پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور خبر داد: بیش از ۲۵۰طرح عمرانی فنی و حرفهای نیمه تمام در کشور وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، ابراهیم صالحی عمران در آئین بهره برداری ساختمان دانشکده فنی و حرفهای شهرستان نوشهر گفت: بیش از ۲۵۰طرح عمرانی فنی و حرفهای نیمه تمام در سراسر کشور وجود دارد که برخی از حدود ۱۲سال قبل تا کنون به سرانجام نرسیده است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور، بر تعیین تکلیف حدود مرزی زمین دانشکده فنی و حرفهای شهرستان نوشهر برای دیوارکشی به لحاظ امنیتی و نیز خرید تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی تاکید کرد و افزود: ماهیت و رشتههای درسی دانشگاه فنی و حرفهای به گونهای است که همکای بین آموزش و پرورش و دانشگاه فنی و حرفهای الزامی بوده و بیشتر رشتههای موجود در این دانشکده، کاردانی پیوسته است، و این مدل آموزشی را دانشگاههای دیگر نداشته، اما در فنی و حرفهای وجود دارد.
صالحی عمران گفت: بر اساس برنامههای درسی سال۷۲ به بعد، کاردانیهای پیوسته ۳سال در دوره هنرستان و ۲سال در دانشگاه فنی و حرفهای بوده و دانشجو پس از ۵سال با یک حرفه و شغل آشنا و پس از آن وارد بازار کار شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور، تکیه صرف بر مدارک تحصیلی را یک اشتباه و خطا برشمرد و افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی و دارا بودن دانشجوی ارشد و دکترا در ایران یک اشتباه استراتژیک بوده است.
صالحی عمران، با تاکید بر نیاز داشتن کشور به نیروهای کارشناس و کاردان تصریح کرد: با توجه به آمار امسال وزارت علوم، اشتغال دورههای کاردانی بالای ۹۰درصد گزارش شده، اما در دیگر رشتهها اینگونه نبوده است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور، با بیان اینکه برای دستیابی به توسعه و فناوری باید به سمتِ دانشکدههای فنی و حرفهای مطابق ضوابط و استانداردها برویم گفت: آموزشهای فنی و حرفهای باید هدفمند و بر اساس نیاز به نیروی انسانی و رشتههای مورد نیاز خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آغاز انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان از امروز
صالحی عمران افزود: آموزش و پرورش و آموزشکده فنی و حرفهای در امتداد یکدیگر قرار دارند، اما با احتمال توقف دو ساله فنی و حرفهای، آموزش هم حالت ایستایی یافته و آموزش دوره هنرستان نافرجام میماند. از آنجایی که در برخی شهرستانها بر روی ماده ۲۳ اختلاف نظر وجود دارد، لازم است آموزش و پرورش برای منفعت دانشجویان فنی و حرفهای و کاردانش با ما توافق کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: قرار بود ۵۰درصد دانش آموزان بر اساس برنامهریزیها در فنی و حرفهای باشند، اما در حال حاضر کمتر از ۳۰درصد بوده و امسال ۵۲درصد دانش آموزان به دلیل سردرگمی انتخاب رشته نکردند. در حالی که از ابتدای امسال تا کنون شاهد افزایش ۸۹نفری در دانشگاه فنی و حرفهای هستیم.