در پي توافق جامع سرمايه گذاري ميان ايران و چين
بازتاب همکاری بلند مدت ایران و چین در رسانههای پاکستان
رسانهها و مطبوعات پاکستان برنامه دولت ایران برای توسعه همکاریهای تجاری با پکن را به فال نیک گرفته و به صورت گسترده آن را بازتاب دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، برنامه همکاری درازمدت جمهوری اسلامی ایران و چین از مهمترین موضوعات مورد توجه رسانههای پاکستان در چند روز گذشته بوده و این موضوع بطور گستردهای در مطبوعات این کشور بازتاب یافت.
رسانهها و مطبوعات پاکستان به عنوان همسایه و یکی از شرکای تجاری چین، برنامه دولت ایران برای توسعه همکاریهای تجاری با پکن را به فال نیک گرفته و به صورت گسترده آن را بازتاب دادند.
روزنامه نیشن پاکستان در چاپ خود با تیتر "یک معاهده خوشآیند" به بررسی برنامه ریزی ایران و چین برای یک همکاری استراتژیک ۲۵ ساله پرداخته و نوشت: این معاهده میتواند به سلطه اقتصادی آمریکا پایان دهد. به دنبال گشایش مسیر میلیاردها دلار سرمایهگذاری پکن در بخش انرژی و تجاری، تلاشهای دولت آمریکا برای فشار بر تهران ناکام خواهد شد.
نیشن همچنین با انتشار اظهارات "سید محمد علی حسینی" سفیر ایران در پاکستان پیرامون برنامه همکاری تهران و پکن نوشت: برنامه همکاریهای جامع ایران و چین یک نقشه راه روشن و ریل گذاری اصولی برای روابط دو کشور مهم در دنیای آینده است؛ جایی که چین جزء قدرتهای برتر اقتصادی دنیا در آینده نزدیک و ایران به عنوان یکی از قدرتهای بزرگ منطقه غرب آسیا، میتوانند با روابطی مکمل و مستقل از قدرتهای سنتی و سلطه گر، ضمن تامین منافع مشترک، یک برنامه جامع جهت نائل آمدن به اهداف تعیین شده طراحی و اجرا نمایند.
این روزنامه در ادامه نوشت: بی شک ابتکار کمربند - جاده و کریدور اقتصادی چین و پاکستان، بسترهای مساعدی برای توسعه همکاریهای منطقهای به ویژه برای سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری خلق چین محسوب میشود که در صورت عملیاتی شدن میتواند الگویی منحصر به فرد برای توسعه با سایر کشورهای منطقه در نظر گرفته شود.
روزنامه دیلی تایمز پاکستان در این باره گزارش داد: تحریمهای ناعادلانه واشنگتن ایران و چین را به سمت تشکیل ائتلافی قدرمند از طریق یک برنامه جامع سرمایه گذاری در بخشها مختلف جهت حفظ منافع سوق داد. این روزنامه با بیان اینکه مقامات دولتی پاکستان نباید از مزایای اتحاد ایران و چین چشم پوشی کنند، خاطر نشان کرد: روابط دوستانه چین با پاکستان و روسیه میتواند یک جبهه قوی و متحد برای محافظت از منافع منطقه تشکیل دهد.
روزنامه انگلیسی زبان "دی نیوز" پاکستان نیز با انتشار اظهارات "لیاقت بلوچ" نائب رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان درباره همکاری تجاری ایران و چین تصریح کرد: اسلام آباد از فواید همکاری بزرگ ۲ کشور همسایه خود بی بهره نخواهد ماند. سرمایه گذاری بزرگ چین در پاکستان تحت کریدور اقتصادی "سی پک" و اکنون برنامه این کشور برای توسعه همکاریها با ایران میتواند موجب شکوفایی اقتصادی منطقه شود.
پایگاه خبری "اردو پوائنت" پاکستان نیز با انتشار موضع "سناتور مشاهد حسین سید" تحلیلگر برجسته پاکستانی از این معاهده ۴۰۰ میلیارد دلاری نوشت: توافق نامههای تجاری ایران و چین از طریق تقویت ارتباطات منطقهای باعث تقویت کریدور اقتصادی پاک – چین و پروژههای بندر گوادر خواهد شد.
علاوه بر این بسیاری از شبکههای خبری پاکستان از جمله شبکههای پرطرفدار "جیو نیوز" و "۹۲ نیوز" برنامههای ویژه تحلیلی با موضع راهبرد مشترک ایران چین برگزار کرده و این موضوع را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دادند.
هارون رشید تحلیلگر برجسته پاکستانی در یکی از این برنامهها گفت: برنامه همکاری بلند مدت ایران و چین فشار حد اکثری آمریکا را خنثی میکند. وی با بیان اینکه راهبرد مشترک تهران و پکن صفجه جدیدی به تاریخ اقتصاد جهان اضافه خواهد کرد، افزود: این همکاری بلند مدت میتواند با تشکیل یک جبهه قدرتمند اقتصادی گامهای جدید در مسیر تغییر توازن قدرت در منطقه از لحاظ راهبردی و سیاسی را نیز به ارمغان آورد.