پخش زنده
امروز: -
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت: از ۲۵ هزار آزمایش (تست) کرونا در روز به ۵۸ هزار رسیده ایم و آزمایشهای تشخیص سریع نیز روزانه از ۱۱۰ هزار مورد بالاتر رفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیامک سمیعی امروز در نشست خبری در تشریح اقدامات آزمایشگاهی در پاندمی کرونا با بیان اینکه نیروی انسانی کافی برای نوبتهای متعدد آزمایشگاهی نیاز داریم، افزود: در استفاده از آنتی ژن کووید ۱۹ موفقتر بوده ایم.
سمیعی با اشاره به جهشهای ویروس کرونا که مشاهده میشود، تاکید کرد: سه مرکز آزمایشگاهی داریم که مسئول بررسی ویروسهای جهش یافته در کشور هستند.
وی ادامه داد: در صدد توسعه این برنامه هستیم، زیرا تغییرات ویروس بیشتر شده است.
آقای سمیعی گفت: کیتها برای بیش از یک هدف در کشور طراحی شده اند.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: در زمینه تاثیر واکسیناسیون در زنجیره انتقال ویروس هنوز تجربیات ما کافی نیست.
وی درباره ویروس انگلیسی و تشخیص آن در آزمایشگاههای کشور، گفت: بعضی از تغییرات در ویروس با آزمایش پی سی آر، شدنی نیست و یا راحت نیست. باید روش دیگری را به کار برد.
دکترسمیعی افزود: بعضی از کیتها این توانایی را برای غربالگری دارند.
وی ادامه داد: الان امکان تشخیص موتاسیونها را داریم.
سمیعی افزود: بررسیهای ما نشان میدهد که شکایتهای آزمایشگاهی از سمت خود آزمایشگاه هاست که از نیروی انسانی خودشان گلایه دارند.
وی گفت: هر جایی منافع در جواب آزمایشها وجود داشته باشد، دچار مشکل میشویم.
آقای سمیعی درباره هزینههای آزمایش کرونا در کشور، افزود: درحال حاضر آزمایش کووید ۱۹ با استفاده از کیتهای تولید داخل حدود ۳۵۰ هزار تومان در بخش خصوصی و حدود ۲۵۰ هزار تومان در بخش دولتی است.
وی ادامه داد: البته در مراکز دولتی دستور وزیر بهداشت را عمل میکنیم و مردم مشمول پرداخت نیستند.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر کیتهای تشخیص سریع در مراکز درمانی وجود دارد و این احتمال هست برای افزایش موارد تشخیص، این کیتها به داروخانهها برود.
سمیعی گفت: البته خیلی دوست نداریم این اتفاق بیافتد.
وی با اعلام اینکه بیش از ۴۰۰ آزمایشگاه دولتی و خصوصی در کشور داریم که کار تشخیص کرونا را انجام میدهند، افزود: با توجه به تحریم ها، داریم به مرز ۱۹ میلیون آزمایش کرونا میرسیم.
سمیعی درباره انجام آزمایش کرونا در مطب ها، گفت: ما در برنامه ریزیهای این کار مشارکت داشتیم و نقش ما در آموزش و اطمینان از عملکرد کیتها و بررسی نقاط ضعف در اجرای چنین طرحی بود. در واقع الان معاونت بهداشت و قرارگاه تصمیم گرفتند وقتی فردی به بخش خصوصی مراجعه میکند، مطبها را تجهیز به آزمایشهای تشخیصی کنند.
وی افزود: تجهیز مطبها به تست کرونا کار سختی است، یعنی خود پزشک ممکن است وقت نکند آزمایش را اخذ کند و شاید باید کسی این کار را برای او انجام دهد، هرچند که لازم است تا خود پزشک آموزشهای لازم را ببیند. به کمک نظام پزشکی این برنامه نوشته شد و برای پزشکانی که میخواهند این کار را در مطب انجام دهند تعرفه تعیین کردند که رقم آن حدود ۱۰۰ هزار تومان است.