نگرانی وزیران دفاع پیشین آمریکا از وقوع جنگ داخلی در این کشور
هشدار وزیران دفاع پیشین امریکا درباره مداخله ارتش در نتیجه انتخابات نگرانی آنها از احتمال وقوع جنگ داخلی با توجه به دو قطبی شدن جامعه امریکایی را منعکس می کند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست ده تن از وزیران دفاع پیشین امریکا از جمله اشتون کارتر و جیمز متیس همچنین مارک اسپر با صدور بیانیهای درباره استفاده از ارتش برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و پیامدهای آن هشدار دادند.
هشدار وزیران دفاع پیشین امریکا در حالیست که تنش های انتخاباتی پیش از اعلام نتایج انتخابات به نفع جو بایدن همچنان ادامه دارد و ترامپ با ادعای تقلب در انتخابات از پذیرش شکست خودداری می کند.
ترامپ نه تنها از پذیرش شکست خودداری میکند بلکه تمام تلاش خود را معطوف به این کرده که مقام های ایالت های سرنوشت ساز در انتخابات چون جورجیا و پنسیلوانیا را متقاعد نماید که با قبول ادعای تقلب نتایج آرای الکترال این ایالت ها را به نفع او تغییر دهند.
از سویی در حالی که قرار است ششم ژانویه کنگره امریکا نظر خود را درباره آرای الکترال انتخابات ریاستجمهوری اعلام نماید ترامپ از هم حزبی های خود خواسته است پیروزی بایدن را تایید نکنند و جلوی آن را بگیرند.
روزنامه نیویورک تایمز در این ارتباط نوشت راهبرد جدید برای تغییر نتایج انتخابات توسط موریس پروکس نماینده آلاسکا مطرح شده و در مورد به چالش کشیدن نتایج انتخاباتی در ایالتهای آریزونا، پنسیلوانیا، نوادا، جورجیا و ویسکانسین است.
ترامپ مدعی است دموکراتها با آرای پستی در این ایالت ها به نفع بایدن تقلب کرده اند.
این تلاشها در حالی است که روز جمعه نمایندگان مجلس سنای امریکا با اکثریت قاطع آرا وتوی ترامپ علیه بودجه نظامی این کشور برای سال ۲۰۲۱ را باطل کردند تا شکست سیاسی دیگری برای او در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید رقم بخورد.
با این شرایط در حالی که قرار است روز چهارشنبه ششم ژانویه برابر با ۱۶ دی ماه نتیجه آرای الکترال در کنگره تایید شود ترامپ از هواداران خود خواسته است با برگزاری تظاهرات نگذارند رای آنها دزدیده شود.
این درخواست ترامپ به معنای دعوت به شورش اجتماعی است و با توجه به اینکه حدود ۷۰ میلیون امریکایی به ترامپ رای دادهاند و در میان آنها شبهنظامیان و گروههای افراطی وجود دارند بعید نیست که چنین اتفاقی رخ دهد.
از سویی بروز اغتشاش گسترده در سراسر امریکا بهانهای خواهد بود تا ارتش برای آرام کردن اوضاع به میدان بیاید و چه بسا با توجه به دو قطبی شدن جامعه امریکایی و حمایت بخشی از نهادهای ارتش از ترامپ، بهانه برای اجرای درخواست مایکل فلین مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا مبنی بر استقرار ارتش در ایالتهای سرنوشتساز و تکرار انتخابات فراهم شود.
شبکه cnn هم پیش از این گزارش داده بود ترامپ در جلسهای با تعدادی از مشاوران خود مسئله اعلام حکومت نظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است.
ضمن اینکه اقدام ترامپ در برکناری مارک اسپر وزیر دفاع و انتخاب کریستوفر میلر به این سمت به عنوان زمینه سازی برای مداخله ارتش در نتیجه انتخابات از سوی برخی مقام های امریکایی ارزیابی شده بود.
ترامپ به این علت که مارک اسپر با مداخله ارتش در انتخابات مخالف بود او را از کار برکنار کرد و این اقدام در حالی بود که برخی طرفها از جمله جان بولتون از جایگزینی کریستوفر میلر به جای اسپر ابراز نگرانی کرده و گفته بودند که او هرچه ترامپ بگوید اجرا خواهد کرد.
روز چهارشنبه نتیجه انتخابات قطعیت خواهد یافت اما آیا همه چیز تمام خواهد شد یا با اعلام پیروزی بایدن و اخراج ترامپ از کاخ سفید دوره جدیدی از آشوبهای خیابانی در امریکا به وقوع خواهد پیوست که زمینه مداخله ارتش را فراهم نماید؟
در روزهای آینده و پس از اخراج ترامپ از کاخ سفید روشن خواهد شد که هواداران ترامپ و ارتش اوضاع امریکا را به کدام سمت و سو خواهند کشاند.
---------------------------------------------
رضا محمد مراد