بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۱۳ و نیم میلیون مبتلا در جهان
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۱۳ میلیون و ۵۰۵ هزار و ۶۸ نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۵۸۲ هزار و ۳۴۰ نفر جان خود را از دست دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تاکنون سیزده میلیون و پانصد و پنج هزار و شصت و هشت نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد پانصد و هشتاد و دو هزار و سیصد و چهل نفر جان خود را از دست دادهاند و هفت میلیون و هشتصد و نود و دو هزار و سیصد و پنجاه نفر بهبود یافته اند.
آمار کلی وضعیت افراد مبتلا به کرونا در جهان
وزیر بهداشت ایتالیا: خارجیهای ورودی به ایتالیا قرنطینه میشوند
با توجه به همه گیری بیماری کووید-۱۹ در ایتالیا وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد: ۱۴ روز قرنطینه در انتظار کسانی است که از خارج، وارد ایتالیا میشوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان اجنتسیا نووا، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت ایتالیا با اشاره به اقدامات دولت این کشور در جلوگیری از همه گیری ویروس کرونا اعلام کرد: به عنوان اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از همه گیری ویروس برای همه اشخاصی که از خارج از اتحادیه اروپا و فضای شنگن، قصد ورود به ایتالیا را دارند به مدت ۱۴ روز قرنطینه در نظر گرفته خواهد شد.
اسپرانتسا ادامه داد: ممنوعیت ورود و جابه جایی در ایتالیا برای کسانی که طی ۱۴ روز گذشته در ۱۳ کشور شامل ارمنستان، بحرین، بنگلادش، برزیل، بوسنی و هرزگووین، شیلی، کویت، مقدونیه شمالی، مولداوی، عمان، پاناما، پرو و جمهوری دومینیکن سکونت یا آمد و شد داشته اند، به قوت خود باقی است؛ چرا که اینها کشورهایی هستند که به تناسب میزان جمعیت و اقدامات و کنترلهای محدود بهداشتی، از میزان بالای همه گیری ویروس برخوردارند. وی افزود: بر اساس تحلیلها و تغییرات آماری، به طور دائم، لیست کشورها را به روز خواهیم کرد؛ به ویژه آنکه طی این روزها توجه ویژهای به ورود خارجیان از طریق دریا به سواحل ایتالیا با اعمال کنترلهای سخت و شدید بهداشتی و اجبار به قرنطینه برایشان خواهیم داشت.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به بیش از ۲۵۶۰۰نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۵۹بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند و تعداد مبتلایان در این کشور به ۲۵۶۷۲ نفر رسید. براساس این گزارش با مرگ ۷ نفر دیگر براثر کرونا تعداد جان باختگان هم به ۳۲۶نفر افزایش یافت. با پیوستن ۵۴۵ بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان مجموع بهبود یافتهها ۱۶۶۹۵نفر شد.
هم اکنون ۸۶۵۱ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری و دوره درمان را سپری میکنند. تاکنون ۵۹۲هزار و ۷۷۸ تست کرونا در این کشور انجام گرفته است.
تلاش استرالیا برای تولید واکسن کرونا
-- تلاش استرالیا برای دستیابی به واکسن کرونا
-- دانشگاه کوئینزلند واکسنی را روی ۱۲۰ نفر داوطلب تست کرده است.
-- مدیر اجرایی این پروژه نتایج آنرا مثبت ارزیابی کرده است.
-- این طرح با مشارکت شرکت فناوری سی اس ال در حال انجام است. آزمایش این واکسن روی حیوانات کاملا موفقیت آمیز بوده و قرار است تا اواسط سال آینده بر چهار هزار داوطلب نیز آزمایش شود.
