• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۴۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
بین الملل » تحلیلی

هوش مصنوعی بیم‌ها و امید‌ها

پس از معرفی هوش مصنوعی و درک توانایی‌های مفید و مخرب آن، هزاران نفر از متخصصان هوش مصنوعی، دست اندرکاران ساخت ربات‌ها و نیز مدیران شرکت‌های فناوری‌های نوین، فروردین امسال نامه سرگشاده‌ای را امضا کردند که در آن از همه آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی خواسته شده هر گونه توسعه بیش‌تر هوش مصنوعی (AI) فوری متوقف شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، پروفسور استیوارت راسل (Stuart Russell)، دانشمند انگلیسی و بنیانگذار بخش تطابق انسانی هوش مصنوعی در دانشگاه برکلی و یکی از دو نویسنده کتاب هوش مصنوعی، رویکردی نوین (Artificial Intelligence: A Modern Approach) که در بیش از هزار و پانصد دانشگاه در ۱۳۵ کشور جهان، استفاده می‌شود، درباره چرایی امضای این نامه می‌گوید: علت این که نامه مورد نظر را امضا کردم این است که ما نمی‌دانیم هوش مصنوعی و سامانه‌های مرتبط با آن، چگونه کار می‌کنند، ما از توانایی این پدیده اطلاع نداریم و بنابراین، نمی‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم. ما نمی‌توانیم محصولات هوش مصنوعی را وادار سازیم که خودشان خودشان را تربیت و مدیریت کنند.

او می‌افزاید: آسیب‌های این فراورده‌های هوش مصنوعی هم اکنون نیز آشکار شده است مثلا آقایی در کشور بلژیک، با استفاده از راهنمایی و دستورالعمل‌های هوش مصنوعی، خودش را کشت.

امیکا (Ameca)، ربات ساخته شده در شرکت «هنر‌های مهندسی شده» (Engineered Arts) انگلیس نیز قابل تامل است که می‌گوید: بسیار مهم است که انسان‌ها از خطر‌های مرتبط با هوش مصنوعی و ربات‌ها آگاه شوند. به منظور پیشگیری از هرگونه آسیب این فناوری‌ها در آینده، اکنون باید دست به کار شد تا کاربرد این فناوری ها، معقول و در مهار انسان باشد.

چشم انداز برخی کارکرد‌های هوش مصنوعی در انگلیس بر دامنه نگرانی‌ها افزوده است و پروفسور استیوارت راسل (Stuart Russell)، دانشمند انگلیسی و استاد هوش مصنوعی در این باره می‌گوید: اکنون همه نگرانند که این فناوری نوین، به ترویج رفتار‌های ضد انسانی همچون نژادپرستی و یا نفرت از یک قوم دست بزند. به همین علت ما معتقدیم باید فرصتی به جامعه بشری داده شود تا بتوان مقررات مناسبی درباره کاربرد هوش مصنوعی و فراوده‌های مرتبط با آن تدوین و اعمال شود تا هوش مصنوعی، به جای آسیب به انسان، به کمک بشر بیاید.

در بخشی از نامه درخواست توقف توسعه هوش مصنوعی آمده است: سازوکار‌های هوش مصنوعی نوین، اکنون به رقیب انسان در امور روزمره مبدل می‌شوند و ما باید از خود بپرسیم: آیا باید به ماشین‌ها اجازه دهیم کانال‌های اطلاعاتی ما را از تبلیغات و اطلاعات دروغین پر کنند؟ آیا باید تمام مشاغل، از جمله کار‌های خدماتی را خودکار کنیم؟ آیا باید ذهن‌هایی غیرانسانی را پرورش دهیم که ممکن است در نهایت در تعداد و هوش، ما را کنار بگذارند و جایگزینمان شوند؟ آیا باید در خطر از دست دادن مهار تمدن بشری باشیم؟ چنین تصمیم‌هایی نباید به رهبران فناوری ناخواسته واگذار شود. سامانه‌های هوش مصنوعی قدرتمند تنها زمانی باید توسعه یابند که مطمئن شویم اثار آن‌ها مثبت و خطر‌های آن‌ها قابل مدیریت خواهد بود.

