• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۱۵۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

ماست چکیده زعفرانی با تزئینی از زرشک و خلال پسته و بادام با رشته‌هایی از گوشت گردن گوسفند، کمی شکر و گلاب ترکیب ملس و کشدار خورشت ماست اصفهان است.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، یکی از غذا‌هایی که مردم اصفهان با شرایط زیستی خاص خود طبخ می‌کنند، حلیمی است به نام خورش ماست.خورش ماست یکی از انواع خورش‌های معروف ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر اصفهان است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ماست در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه خورش ماست اصفهان

مواد لازم برای ۴ نفر

  • پیاز ۱ عدد
  • شکر ½ پیمانه
  • گلاب ۱ قاشق سوپخوری
  • مغز گردو ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری 
  • ماست پرچرب شیرین ۳ پیمانه
  • گوشت گردن گوسفندی ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
  • خلال پسته و زرشک به مقدار کافی

طرز تهیه خورش ماست

مرحله اول

برای تهیه خورش ماست خوشمزه ابتدای کار گوشت گردن را درون یک قابلمه مناسب قرار می‌دهیم، سپس پوست پیاز را جدا می‌کنیم و به خوبی می‌شوییم. در ادامه پیاز را به ۲ قسمت تقسیم می‌کنیم و درون قابلمه قرار می‌دهیم.

مرحله دوم

حالا مقداری زردچوبه درون قابلمه اضافه می‌کنیم، سپس تا اندازه‌ای که روی گوشت را بگیرد آب اضافه می‌کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم، سپس اجازه می‌دهیم گوشت به مدت ۳ ساعت به طور کامل بپزد.

طرز تهیه خورش ماست اصفهان

مرحله سوم

در این مرحله پس از گذشت این زمان گوشت را از قابلمه خارج می‌کنیم، سپس استخوان‌های آن را جدا می‌کنیم و گوشت آن را به صورت خیلی نازک ریش ریش می‌کنیم. در ادامه گوشت را درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله چهارم

حالا گوشت را با گوشت کوب به اندازه‌ای که گوشت سفید و کش دار شود می‌کوبیم. در ادامه ماست را درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مقداری شکر به آن یاضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله ماست را روی حرارت به صورت مداوم هم می‌زنیم تا ماست جوش بیاید. زمانی که ماست جوش آمد گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و به صورت مداوم هم می‌زنیم تا گوشت و ماست با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله ششم

حالا مغز گردو را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم، سپس به همراه خلال بادام و زعفران دم کرده درون خورش ماست می‌ریزیم. در ادامه مقداری نمک و گلاب درون خورش ماست می‌ریزیم، سپس مخلوط می‌کنیم.

مرحله هفتم

در نهایت زمانی که خورش ماست غلیظ و کش دار شد آن را از روی حرارت بر می‌داریم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم. در آخر مقداری خلال پسته و زرشک روی آن به عنوان تزئین می‌ریزیم، سپس به صورت سرد سرو می‌کنیم. نوش جان.

نکات کاربردی طبخ و سرو خورشت ماست اصفهانی

  • بهتر است خورش را ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
  • این خورش سرد سرو می‌شود.
  • از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می‌شود.

نکات تکمیلی در مورد خورش ماست اصفهانی

  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
  • خورش ماست اصفهانی را می‌توانید در وعده شام - سرو کنید.
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)