تمرکز زدایی از پایتخت و حاکمیت مردم از اولویت های مهم + فیلم
مردم خوزستان پس از جنگ تحمیلی با وجود منابع بسیار همچنان در سختی به سر میبرند و برخورداری کافی از این منابع ندارند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ،
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی تلویزیونی با مردم خوزستان با یادی از خاطرات جنگ تحمیلی در این استان گفت : خوزستان استان ثروتمندی است و من به عنوان نمایندهای از نهضت جوانان گام دومی برای پاسخگویی به مسائل اصلی و اساسی کارهای تحقیقاتی انجام داده ام که یکی از آنها بررسی علت حل نشدن مشکلات اساسی است و این در حالی است که معضلات خوزستان مزمن شده اند.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با اشاره به مشکلات خوزستان افزود : به جای حل معضلات در این استان اقدامات مقطعی انجام شده است ، همچنان که نقاط زیادی مانند غیزانیه در خوزستان وجود دارد و باید برای رفع مشکلات آنها اقدامات اساسی انجام داد .
وی گفت : دولت خوب دولتی است که توسعه و آبادانی سرزمینی ایجاد کند و اجازه تبعیض ندهد در حالی که اکنون بی عدالتی و استضعاف گری ساختاری در کشور حاکم شده است .
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه نحوه توزیع نامناسب بودجه ، منابع درآمدی و منابع بانکی موجب ایجاد اختلاف در رشد کشور شده است افزود : هدفمند نبودن و نداشتن برنامهریزی بر اساس مزیتهای منطقهای موجب ایجاد مشکلات در کشور به ویژه خوزستان شده است .
وی گفت : از منابع خوزستان با داشتن آب فراوان ، خاک حاصلخیز و بیش از دو میلیون هکتار آبرفت که میتواند غذایی که ایران را تامین کند استفاده نشده است و ما همچنان واردکننده ذرت، دانههای روغنی و بسیاری از نهادههای کشاورزی هستیم که میتوان آنها را از خوزستان تامین کرد .
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه به دلیل احساس ناامنی بعد از جنگ تصویب شد که سرمایهگذاری بزرگ در خوزستان انجام نشود افزود : با گذشت بیش از سی سال از جنگ تحمیلی در خوزستان شاهد بالاترین نرخ بیکاری جوانان به عنوان مهد صنعت، انرژی و کشاورزی در کشور هستیم .
وی افزود: مسئله امروز دولتها اصلاح رویکرد نظام اداری است که تصمیم داریم آن را تغییر جدی دهیم یکی از این اقدامات تمرکززدایی از پایتخت است و تمام اختیارات دولت طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به همه مدیران شهرستانی واگذار خواهد شد ، در این قانون هر فرماندار و شورای برنامه ریزی اختیاراتی را خواهد داشت که وزیران دارند .
قاضی زاده هاشمی افزود : یکی از دلایل عقب ماندن استانها این است که ۵۵ درصد درآمد کشور در تهران حاصل میشود در حالی که اصل منابع در استانهایی مانند خوزستان است و باید درآمدها در محل منابع که تولید کننده هستند ایجاد شود .
وی با اشاره به اینکه بزرگ شدن دولت موجب محروم ماندن مردم از ثروت خودشان میشود افزود : برنامه ما واگذاری اختیار به خود مردم است با اجرای این برنامه هر شهرستان ماموریت ملی پیدا میکند و به عنوان هر شهر یک پایتخت بر اساس منابع موجود و مزیتهای هر شهر تمام اختیارات پایتخت در حوزه تخصصی به آن شهر واگذار میشود .
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد، در این طرح مردم بر روند اجرای پروژه ها و میزان درآمدها نظارت خواهند داشت و اگر نارضایتی از عملکرد مدیران وجود داشته باشد آن مدیر از سمت خود عزل میشود .
وی با تاکید بر اینکه وظیفه هر مدیر کسب و حفظ رضایت مردم است افزود : ما بر اساس قانون اساسی به دنبال اعمال حاکمیت مردم هستیم، اولین وظیفه دولت پاسخگویی به مردم است و این پاسخگویی باید عملی باشد .
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه با روشی نو میخواهیم کشور را اداره کنیم گفت : به جای اینکه همه به تهران بیایند تهران باید به اقصا نقاط کشور سفر کند .
وی با اشاره به مشکلات خوزستان از جمله پرداخت بیشترین مالیات نسبت به جمعیت با وجود رتبه دوم بیکاری در کشور گفت : حجم بالای حاشیه نشینها در خوزستان و اهواز موجب مهاجرت افراد بومی از این استان شده است .
هاشمی ، کم آبی و آب گرفتگیهای بعد از بارندگی را از عمده معضلات استان خوزستان به ویژه در شهرهای اهواز و بندر امام عنوان کرد و گفت :با انتصاب مدیران ناکارآمد به خوزستان ظلم شده است .
وی افزود : دولت سلام پایان کار بی تدبیریها ، خودخواهیها، تبار گرایی و قومیت گراییها و باندهای سیاسی مافیایی خواهد بود که همه اینها با کمک مردم محقق میشود و خوزستان در دولت سلام استانی پیش رو خواهد بود .
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تحقیق و تفحص در مشکلات تک تک شهرهای خوزستان گفت : در شهرستان ایذه مشکلاتی از قبیل بی عدالتی آموزشی، تعطیلی واحدهای صنعتی، اصلاح مشکلات بنگاههای اقتصادی و رفع مشکلات جادههای استان در دستور کار قرار دارد .
