لزوم دستیابی به سطح تجارت یک میلیارد دلاری بین ایران و ازبکستان
معاون نخستوزیر ازبکستان در دیدار با محسن رضایی در اتاق ایران، گفت: هر چه سریعتر باید پیشنویس موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ازبکستان تهیه شود و سطح مناسبات را تا دو سال آینده به یک میلیارد دلار در سال برسانیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ معاون نخستوزیر ازبکستان در دیدار با محسن رضایی در همایش تجاری ایران و ازبکستان، افزود: باید در نهایی کردن پیشنویس موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ازبکستان تعجیل کنیم و سطح مناسبات را تا دو سال آینده به یک میلیارد دلار در سال برسانیم.
در ادامه همایش تجاری ایران و ازبکستان، محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهور با ابراز خرسندی از نتایج مذاکرات هیئت ازبکستانی با طرفهای ایرانی و همچنین توافقنامهای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده، گفت: خوشبختانه در این توافقنامه نگاه جامعی را شاهد هستیم و امیدواریم که در اسرع وقت اجرایی شود.
رضایی افزود: بخش خصوصی ایران توانایی و آمادگی توسعه سطح همکاریها را دارد و دولت نیز از این اقدامات حمایت خواهد کرد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در ادامه این همایش با اشاره به تحولات و اصلاحات اقتصادی ازبکستان، برگزاری چهاردهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان که قرار است فردا سهشنبه برگزار شود را اقدامی مؤثر و امیدوارم کننده توصیف کرد که میتواند زمینهساز توسعه و تقویت سطح مناسبات تجاری دو کشور باشد.
سردار عمر زاکاف، معاون نخستوزیر و وزیر تجارت خارجی ازبکستان نیز به مجموع مذاکرات خود با مقامات ایرانی و تأکید بر تقویت سطح روابط اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر روسای جمهور دو کشور با یکدیگر دیدار داشتند و به دنبال این ملاقات، چگونگی ارتقای سطح مناسبات مورد توجه قرار گرفت.
معاون نخستوزیر ازبکستان ادامه داد: به دنبال گفتوگوی روسای جمهور دو کشور، باید در رابطه با مسائل مورد بحث تصمیمگیری کرد که در این بین اجرایی شدن توافقات را مورد توجه قرار دادیم و با همتایان خود در ایران به این نتیجه رسیدیم که باید از وعدههای صرف جلوتر رفته و به مرحله اجرا توافقها برسیم.
وی محور اول توافقات را توجه به اقتصاد و تجارت دانست و گفت: ضروری است در نهایی کردن پیشنویس موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور تعجیل کرده و سطح مناسبات را تا دو سال آینده به یک میلیارد دلار در سال برسانیم.
این مقام مسئول محور دوم همکاریها را به بخش حملونقل و باز شدن کریدورهای جدید ارتباطی معطوف دانست و استفاده از ظرفیتهای بندر چابهار را یکی از توافقات موجود در این بخش عنوان کرد.
عمر زاکاف، تشکیل کمیته ویژه حملونقل و لجستیک بین دو کشور را پیشنهاد خوبی توصیف کرد که از سوی طرف ایرانی مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری مشترک محور سوم همکاریها بین دو کشور است که مورد توجه معاون نخستوزیر ازبکستان قرار گرفت، گفت: با توسعه مناسبات، امکان صادرات محصولات ایرانی به ازبکستان و شرکای تجاری آن ازجمله کشورهای اروپایی و اتحادیه کشورهای مستقل همسو (CIS) که با آنها توافقاتی دارند نیز وجود دارد.