• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۰۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
سیاسی » مجلس

طرحی برای پایان رانتِ عرضه محصولات فولادی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای پایان دادن به آشفتگی بازار فولاد و رانت‌های میلیاردی، طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» را تدوین کرده اند.

طرحی برای پایان رانتِ عرضه محصولات فولادیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت؛ صنعت فولاد یکی از صنایع بزرگ کشور است که نقش مهمی در تولید ملی، اشتغالزایی و تامین ارز مورد نیاز کشور دارد. در سال‌های گذشته زنجیره فولاد در داخل کشور چنان توسعه پیدا کرده که ایران از یک واردکننده به صادرکننده انواع محصولات فولادی تبدیل شده است به گونه‌ای که صنایع مرتبط با زنجیره فولاد از سنگ آهن تا محصولات نهایی مانند ورق، میلگرد، تیرآهن و ... تقریبا همه نیاز‌های داخلی را تامین می‌کنند و در برخی محصولات نیز به علت وجود مازاد تولید بر نیاز کشور، در حال صادرات هستیم.
هرچند فولاد نقش مهمی در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، مسکن، صنایع نفت و گاز و صد‌ها صنعت ریز و درشت دارد، اما علیرغم پیشرفت‌های چشم‌گیر در تولید و عرضه فولاد، بازار داخلی فولاد همواره در التهاب بوده و قیمت‌های موجود در بازار علیرغم استفاده از انرژی یارانه‌ای، دستمزد ریالی کارگران و.. بسیار فراتر از نرخ‌های جهانی است.
در شرایطی که تولید فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تُن بوده و مصرف داخلی به ۱۵ میلیون تُن می‌رسد گرانی‌های افسارگسیخته محلی از اعراب ندارد و به سیاست‌گذاری ناقص در زنجیره فولاد برمی‌گردد، همین موضوع وکلای مردم در خانه ملت را برآن داشت که طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با هدف تنظیم بازار داخل و حمایت از صادرات» با هدف ساماندهی بازار فولاد تدوین کنند.
طرح کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای ساماندهی بازار فولاد را می‌توان رویکردی سازنده برای صنعت فولاد برشمرد، چراکه با این طرح بساط جولان و سوءاستفاده سوداگران در بازار جمع شده و موضوعاتی مانند سامانه بهین یاب، مجوز‌های مچینگ و... ساماندهی می‌شود.

الزام تولیدکنندگان به فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس

آقای حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه شاه‌بیت طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» الزام به فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس است، گفت: ضمانت اجرایی این موضوع این است که عدم فروش تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس جرم تلقی شده و مجازات سنگینی برای متخلفان دارد.
وی افزود: این طرح در ۵ ماده تدوین شده است؛ بخش نخست این طرح مربوط به تعاریف، بخش دوم فروش داخل و بخش سوم صادرات است همچنین قسمت چهارم بر تشکیل کمیته رصد و پایش بازار فولاد به منظور جلوگیری از سوءاستفاده و آخرین بخش بر استفاده از سامانه جامع تجارت تاکید دارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: براساس طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» هیچ کدام از محصولات زنجیره فولاد مشمول معافیت مالیاتی نمی‌شوند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در تشریح ترکیب کمیته رصد و پایش بازار فولاد که در طرح کمیسون متبوعش از آن نام برده شده است، تصریح کرد: این کمیته به عنوان تنظیم‌گر عمل می‌کند و وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس، وزیر اقتصاد یا معاون وی، نماینده کمیسیون صنایع و معادن مجلس، رئیس اتاق بازرگانی، روسای انجمن‌های فولاد، سنگ آهن و نورد کاران و دادستان کل کشور یا نماینده وی اعضای این کمیته هستند.
وی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به تولید، فروش، واردات، صادرات و مصرف کالا‌های فولادی باید در سامانه جامع تجارت توسط تولیدکنندگان و فعالان زنجیره تامین و توزیع فولاد ثبت شود، ادامه داد: در صورت اجرایی نشدن این موضوع، حمل و نقل، صادرات و خرید و فروش این محصولات در بورس کالا غیرمجاز است.
طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» در دستور کار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)