آژانس پزشکی اروپا درباره انتقال کرونا از راه هوا تحقیق میکند
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از بروکسل، «آژانس پزشکی اتحادیه اروپا» در حال ارزیابی این موضوع است که تا چه میزان، سامانههای تهویه هوا و سایر دستگاههای مورد استفاده در محل کار میتوانند به انتقال و گسترش ویروس جدید کرونا کمک کنند.
این خبر که توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها (ECDC) منتشر شده است میتواند تعهدی بر محدود کردن خطرات ناشی از انتقال ویروس کرونا از طریق ذرات معلق در هوا باشد که سازمان بهداشت جهانی، هفته گذشته، آن را به عنوان یک خطر احتمالی انتقال ویروس جدید کرونا گزارش کرده بود. گرچه گفته میشود ویروس به طور عمده، توسط قطرات آلوده دهان و تنفس منتقل میشود، اما مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها مدتهاست هشدار داده است این ویروس میتواند از طریق هوا نیز منتقل شود.
اگر این فرضیه اثبات شود، خطرات بیشتری در فضاهای محصور؛ به ویژه در فضاهایی که تهویه مطبوع نامناسب دارند و علی الخصوص در زمستان که انسان، زمان بیشتری در داخل فضاهای بسته است، متوجه انسانها خواهد بود. آندره آمون، مدیر مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها به رویترز گفت: هنوز هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد چه تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا به واسطه انتقال ذرات معلق در هوا به بدن انسان بوده است و این قطرات از طریق تنفس یا عطسه بوده است. با این حال میدانیم که هر دو حالت، امکانپذیرند.
وي افزود: این مرکز، خطرات مربوط به محیطهای کار و انتقال ویروس از طریق ذرات معلق در هوا را مورد مطالعه قرار میدهد. این مسئله از آنجا دارای اهمیت و توجه است که چندین کانون آلودگی در محیطهای سربسته در اروپا که در آنجا مردم از فاصله دور از هم کار میکردند، گزارش شده است. مورد بسیار جدی در این خصوص مربوط به ابتلا کارکنان یک کشتارگاه در آلمان در ماه ژوئن بوده است.
این کارشناس با بیان آنکه خطرات ناشی از سامانههای تهویه مطبوع در حال بررسی است، گفت: ما در حال تهیه گزارش فنی در مورد محل کار و عوامل خطرزای انتقال ویروس جدید کرونا و شیوع آن در این گونه کانونها هستیم. بسیاری از معیارهای بهداشتی از جمله رعایت شیوه نامههای بهداشتی و فاصله گذاریهای اجتماعی در بسیاری از کشورها برای مقابله با همه گیری کرونا اعمال شده، اما همه معیارها بر این اساس مبتنی است که ویروس جدید کرونا از طریق قطرات بزاق یا غشاهای مخاطی که با عطسه و سرفه به بیرون پرتاب میشود، انتقال مییابد. در نتیجه برای جلوگیری از انتقال ویروس جدید کرونا از طریق هوا به راهبردهای دیگری نیاز است.