وی افزود: در باغملک با وجود ۴ رودخانه دائمی کشاورزی منطقه دچار مشکلات زیادی است که باید رفع شود ، همچنین در اندیمشک تکمیل پروژههای نیمه تمام مانند سد بالارود و کارخانه سیمان و کاهش نرخ بیکاری جوانان از اقدامات اساسی است که باید انجام شود .
قاضی زاده هاشمی خاطر نشان کرد ، در شوشتر نیز با وجود مقام اول تولید گندم در خوزستان باید سرمایهگذاری گسترده در بخش توسعه گردشگری انجام شود ، همچنین در گتوند باید مسئله شوری آب پشت سد گتوند حل شود و این آب به صورت گسترده برای کشاورزی استفاده شود و تامین امکانات رفاهی به ویژه بهداشت و درمان و بیمارستان در این شهرستان در اولویت قرار دارد .
وی گفت: مسجد سلیمان با وجود نفت و رودخانه ، پروژههای نیمه تمام زیادی دارد که باید تکمیل شوند و همچنین جابجایی منازل بافت فرسوده این شهر و ایجاد ارتباط ریلی و هوایی باید در دستور کار قرار گیرد.
او با اشاره به مشکلات خرمشهر نیز گفت : احیای بندر و کشاورزی در این شهرستان ، همچنین رفع مشکل شوری آب در الویت قرار دارد .
وی با بیان اینکه بندر ماهشهر امکانات مناسبی در بخش خدمات بهداشت و درمان ندارد افزود : همچنین اشتغال جوانان یکی از اولویتهای مهم برای آینده است .
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه در امیدیه به عنوان یک شهر صنعتی و قطب به نفت و پتروشیمی شاهد حاشیه نشینی بالایی هستیم گفت : باید برای مسائل اشتغال و اجتماعی این شهرستان اقدام اساسی انجام شود ، در هندیجان نیز وجود منابع غنی خاک و دریا میتوان سرمایه گذاری گستردهای در صنایع جانبی برای رونق اقتصادی این منطقه در نظر گرفت .
وی با بیان اینکه آبادان با وجود حجم بالای نیروی انسانی میتواند در زمینه توسعه صنایع حاشیهای از جمله نخل، بندر ،نفت و گاز ،شیلات و همچنین خدمات عمومی توسعه یابد گفت: یکی از مشکلات این منطقه ریزگردها آب آشامیدنی و نبود گاز است .
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین با اشاره به کمبود آب کشاورزی در شادگان گفت : این مسئله موجب نارضایتی کشاورزان این شهرستان شده است و همچنین میتوان با استفاده از موقعیت جغرافیایی شادگان که ۵۴ کیلومتر مرز دریایی دارد در بخشهای مختلف از آن بهره برد .
وی گفت : در شوش نیز برنامهریزی در حوزه کشاورزی و حل مشکل شرکتهایی مانند هفت تپه و کاغذ پارس برای بازگشت به کارآمدی قبلی و حل مشکلات پروژههای نیمه تمام در اولویت قرار دارد .
او افزود : در رامهرمز نیز سرمایه گذاری برای بازگشت رونق به بخش کشاورزی و حل مشکل آب آشامیدنی این شهرستان در نظر گرفته شده است .
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد : در رامشیر نیز باید صنایع فرآوری بخش کشاورزی توسعه پیدا کند ، همچنین در اهواز با اینکه بعد از تهران دومین شهر تولید ناخالص داخلی است شاهد حجم بالای حاشیه نشینی هستیم و کیفیت بد آب نیز از معضلات اساسی این کلانشهر است که همه این مشکلات به دلیل ناکارآمدی مسئولان رخ داده است .
وی عنوان کرد : در دزفول نیز باید صنعت توسعه یابد و مسئله گرانی مسکن حل شود ؛ همچنین بهبهان بزرگترین گاوداری آسیا را داراست که افزایش صادرات گوشت برای درآمد ارزی بالا و توسعه محصولات کشاورزی و ایجاد صنایع وابسته از اقدامات در نظر گرفته شده برای این شهرستان است .
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین تاکید کرد آغاجاری نیاز به اصلاح جدی مدیریت شهری دارد ؛ در دشت آزادگان نیز مشکلاتی از قبیل ریزگردها، بیمارستان نامناسب و آسیبهای اجتماعی باید رفع شوند .
وی افزود : همچنین در هویزه با استفاده از ظرفیت تالاب هورالعظیم برای توسعه اقتصادی در منطقه میتوان مشکلاتی از قبیل خشکشدن بخش زیادی از تالاب که مشکلات زیست محیطی زیادی را ایجاد کرده است احیا کرد .
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در پایان با اشاره به این که مشکل اصلی خوزستان ضعف مدیریت است افزود : ما برای پیشرفت نیازمند مدیرانی مثل حاج قاسم سلیمانی هستیم چرا که مقام معظم رهبری برای مثال از مدیر نمونه گام دومی از شهید حاج قاسم سلیمانی نام میبردند، زیرا این شهید گرانقدر پابه پای مردم در صحنههای مختلف از جمله سیل خوزستان در کنار مردم ماندند و مدیران گام دومی مدیران حاج قاسمی خواهند بود .
وی خطاب به مردم خوزستان گفت : من از طرف جوانان برخاسته برای پیادهسازی اهداف گام دوم در دولت سلام قول میدهم خوزستان یکی از دو مرکز توجه جدی دولت آینده باشد .