بیش از ۹۰۰ پرونده تشکیل شده در دیوان عالی کشور که با شرع مطابقت نداشتند از سوی شورای نگهبان رد شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، درویشوند، معاون پژوهشکده شورای نگهبان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین با بیان اینکه در قانون اساسی فصلی به نام حقوق ملت در نظر گرفته شده که از جمله آن میتوان به حق مالکیت افراد اشاره کرد و بدون ضابطه نمیتوان حقوق شهروندان را نقض کرد و شورای نگهبان وظیفه دارد که جلوی تعدی قوا به حقوق شهروندان را بگیرد.
وی افزود: برخی از مصوبات دولتی ممکن است بر اساس تأکیدات سه قوه تبدیل به قانون شود، اما شورای نگهبان آن مصوبات را به دلیل انطباق نداشتن با قانون اساسی و شرع، رد کرد.
معاون پژوهشکده شورای نگهبان خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰۰ پرونده تشکیل شده در دیوان عالی کشور که با شرع مطابقت نداشتند از سوی فقهای شورای نگهبان رد شدند.
درویشوند گفت: قانونگذاری و نظارت بر قوانین و مقررات از جمله وظایف شورای نگهبان است.
وی افزود: وظیفه نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی از جمله وظایف وسیع شورای نگهبان محسوب میشود.
به گفته معاون پژوهشکده شورای نگهبان، وظیفه این شورا نوشتن و یا تصویب قانون خوب از سوی قوه مقننه نیست و پس از ارسال این قانون به شورای نگهبان در صورت رعایت نشدن دو معیار قانون اساسی و شرع، رد میشود.
درویشوند درباره صیانت از آرای مردم در دورههای مختلف انتخابات گفت: شورای نگهبان همواره نقش خود درباره صیانت از آرای مردم بدون در نظر گرفتن نظر جناحهای خاص سیاسی انجام داده چرا که هدف شورای نگهبان صرفاً صیانت از حقوق ملت است.
وی افزود: علیرغم عدم تأکید قانون اساسی مبنی بر منتشر شد یا نشدن مشروح مذاکرات شورای نگهبان، اما این مذاکرات به منظور شفاف سازی و اطلاع رسانی در سامانه شورای نگهبان منتشر میشود.
عملکرد شورای نگهبان در برابر پروژه نفوذ
صفری، مسئول دفتر بازرسی و نظارت انتخابات استان نیز گفت: در شورای نگهبان ترکیب دوگانهای شامل ۶ تن از فقها و ۶ تن از حقوقدانان داریم تا قوانین مصوب را با شرع و قانون اساسی تطبیق دهند.
مسئول دفتر بازرسی و نظارت انتخابات استان درباره اتهام جانبداری که به شورای نگهبان نسبت میدهند، تصریح کرد: نظام سیاسی و جریانهای سیاسی از هم متفاوت است و آن چیزی که اصالت دارد و مهم است نظام سیاسی است و جریانهای سیاسی در بطن نظام سیاسی شکل میگیرند.
وی افزود: مصلحت پایدار نظام سیاسی ایجاب میکند که داور بی طرف باشد و بر همین اساس اتهام جانبداری به شورای نگهبان، از اساس غلط است.
به گفته صفری، اصل بی طرفی در شورای نگهبان یک ارزش است و کمتر اتفاق میافتد که مسئولان شورای نگهبان بر اصل بی طرفی تأکید نکنند.
وی افزود: عملکرد شورای نگهبان همواره مورد انتقاد دشمنان انقلاب اسلامی قرار داشته و این شورا در سالهای اخیر اقدامات خوبی برای جلوگیری از اجرای پروژه نفوذ در کشور انجام داده است.
صفری درباره اقدامات شورای نگهبان برای مبارزه با پدیده فساد نیز گفت: فساد پاشنه آشیل کشور است و با توجه به فعالیتهای صورت گرفته در کشور، فضا برای فعالیت مفسدان به شدت تنگ شده است.
وی افزود: وظیفه ذاتی شورای نگهبان مبارزه با پدیده فساد است و این امر در رد صلاحیت نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، نمود بیشتری داشت.