تمدید محدودیتهای قرنطینهای در پرتغال
دولت پرتغال شامگاه سه شنبه اعلام کرد به منظور مهار شیوع ویروس کرونای جدید، محدودیتهای قرنطینهای موقت که در شهر لیسبون پایتخت این کشور وضع شده است، دست کم تا پایان ماه ژوئیه تمدید میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیسبون، دولت سوسیالیست پرتغال در بیانیهای که در پایان شورای فوق العاده وزیران منتشر شد، اعلام کرد با توجه به این واقعیت که به رغم روند کاهشی موارد جدید ابتلا در بسیاری از مناطق کشور، ما همچنان شاهد ادامه همه گیری در برخی مناطق لیسبون و دره تاگوس به ویژه منطقه شمالی لیسبون هستیم.»
اوایل ماه کنونی میلادی محدودیتهای قرنطینهای در سراسر لیسبون و به ویژه حدود بیست محله در حومه شمالی پایتخت اعمال شد. از حدود ۷۰۰ هزار ساکن این محلهها خواسته شده است به جز برای کار یا خرید کالاهای ضروری، از خانه بیرون نروند.
تجمع بیش از پنج نفر در این محلهها ممنوع است و در دیگر نقاط لیسبون تجمع بالای ده نفر و در دیگر شهرهای پرتغال تجمع بالای ۲۰ نفر ممنوع است. به منظور اجتناب از تجمعات، مصرف الکل در فضاهای عمومی پایتخت ممنوع است و فروشگاهها و کافهها نیز از ساعت ۲۰ باید تعطیل شوند. طی دو هفته گذشته روزانه بیش از ۳۵۰ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» در پرتغال به ثبت رسیده است که بیشتر آنها به منطقه لیسبون مربوط میشود.
براساس آخرین آمار رسمی، تا کنون در این کشور ۱۰ میلیون نفری، حدود ۴۷ هزار مورد ابتلا و یک هزار و ۷۰۰ مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت رسیده است.
۱۵۲۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز چهارشنبه از یک هزار و ۵۲۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۸۰ هزار و ۹۴ مورد رسید.
اندونزی همچنین روز چهارشنبه از ۸۷ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی به سه هزار و ۷۹۷ مورد رسید.
ایتالیا و اسپانیا بیشترین هزینه ناشی از کرونا را پرداخت خواهند کرد
ایتالیا و اسپانیا از جمله کشورهای اروپایی هستند که به علت کاهش درآمد خانوادهها بیشترین هزینه ناشی از همه گیری ویروس کرونا را پرداخت میکنند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آجی "، براساس تازهترین مطالعات به عمل آمده درباره اثرات ناشی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ حتی بر اقتصاد خانوادهها در کشورهای اروپایی، ایتالیا و اسپانیا بیشترین هزینه را متحمل خواهند شد.۶۰ درصد شهروندان دو کشور، شاهد تضاد در درآمد خود بوده اند: به طور دقیقتر ۵۷ درصد در ایتالیا و ۶۱ درصد در اسپانیا.
۴۲ درصد از افراد مصاحبه شونده ایتالیایی و تا ۵۶ درصد از مصاحبه شوندگان اسپانیایی پیش بینی کرده اند طی ماههای آتی به طور معناداری، هزینههای زندگی خود را کاهش خواهند داد. اصلیترین نگرانی آنها چشم انداز شرایط کاری و اشتغال است. این میزان از نگرانی در ایتالیا برابر با ۵۷ درصد، در اسپانیا ۶۰ و در آلمان ۳۳ درصد است.
بر عکس این دو کشور، درآمد خانوادههای کشورهای شمال اروپا لطمه کمتری از ویروس کرونا دیده است؛ به طوری که فقط ۳۴ درصد شهروندان آلمانی، شاهد کاهش درآمد خود بوده اند. این میزان در هلند، ۳۸ درصد و در فرانسه برابر با ۴۸ درصد است. مصرف کنندگان بر این باورند که تنها اندکی از هزینههای خود را در ماههای آتی محدود خواهند کرد. این میزان کاهش در هزینهها در آلمان، ۲۵ و در هلند و فرانسه ۳۰ درصد خواهد بود.
