزارت صمت در حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان داخلی
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت صمت برنامهای برای حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان داخلی ندارد.
سهراب گیلانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی درخصوص گزارش ارائه شده از سوی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: جهش تولید، محور امور سال جاری قرار دارد، لذا سرپرست وزارت سمت باید بگوید چه اتفاقاتی در سال ۹۹ محقق خواهد شد.
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس یازدهم اظهار کرد: در واقع وزارت صمت باید به صورت استانی و نقطهای بداند چه برنامهای را قرار است مطابق اسناد بالادستی برای جهش تولید اجرایی کند.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه بازار کشور به طور جدی آسیب دیده است؛ پس از بازگشایی برخی کسب و کارها، شاهد مراجعه سازمانها برای گرفتن مالیات و امور عقب افتاده هستیم که این موضوع مشکلاتی را در پی داشته است.
گیلانی با اشاره به اینکه چرا طی چند مدت گذشته شاهد افزایش قیمت خودرو بوده ایم، اظهار کرد: وزارت صمت باید به صورت شفاف عنوان کند برای تولید خودرو چه هزینهای صرف میشود و قیمت نهایی چقدر است؟
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس یازدهم ضمن انتقاد از نابسامانی در حوزه صادرات گفت: در زمان اوج برداشت محصولات کشاورزی، تصمیماتی برای توقف صادرات اتخاذ میشود، به عنوان مثال در استان خوزستان محصولات صیفی کاری کشاورزان روی زمین مانده در حالی که عراق تشنه محصولات کشورمان است.
وی افزود: متاسفانه بخش خصوصی درگیر مشکلات متعددی از جمله طی کردن فرآیند ۱۷ گانه برای اخذ مجوزهای مورد نیاز است، در حالی که وزارت صمت باید این مشکلات را برطرف کند.
گیلانی تصریح کرد: رهایی کشور از مشکلات، نیازمند فعال کردن بخش خصوصی است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه وزارت صمت باید عنوان کند چطور از تولیدکننده داخلی حمایت میکند، افزود: این مهم در حالی است که هم اکنون شاهد واردات کالاهای مشابه تولید داخل هستیم که به تولیدکننده داخلی لطمه میزند.
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت صمت باید از سرمایه گذاران حمایت کند، تصریح کرد: گفتاردرمانی فایدهای ندارد؛ امروزه استان خوزستان ظرفیت بالقوهای برای اشتغالزایی دارد، اما حمایتی صورت نمیگیرد.
وی خطاب به هیات رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: دعوت از وزرا و تعامل با دولت برای بحث و بررسی مسائل امر قابل تأملی است، اما باید مشخص شود در پایان چه نتیجهای برای مردم حاصل خواهد شد.
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به توضیحات گیلانی گفت: دعوت از وزرا به درخواست تعدادی از نمایندگان در راستای بررسی مشکلات براساس مواد ۲۳۵، ۲۳۶ و ۲۳۷ آیین نامه انجام شده است.
کریمی در تذکر شفاهی: وزارت حیاتی صنعت، معدن و تجارت نباید بدون وزیر باقی بماند
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس یازدهم با بیان اینکه تاخیر در معرفی وزیر صمت پذیرفتنی نیست تاکید کرد که وزیر این وزارتخانه باید به سرعت انتخاب شود تا شرایط کنونی بازار ساماندهی شود.
علی اکبر کریمی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، با اشاره به مواردی که در تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید موثر است، گفت: ضرورت تدوین راهبرد توسعه صنعتی کشور و انتخاب فعالیتهای تولید پیشران امر مهم و حیاتی است که در دوره فعالیت آقای رحمانی گفته شد که در حال اجرا است، اما خروجی نداشت.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رفع چالشهای موجود در محیط کسب وکار که امروز حوزه تولید را با مشکلات زیادی مواجه کرده است، همچنین باید لزوم کاهش انگیزه فعالیتهای سوداگرانه رقیب تولید که در جاهای مختلف اعم از بازار سرمایه، طلا، ارز، املاک و مستغلات که رقیب تولید واقعی هستند را تحت تاثیر قرار داده اند با اعمال سیاستهای مناسب پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد چرا که حمایتهای تعرفه ای، بانکی و یارانهای بدون عنایت به این موارد بدون نتیجه خواهد بود.
وی یادآور شد: تحقق تلاش برای حل مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی که هر کدام سرمایه کشور هستند و میتوانند سرخوشه فعالیت صنعتی قرار گیرند نیز از جمله مواردی است که باید برای رفع مشکلات حوزه صنعت و معدن مورد توجه قرار گیردکما اینکه شرکت هپکو اراک بعد از ۵ سال درگیری با بحران ایجاد شده همچنان پشت دربهای دولت باقی مانده است و شرکت واگن پال به عنوان بزرگترین تولیدکننده واگن صنعت ریلی کشور در خصوص نقل و انتقال سهام بلاتکلیف مانده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: شرکتهای مشمول سهام عدالت که حدود ۶۰ بنگاه بزرگ کشور هستند بعد از مسائل ایجاد شده در این حوزه انتظار میرود هرچه سریعتر در خصوص وضعیت مالکیت و اختیاراتی که در مجامع عمومی دارند تعیین تکلیف شوند.
وی افزود: در سالهای گذشته کنترل قیمتها و نظام بازرسی و تنظیم بازار در استانها تضعیف و نابود شده است و ما هیچ فعالیت موثری در این زمینه نداریم کما اینکه مردم میگویند بازار به حال خود رها شده وکسی بر این بخش نظارت ندارد بنابراین انتظار داریم ساز وکار مجددی برای کنترل بازار در استانها ایجاد شود.
کریمی در اخطار براساس اصل ۱۳۵ قانون اساسی عنوان کرد: تاخیر در معرفی وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرایط کنونی کشور قابل پذیرش نیست، همچنین عزل وزیر اسبق به بدترین شکل صورت گرفت و آقای روحانی در این زمینه روی آقای احمدی نژاد را سفید کرد چرا که نباید وزرا از طرف ریاست جمهوری به جهت عدم انتصاب وابستگانشان در مشاغل پردرآمد تهدید شوند و اگر زیر بار نرفتند عزل شوند، این موضوع با هیچ منطقی سازگار نیست.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتظار داریم هرچه سریعتر وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب شود تا این وزارتخانه بسیار مهم در حوزه صنعت، معدن و تنظیم بازار ساماندهی شود.