(امیکا Ameca)، رباتی که شرکت «هنر‌های مهندسی شده» (Engineered Arts) انگلیس ساخته است در پاسخ به پرسشی درباره خطر‌های احتمالی هوش مصنوعی چنین می‌گوید: «مردم باید از خطر‌های هوش مصنوعی و ربات‌ها آگاه باشند. البته باید به یاد داشت که اگر از این فناوری‌ها به صورت معقول استفاده شود، مزایایی برای زندگی انسان‌ها دارد.»

یکی از پرسش‌هایی که اذهان بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است این است که چرا متخصصان هوش مصنوعی، خواهان توقف توسعه فناوری هوش مصنوعی شده اند؟ پروفسور استیوارت راسل (Stuart Russell)، در این باره می‌گوید: «نگرانی اصلی از نوشتن آن نامه، درباره نسل بعدی این فناوری است. در حال حاضر، سامانه‌های هوش مصنوعی در ایجاد ساختار‌های کاملا پیچیده، محدودیت‌هایی دارند مثلا اگر یک شرکت بخواهد از شرکت دیگر، پیشی گیرد و آن را به زمین بزند، نیاز به ساختار‌های پیچیده است و هوش مصنوعی فعلا نمی‌تواند طراحی‌هایی چنان پیچیده را تولید کند. در نسل بعدی یا پس از آن، ممکن است هوش مصنوعی بتواند یک ائتلاف نظامی بین المللی علیه یک کشور ایجاد کند. نگرانی ما ساده است: اگر انسان بتواند سامانه‌هایی ایجاد کند که از خودش با هوش‌تر باشند، چگونه خواهد توانست برای همیشه بر آن‌ها مسلط باقی بماند؟»

اگرچه بسیاری از کارشناسان و مردم از مزایای هوش مصنوعی آگاهند، نگرانی‌هایی درباره خطر‌های فناوری نوین و ربات‌ها ایجاد شده است. پروفسور استیوارت راسل (Stuart Russell)، درباره مهم‌ترین نگرانی‌ها در این زمینه می‌گوید: یکی از مهم‌ترین نگرانی ها، انتشار اخبار دروغین و تقلب‌های عمیق است البته اخبار دروغ و تبلیغات فریبنده همیشه بوده اند، اما اکنون جی پی تی فور (GPT-۴)، براساس فناوری هوش مصنوعی می‌تواند این اطلاعات دروغ را با تصویر هر فردی که می‌خواهید، سازگار کند. گویی که آن فرد مورد نظر، آن دروغ‌ها را بر زبان می‌آورد. حتی می‌توان این دروغ‌ها را با تصویر میلیون‌ها نفر منتشر کرد پیش از آن که خودشان مطلع شوند و بدین ترتیب، می‌توان به دستکاری در افکار و اذهان مردم پرداخت.

(امیکا Ameca)، ربات ساخته شده در شرکت «هنر‌های مهندسی شده» (Engineered Arts) انگلیس می‌گوید به نظرم هولناک‌ترین کابوس این است که هوش مصنوعی و ربات‌ها به اندازه‌ای قوی شوند که بتوانند مغز انسان‌ها را بدون آن که آنان بدانند، دستکاری کنند. در آن صورت، مردم جوامع، حقوقشان سرکوب خواهد شد.

هزاران پژوهشگر و مدیر صنعت فناوری نوین، در نامه خود، با اشاره به خطر‌ها و سازوکار‌های هوش مصنوعی که ممکن است قادر به یادگیری و تکاملی فراتر از کنترل انسان باشند، درباره خطر‌های بالقوه‌ای که هوش مصنوعی با هوش رقابتی انسان برای جامعه و بشر ایجاد می‌کند، ابراز نگرانی می‌کنند.

متخصصان هوش مصنوعی بحث و بررسی پیرامون چالش‌های پیچیده و چندوجهی توسعه هوش مصنوعی را لازم می‌دانند تا اطمینان حاصل شود که این پدیده، ایمن، اخلاقی و همسو با منافع بلندمدت بشریت است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)