پخش زنده
امروز: -
اجرای طرح دارویار در دولت سیزدهم، از قاچاق معکوس دارو و کمبود دارو در کشور جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاچاق معکوس دارو، کند شدن خط تولید دارو و کمبود دارو در کشور، چند معضل در حوزه سلامت بودند که وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد با آنها مواجه بود.
به گفته پیر صالحی، رئیس اسبق سازمان غذا و دارو پیش بینی میشود ۱۵ تا ۲۰ درصد دارهای وارداتی قاچاق شود.
مشکلاتی که راه حل آنها مدیریت منابع از طریق بیمهها بود؛ همان چیزی که در سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری هم آمده است.
از این رو انتقال ارز ترجیحی دارو به بیمهها که در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ آمده بود، در دستور کار دولت قرار گرفت و بعد از ۱۰ ماه از شروع به کار دولت سیزدهم در قالب طرحی به نام دارویار اجرا شد.
با اجرای این طرح که از تیرماه امسال آغاز شد، منابعی که قبلا به عنوان ارز ترجیحی به وارد کنندگان پرداخت میشد در اختیار بیمهها قرار گرفت تا یارانه دارو مستقیما به مصرف کننده اختصاص پیدا کند.
در این طرح ۳۶۶ قلم دارو ضروری برای بیماران مزمن از جمله بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی و همچنین ۱۱۹ قلم داروی بدون نسخه تحت پوشش بیمه قرار میگیرند تا قیمت آنها ثابت بماند.
بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به سرعت گرفتن خط تولید دارو گفت: به زودی کمبودهای دارویی رفع خواهد شد.
این طرح با هدف ثابت ماندن پرداخت از جیب بیماران، جلوگیری از هدر رفت منابع، رفع کمبود دارو، جلوگیری از قاچاق معکوس و افزایش پوشش بیمهای داروها اجرا شد. کاهش هزینههای بیماران و افزایش پوشش بیمهای اکثر داروها به نحوی اجرای شد که هزینه داروی بیماران ثابت ماند.