پخش زنده
امروز: -
شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی به بررسی تجارب غیرانسانی پرداخت که اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر تجربه کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی الجزیره با انتشار تصاویری از خواهر اسیر تایلندی که در چارچوب توافق اخیر بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی آزاد شد، اعلام کرد: احتمال میدادیم که او بین شانزده نفری باشد که به ضرب گلوله کشته شده اند و خانواده ام خیلی نگران بودند. اما وقتی که پیکرها را بازگرداندند، بین آنها نبود. من خیلی خوشحال شدم، چون امیدم به زنده بودنش خیلی کم بود. میگفتم گروگان است شاید در تونلها او را شکنجه کنند یا بکشند. اما ناگهان این امید شکل گرفت. چهره او خوشحال بود و به نظر میرسید که حالش خوب است. گفت در معرض شکنجه یا آزار قرار نگرفته است و به خوبی به او غذا داده اند. خیلی خوب از او مراقبت کرده بودند. به نظر میرسد که در یک منزل بوده و در تونل نبوده است.
صفهای طولانی فلسطینیان برای آب
شبکه خبری قدس در کانال تلگرامی خود گزارش داد: فلسطینیهای ساکن نوار غزه با توجه به در دسترس بودن مقادیر کمی از آب به دلیل محاصره تحمیل شده از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی بر این باریکه، با تشکیل صفهای طولانی در انتظار به دست آوردن آب هستند.
تصاویری از خسارتهای حملات رژیم اشغالگر به بیمارستان الوفاء غزه
پایگاه خبری فلسطین الان در کانال تلگرامی خود تصاویری از ویرانی و خسارتهای حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان الوفاء در محله الرمال در مرکز شهر غزه منتشر کرد.
مدیر کل بیمارستانهای غزه: سوخت نداریم
مدیر کل بیمارستانهای غزه اعلام کرد: تاکنون به بیمارستانهای واقع در شمال غزه هیچ سوختی نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری شهاب، مدیر کل بیمارستانهای غزه اعلام کرد: تاکنون به بیمارستانهای واقع در شمال غزه هیچ سوختی نرسیده است.
خسارات بخش بهداشت و درمان نوار غزه به روایت مدیرکل بیمارستانها
پس از برقراری آتش بس خسارات بخش بهداشت و درمان در نوار غزه بیش از پیش خود را نشان میدهد.
امروز چهارمین و آخرین روز از آتش بس موقت است، بارزترین مشکلات و چالشهای پیش روی بخش بهداشت و درمان در نوار غزه کدام است؟
محمد زقوت مدیرکل بیمارستانهای نوار غزه: به زحمت توانستیم بخشی از آسیبها را بخصوص در جبالیا و بیت لاهیا و غزه ترمیم کنیم. توانستیم هماهنگیهای لازم را برای انتقال صدها تن از زخمیها با اتوبوس و آمبولانس به بیمارستان اروپایی و بیمارستان ناصر و بیمارستان شهدای الاقصی انجام دهیم. مشکلات زیادی وجود دارد، تعداد زیادی از کودکان زخمی شده اند. اوضاع بسیار اسفبار است. تعداد زیادی از کودکان هستند که هیچ کس را ندارند و همه اعضای خانوادههای آنها شهید شده اند و کسی را ندارند که سرپرستی آنها را بر عهده بگیرد. بسیاری از افراد به عمل جراحی فوری نیاز دارند. تلاش میکنیم فشار وارده بر بیمارستانها را کاهش دهیم. تلاش میکنیم برخی از بیمارستانها همچنان به فعالیت خود ادامه دهند تا به افرادی که هنوز در مناطق جبالیا و شجاعیه هستند خدمات بدهند. تلاش ما این است که بیمارستان کمال عدوان، بیمارستان المعمدانی و بیمارستان زنان و زایمان در غزه به فعالیت خود ادامه دهند. دیروز از کادر درمان خواستیم برای خدمات رسانی خود را به بیمارستانها معرفی کنند. تلاش کردیم دارو و سوخت برای بیمارستانهای شمال نوار غزه ارسال کنیم، اما متاسفانه مقدار اندکی از این کمکها به دست آنها رسیده است.
همانطور که میدانید بیمارستان الشفاء به طور کامل ویران شده است. بخشهای تولید اکسیژن و آب و برق عمدا ویران شده اند. بسیاری از درها و تجهیزات ویران شده است. هنوز صدها بیماران دیالیزی در غزه و شمال نوار غزه با ما تماس میگیرند و درباره مراکزی که میتوانند خدمات دریافت کنند سوال میکنند، اما متاسفانه بخش دیالیز بیمارستان غزه به کلی از کار افتاده است و امکان خدمات دیالیز در آنجا نیست. تلاش میشود بیمارستان اندونزی آماده خدمات رسانی شود تا کار دیالیز بیماران کلیوی در آنجا انجام شود. اوضاع بسیار پیچیده است و حال بسیاری از بیماران وخیم است.
تجارب وحشتناک اسرای فلسطینی از زبان خودشان
شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی به بررسی تجارب غیرانسانی پرداخت که اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر تجربه کرده اند.