در حادترین شرایط بیماری، بیشترین هزینه خانوادهها تهیه مواد غذایی ضروری و محصولات بهداشت و درمانی با افزایش دائمی هزینههای متوسط آنها همراه بوده است. در مقایسه با قبل از زمان همه گیری کرونا، نیمی از افراد مصاحبه شونده اعلام کردند با تناوب بسیار اندکی، مواد غذایی ضروری خود را البته با حجمی بیشتر خریداری کرده اند. ۵۸ درصد ایتالیاییها از هزینه خرید پوشاک و کفش خود کاسته اند. کارشناسان نظرسنجی میگویند: در برابر یک شرایط سختی از نابرابری (اقتصادی) قرار گرفته ایم که اثراتی بر اقتصاد، عادات مصرف و سبد هزینهها خواهد گذاشت. در عین حال در برابر یک بحران سخت واقع شده ایم که امیدواریم دوره آن در صورت امکان، خیلی کوتاه باشد و شاهد احیای دراز مدت اقتصاد باشیم که در آن شرکتها باید با قوانین و قواعد " متفاوتی" مانند قبل از زمان کرونا فعالیت کنند. در این صورت عادات مصرف و انتظارات مصرف کنندگان در برخی از موارد به صورت موقت و در برخی موارد دیگر به طور دائمی، چه برای تقاضای مواد اولیه ضروری زندگی و خدمات رسانی و چه برای شیوههای خرید تغییر خواهد کرد. در مجموع از مصرف کنندگان، انتظار خرید کالاهای ساخت ایتالیا را حتی با هدف "پشتیبانی جمعی" از تولیدکنندگان در این کشور خواهیم داشت. به موازات آن انتظار میرود همکاری میان شرکتها با هدف احیای اقتصاد این کشور و در درجه نخست با کمک به چرخه تولید و شرکتهای کوچک و متوسط افزایش یابد.
استفاده از پلیس برای انتقال بیماران به مراکز قرنطینه
نیروهای پلیس مانیل برای انتقال افراد مبتلا به کووید ۱۹ به مراکز قرنطینه وارد عمل شدند.
سازمانهای حامی حقوق بشر، این اقدام دولت فیلیپین را نقض حقوق بشر و آزادیهای مدنی میدانند. تصمیم استفاده از نیروهای پلیس فیلیپین برای انتقال مبتلایان به کووید ۱۹ به مراکز قرنطینه در حالی اتخاذ شده است که مقامات مانیل، تلاشهای خود را برای جلوگیری از گسترش همه گیری کرونا تشدید کرده اند. آزمایشهای غربالگری در فیلیپین افزایش یافته، تدابیر پیشگیرانه جدید و همچنین محدودیتهای جدید به اجرا گذاشته شده و دهها مرکز قرنطینه برای بستری شدن افراد مبتلا به کووید ۱۹ ایجاد شده است. در همین راستا دولت به پلیس دستور داده است به منظور جلوگیری از شیوع محلی ویروس کرونا افراد مبتلایان به این بیماری را تا مراکز قرنطینه همراهی کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مانیل، وزارت بهداشت فیلیپین، روز سه شنبه هشدار داد: پلیس، افراد مبتلا به کووید ۱۹ را شناسایی خواهد کرد و افرادی که بخواهند بیماری خود را پنهان کنند به زندان خواهند افتاد. گروه کاراپتان که در زمینه دفاع از حقوق بشر تلاش میکند در این ابراز نگرانی کرد و گفت: اگر بیماران نخواهند پلیس آنها را همراهی کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا پلیس به زور متوسل خواهد شد و آنها را کتک خواهد زد؟ اتحادیه ملی وکلای خلق نیز اعلام کرد: این تدبیر میتواند موجی از ترس و وحشت در جامعه ایجاد کند و به نقض حقوق شهروندان منجر شود.