• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۸۲۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۹
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

امیرعبداللهیان: گسترش روابط با ژاپن؛ اولویت دولت

وزیر امور خارجه، تعمیق روابط با ژاپن را از اولویت‌های دولت دانست و گفت: ۹ دهه مناسبات رسمی دیپلماتیک میان تهران - توکیو را پشتوانه‌ای قوی در روابط دو کشور می‌دانیم.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به توکیو آقای امیرعبداللهیان در جمع چهره‌های رسانه‌های خبری ژاپن در پاسخ به پرسش مفسر ارشد شبکه ان اچ کی این کشور درباره مذاکرات غیر رسمی درباره برجام و کاهش اشتیاق‌ها برای ادامه گفتگو‌ها و این که اگر برجام احیا نشود ایران به فعالیت‌های هسته‌ای، بدون محدودیت ادامه می‌دهد یا خیر؟ گفت: ایران و ژاپن هر دو از قربانیان سلاح‌های کشتار جمعی هستند؛ به دلیل همین رویکرد و فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن سلاح کشتار جمعی ما توافق برجام را انجام دادیم، اما متاسفانه طرف امریکایی از برجام خارج شد؛ ما در دولت سیزدهم گفتگو‌هایی را در وین آغاز کردیم و از اراده جدی برای بازگشت همه طرف‌ها به برجام برخورداریم و به تلاش‌های خودمان برای لغو تحریم‌های یکجانبه امریکا ادامه می‌دهیم. گفتگو‌های طولانی با سه کشور اروپایی چین و روسیه در وین انجام دادیم. در عین حال گفتگوی غیرمستقیم با امریکا مورد توجه ما بوده است و همچنان از بازگشت به برجام استقبال می‌کنیم. ما حرف‌های زیادی را از امریکایی‌ها در رسانه‌ها درباره بازگشت به برجام می‌شنویم، اما ملاک عملکرد آنهاست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره ادعای توافق موقت میان ایران و طرف‌های برجامی اظهار داشت: ما هرگز به سمت توافق موقت و ناپایدار حرکت نکردیم. گفتگو‌ها و مذاکراتی که به واسطه اتحادیه اروپا انجام شد ناظر به بازگشت کامل همه طرف‌ها به برجام است. البته تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است که مذاکرات غیرمستقیمی را در این باره از سال گذشته داشته ایم.

آقای امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش خبرنگار آساهی درباره این که آیا در دیدار با نخست وزیر ژاپن درباره جنگ اوکراین و ادعای ارسال سلاح ایرانی به روسیه صحبت می‌کنید گفت: در دیدار‌های امروز موضوعات متنوعی از روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی را مورد توجه قرار خواهیم داد؛ جمهوری اسلامی ایران درباره جنگ اوکراین همواره این موضع اصولی را داشته که جنگ راه حل این بحران نیست و ما تلاش برای گفتگو و پیدا کردن راه حل سیاسی برای پایان بخشیدن به جنگ را مورد توجه قرار داده ایم؛ ناتو را از ریشه‌های جنگ اوکراین می‌دانیم و به تلاش‌های خود برای پایان جنگ و رسیدن به راهکار سیاسی ادامه می‌دهیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاری دیگری درباره نقش ژاپن در منطقه غرب آسیا گفت: مردم ایران ارزیابی مثبتی نسبت به تاریخ ژاپن دارند؛ معتقدیم با توجه به تحولات مثبت در غرب آسیا ژاپن می‌تواند نقش سازنده‌ای را ایفا کند. ایران بیشترین مرز آبی را در خلیج فارس و دریای عمان دارد. انتظار داریم امنیت جمعی منطقه به خوبی محقق شود و ژاپن از این سیاست حمایت کند. توکیو و تهران می‌توانند در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند و ما در این باره کاملا آمادگی داریم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار کیودو ژاپن مبنی بر ادعای ارسال سلاح به روسیه در جنگ اوکراین گفت: ما توان دفاعی بالایی داریم و آن برای تامین امنیت ما استفاده می‌شود. طبعا همکاری خوبی با روسیه داریم که تمرکز بر مسایل امنیتی یکی از جنبه‌های آن است، اما درباره جنگ اوکراین هیچ گاه سلاح به روسیه نداده ایم. روسیه خودش دارای امکانات پیشرفته نظامی است؛ گزارشی در روزنامه ژاپن نیوز دیدم که نشان می‌دهد ایران هیچ سلاحی در اختیار اوکراین نگذاشته و اکثرا کشور‌های غربی به این جنگ سلاح ارسال کرده اند. سال گذشته از اوکراینی‌ها خواستم اگر هر سندی درباره استفاده از سلاح ایرانی در جنگ اوکراین دارد در اختیار ما بگذارد، اما هئیت نظامی ما وارد ورشو شد و هیچ طرفی از اوکراین حاضر نشد. به وزیر خارجه اوکراین زنگ زدم و گفتم مطمئن شدم هیچ سندی ندارید و مجددا توافق کردیم مقامات ایران و اوکراین در عمان دیدار کنند؛ هیچ سند قابل قبولی از سوی نظامیان اوکراینی ارائه نشد و قرار شد اوکراینی‌ها یک بار دیگر اسناد را بررسی و ارائه دهد، اما تاکنون طرف اوکراینی در مذاکرات حاضر نشده است. ما مخالف ارسال سلاح به اوکراین هستیم. امریکا و غربی‌ها باید اتهامات بی اساس علیه ایران را متوقف کنند.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار تی بی اس ژاپن درباره ناآرامی‌های پاییز گذشته در ایران و تحریم‌های حقوق بشری علیه ایران گفت: تحریم‌های امریکا آثار نامناسبی روی زندگی مردم کشورم گذاشته؛ سال گذشته دستگاه‌های امنیتی غربی و امریکا سعی کردند با نفوذ رسانه‌ای اغتشاشاتی را در ایران به وجود بیاورند طبعا در همه کشور‌ها طبیعی هست اعتراضاتی به شیوه‌های مدیریتی وجود داشته باشد. زنان در ایران در انواع حوزه‌های از جمله حوزه “هایتک” فعالیت دارند. احترام ویژه به خانم‌ها بخشی از دین ماست و مردم ایران یکی از متمدن‌ترین مردمان در جهان هستند متاسفانه حقوق بشر امروز به ابزاری در اختیار مدعیان حقوق بشر تبدیل شده است.