این افراد شماری از بازداشت شدگان فلسطینی هستند که به موجب توافق آتش بس با حماس آزاد شده اند. اما هزاران نفر از جمله کودکان و نوجوانان هنوز در زندانهای اسرائیل هستند. بسیاری از آنها بدون هیچ اتهامی و در قالبی با عنوان بازداشت اداری، در زندان هستند.
شروق داویات: نگهبانان اسرائیلی به سلول ما یورش بردند. تصور کردیم آمده اند که ما را کتک بزنند. نگهبانان زندان فشارهای روانی زیادی اعمال میکردند.
از ۷ اکتبر ویدئوهایی از نظامیان اسرائیلی منتشر شده است که این نیروها را در حال کتک زدن فلسطینیهای بازداشت شده، پاگذاشتن روی آنها، و آزار و اذیت و تحقیر آنها نشان میدهد. چشمان بسیاری از آنها را بسته اند، آنها را برهنه کرده اند و دستانشان را بسته اند. به گفته فلسطینی ها، اسرائیل بیش از ۱۰ هزار نفر را دستگیر کرده است که این رقم بیشتر از ۵۲۰۰ فلسطینی است که تا قبل از هفتم اکتبر در زندانهای اسرائیل بودند. دستکم دو زندانی فلسطینی پس از دستگیری در بازداشتگاه اسرائیل کشته شدند. هر دو نفر مذکور، بدون محاکمه یا اتهام بازداشت شدند. فعالان حقوق بشر میگویند این زندانیان، گرسنگی و تشنگی و محرومیت از مداوای پزشکی را تحمل میکنند. این تجارب علاوه بر حملات فیزیکی و رفتار تحقیرآمیزی است که آنها در زندان تجربه میکنند.
محمد عزالدین. جوان آزاد شده فلسطینی: شرایط داخل زندانهای اسرائیل به معنای واقعی کلمه، فاجعه بار است. روزی نیست که بدون حمله، ظلم و تحقیر سپری شود. اگر فردی اذان بگوید، نگهبانان زندان به سلول هجوم میآورند و شروع به کتک زدن همه افراد داخل آن مکان میکنند. غذایی که میدهند مناسب انسان نیست. یک بشقاب برنج را به هشت زندانی میدهند تا در داخل زندان با هم سهیم شوند. من بیش از ۵۰ روز یک لباس تنم بود. از هفتم اکتبر، هیچیک از فلسطینیهای زندانی، دوش نگرفته اند.
میسون الجبالی شهروند آزادشده فلسطینی: آنها به ما گاز اشک آور زدند و تعدادی از ما را به سلول انفرادی بردند. اوضاع واقعا بغرنج بود. افسران زندان مرتب به ما میگفتند ساکت! چون به ما چراغ سبز داده اند هر بلایی که بخواهیم سر شما بیاوریم. با ما بسیار بد رفتاری میشد. غذایی که به اندازه ۱۰ نفر بود بین ۸۰ نفر توزیع میشد. خودتان میتوانید تصور کنید که چقدر تحقیرآمیز بوده است.
نوجوانان بازداشت شده با برخی از بدترین سوءرفتارها مواجه میشوند. گزارش منتشر شده توسط گروه موسوم به نجات کودکان تصریح میکند ۶۹ درصد از این افراد گفته اند که آنها را برهنه کردند تا بازرسی بدنی کنند. برخی از آنها نیز خشونتهای جنسی ازجمله لمس اندام خصوصی یا ضربه به این بخش را گزارش کردهاند. ۸۶ درصد از آنها سطح وحشتناکی از آزار جسمی و روحی از جمله کتک خوردن را تجربه کردهاند. ۶۰ درصد از آنها نیز سلول انفرادی را بین یک تا ۴۸ روز تجربه کرده اند. ۷۰% از آنها از گرسنگی رنج برده اند. ۵۸% دیگر از برقراری ارتباط با خانواده خود محروم شدند. ۴۲% در هنگام دستگیری مجروح شدند ازجمله اینکه جراحات ناشی از گلوله و شکستگی استخوان را متحمل شدند. ۶۸% از جوانان بازداشتی میگفتند که به مراقبتهای بهداشتی دسترسی نداشتند.
ویسام تمیمی: جوان آزاد شده فلسطینی: من هیچ مراقبت پزشکی دریافت نکردم. من با مشکلات زیادی به ویژه درباره جراحاتم روبه رو شده بودم. اسرائیلیها به صورت تعمدی، هرگونه امکان ارتباط بازداشت شدگان را با دنیای خارج قطع میکردند.
اسرا جابیس: وقتی که من از زندان خارج میشدم، دختران کم و سن سال در سلول من گریه میکردند، زیرا آنها در معرض اتفاقات زیادی قرار میگیرند. من از زنان بالغ حرف نمیزنم بلکه از دختران جوان صحبت میکنم. آنها تجاربی داشته اند که هیچکس نباید تجربه کند.
اما این آزار و اذیتها تازگی ندارد. دستگیریهای خودسرانه و شکنجه در بازداشت هم تازگی ندارد. نگاه داشتن پیکر زندانیان جان باخته و این رویهها همگی چندین دهه در جریان بوده است. گرههای فعال در زمینه حقوق بشر، این رفتارها را جنایتهای نژادپرستانه و آزار و اذیت توصیف کرده اند. اما این وضعیت، زندگی روزمره هزاران فلسطینی است که شاهد سوء استفاده اشغالگران و مصونیت آنها از مجازات هستند.