پخش زنده
امروز: -
با تشدید تنشها بین آمریکا و روسیه بر سر اوکراین، احتمال وقوع حملات سایبری در آمریکا نیز تقویت میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی سی ان ان، بن بست بین آمریکا و روسیه بر سر درگیریها در اوکراین تاکنون عمدتا در جبهههای دیپلماتیک و اقتصادی بوده است، اما اکنون که روسیه به اوکراین حمله کرده است و آمریکا قرار است تحریمهای جدیدی را علیه روسیه اعمال کند، نگرانیهایی وجود دارد که ممکن است شرایط تغییر کند. دولت آمریکا به دلیل احتمال سرایت این درگیریها به فضای سایبری، جایی که در گذشته، روسیه در آن توانایی ایجاد اختلال و تحمیل خسارتهای قابل توجهی از خود نشان داده است، در حالت آماده باش قرار گرفته است.
روز سهشنبه، یک مقام ارشد سایبری در اف بی آی به کسب و کارهای آمریکایی و همچنین دولتهای محلی هشدار داد در مقابل حملات احتمالی ناشی از باج افزارها هشیار باشند. این سخنان تنها چند روز پس از اینکه چندین نهاد آمریکایی هشدار مشابهی را به مدیران بانکهای بزرگ آمریکایی صادر کردند، مطرح شد. راههایی وجود دارد که هکرهای روسی با استفاده از آنها میتوانند کسب و کارهای آمریکایی و عموم مردم را مختل کنند. برخی از بزرگترین حملات سایبری علیه زیرساختهای آمریکا طی دو سال گذشته با هکرهای مشکوک روسی مرتبط بوده است. این فهرست شامل هک کردن شرکت سولار ویندز میشود که در سال ۲۰۲۰ به چندین آژانس دولتی نفوذ کرد. این روند همچنین شامل حمله باج افزاری میشود که سال گذشته سبب شد یکی از بزرگترین خطوط لوله انتقال سوخت آمریکا به مدت چند روز تعطیل شود. همچنین یک حمله دیگر علیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت در جهان به نام جی بی اس انجام شد.
مهاجمان سایبری به صورت فزایندهای زیرساختهای آمریکا را هدف قرار میدهند
روسیه همچنین بارها با به راه انداختن کمپینهای ارائه اطلاعات نادرست در فضای آنلاین با هدف آمریکا از جمله تلاش برای مداخله در انتخابات آمریکا و ایجاد اختلاف متهم شده است. مقامات آمریکایی این هفته همچنین دستگاه اطلاعاتی روسیه را به انتشار اطلاعات نادرست درباره اوکراین متهم کردند. به گفته هرب لین، محقق ارشد سیاست و کارشناس امنیت سایبری در مرکز امنیت و همکاری بینالمللی دانشگاه استنفورد، در حالی که بسیاری از حملات سایبری در فضای آنلاین را نمیتوان به صورت مستقیم به دولت روسیه ربط داد، این باور گسترده وجود دارد که این هکرها با حمایت روسیه دست به چنین اقداماتی میزنند. لین در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: "آنها به صورت مستقیم برای دولت روسیه اقدام نمیکنند، اما تحت مجموعهای از قوانین عمل میکنند که میگوید هر کاری میخواهید انجام دهید. روسها را هدف قرار ندهید و ما شما را اذیت نخواهیم کرد." اوکراین از زمان آغاز درگیری با روسیه با حملات سایبری متعددی روبرو شده است، از جمله حمله روز چهارشنبه که وب سایت پارلمان این کشور و همچنین چندین بانک و سازمان دولتی را هدف قرار داد. به گفته لین، حتی اگر هکرهای روسی مستقیما نهادهای آمریکایی را هدف قرار ندهند، وابستگی اوکراین به فن آوری خارجی میتواند مشکلات بزرگی برای آمریکا ایجاد کند. لین خاطرنشان کرد: "برای مثال، اوکراین ماهوارههای جاسوسی در اختیار ندارد، بنابراین تصاویر جاسوسی خود را از کجا دریافت میکند؟ این کشور تصاویر را از ماهوارههای تجاری دریافت میکند. این همان جایی است که انتظار دارید هدف حملات سایبری روسیه قرار گیرد. "
لین افزود: در صورت تشدید درگیریها در اوکراین, "همه مسائل و مولفههایی که در آمریکا به طور مستقیم به ماشین نظامی اوکراین کمک میکند، برای روسها به یک هدف تبدیل میشود. " همانطور که در گذشته شاهد بوده ایم، به نظر میرسد مهاجمان سایبری روسیه به صورت فزایندهای زیرساختهای بزرگ در آمریکا را هدف قرار میدهند. از نظر کارشناسان، مهمترین دفاع شامل اطمینان یافتن از این موضوع میشود که نقاط آسیبپذیر احتمالی شما چه از طریق بروزرسانی نرمافزار یا اقدامات امنیتی اضافی مانند احراز هویت دو مرحلهای تحت حفاظت قرار میگیرند. مسئولیت آماده سازی این روند بر عهده بخش دولتی و خصوصی است. لین خاطرنشان کرد: نظام بانکی آمریکا ممکن است به ویژه در برابر این نوع حملات آسیب پذیر باشد، زیرا تحریمهای بایدن با هدف فلج کردن سیستم مالی روسیه، بانکهای آمریکایی را به هدفی آماده برای انتقام جویی تبدیل میکند، به ویژه اگر آمریکا برای قطع هر چه بیشتر روسیه از شبکههای مالی جهانی اقدام کند. دولت بایدن طی ماههای اخیر بر تقویت دفاع سایبری آمریکا به منظور محافظت در برابر حملات نشأت گرفته از خارج از کشور، از جمله نهادهای دولتی و مشاغل بزرگ تمرکز کرده است. اما همواره نقاط آسیبپذیری وجود دارند. لین گفت:" آیا مهاجمان سایبری برای رسیدن به موفقیت با مشکل بیشتری روبرو خواهند شد؟ بله، اما مشکل این است که ما آنها را نمیبینیم."