این دیپلمات عالی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره تلاش دیپلماتیک چین در از سرگیری روابط بین ایران و عربستان و سمت سوی روابط ایران با چین در آینده گفت: گفتگو‌های ایران و عربستان از ماه‌ها قبل با وساطت عراق و عمان برگزار شد. در ما‌های اخیر چین هم به این گفتگو‌ها اضافه شد. ما به همکاری همه جانبه با چین ادامه می‌دهیم و این بر همکاری ایران و دیگر کشور تاثیر سو نخواهد داشت. امروز ایده نقشه راه همکاری بلند مدت تهران و توکیو را مطرح می‌کنم.

امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره این که چندان تعامل ایران و عربستان دیده نمی‌شود و انتظار می‌رفت گفتگو‌های درباره جنگ یمن صورت بگیرد گفت: بین من و همتای سعودی چند دور گفتگوی تلفنی و سه مرحله دیدار حضوری انجام شد. اقدامات لازم برای استقرار کادر دیپلماتیک انجام شده است و من هم در آینده به ریاض سفر و گفتگو‌ها را تکمیل خواهم کرد. هرگز نگاه جمهوری اسلامی ایران به عربستان سعودی تاکتیکی نیست. ایران و عربستان دو کشور مهم و همسایه در منطقه هستند.

وی در پاسخ به پرسش درباره همکاری ایران و ژاپن و موانعش از جمله تحریم و موضع متفاوت در جنگ اوکراین گفت: ایران هیچ حمایت نظامی از طرفین در جنگ نخواهد کرد. کشور‌ها بر مبنای منافع خودشان تصمیم می‌گیرند. معتقدیم تهران و توکیو بدون اتهامات طرف غربی همکاری‌های مختلفی طراحی کنند. ژاپن همواره یکی از شرکای جمهوری اسلامی ایران بوده است.

* دیدار وزیر امور خارجه با وزرای امور خارجه و بهداشت ژاپن
وزیر امور خارجه در ادامه برنامه‌های سفر به توکیو به طور جداگانه با یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه و کاتسونوبو کاتو وزیر بهداشت، کار و رفاه اجتماعی ژاپن دیدار و گفتگو کرد.

* امیرعبداللهیان از نمایشگاه ظرفیت‌های صادراتی ایران در توکیو دیدن کرد
وزیر امور خارجه امروز همچنین از نمایشگاه دائمی معرفی ظرفیت‌های صادراتی و جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری کشورمان در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو دیدن کرد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
حتما این هم مثل بورس اولویت اول است
تویوتا پریوس هیبرید را بگیرید که بهترین و بادوام ترین و مطمئن ترین اتوموبیل دهه اخیر شده است.
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار پلیس به افراد متقاضی دریافت گواهینامه
اهدا ۳ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار در شهرستان تویسرکان
رویداد ایران جان «گلستان» را در قاب رسانه های ملی و بین المللی درخشان کرد
انتصاب شاهرخ نیازی به عنوان سرپرست آموزش و پرورش کیش
گردهمایی بانوان نخبه مهندسی کشور در شیراز
پیش نرفتن نوسازی بافت‌های فرسوده بدون اعتمادسازی برای سازندگان
استعفای رئیس فدراسیون ناشنوایان و کم شنوایان
بیش از ۲ هزار قلم کالا در اختیار نیازمندان ایلام
کلاهبرداری با وعده اینترنت رایگان در پیام رسان شاد
هشدار سازمان هواشناسی در استان کرمان
آسفالت‌ریزی معابر روستای مرادخانلو در چهار برج
دکترین نظامی اسرائیل: فریب رسانه‌ای، مقدم بر جنگ سخت
مهریز را روایت کنید
برپایی نمایشگاه کتاب در شهمیرزاد
ایران ساخت، نمایشگاه خودباوری
سلامت غذایی لازمه امنیت غذایی
نصب و رونمایی تندیس کوهنورد در بلوار کوهنورد کاشان
پای سود سهام عدالت یلدایی به شرکت‌ها گره خورد
برگزاری دوره آموزشی برای ضابطان تعزیرات حکومتی در قم
بررسی دوباره طرح ویژه تفصیلی ناحیه منفصل توس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)