• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۹۴۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷
اقتصادی » اقتصاد کلان

مهم‌ترین اصلاحات لایحه بودجه ۱۴۰۳

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در لایحه بودجه سال آینده، هزینه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و جداولی در خصوص مصارف بودجه مانند متوسط رشد هزینه‌ها، عائله‌مندی، حق اولاد و هزینه‌های مالی اوراق مالی منتشره دیده شده است که مهم‌ترین اصلاحات آن بود.

مهمترین اصلاحات لایحه بودجه ۱۴۰۳
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما داوود منظور  در خبر ۲۱  در خصوص آخرین تغییرات بودجه ۱۴۰۳ توضیح داد.

سوال: بفرمایید که مهم‌ترین نکته اصلاح شده در لایحه بودجه سال آینده که در جلسه امروز مصوب شد چه بود؟
منظور: همانطوری که استحضار دارید ما لایحه را که در مجلس ارائه کردیم پاره‌ای از نقطه نظرات نمایندگان مطرح شد که نهایتاً جمع‌بندی این شد که به لایحه دولت رای داده نشد. مهم‌ترین دغدغه‌ای که نمایندگان داشتند مسئله مربوط به متناسب سازی بازنشستگان بود ما تاکید کردیم که مسئله هزینه‌ها و انواع پرداخت‌ها که  بازنشستگان و بقیه اصناف و قشرها هم جزو آن‌ها هستند هزینه‌های جاری، هزینه‌های سرمایه‌ای، هزینه‌های مالی مربوط به بخش دوم لایحه بودجه است که طبق مصوبه خود مجلس ما امسال به صورت دو قسمتی بودجه را ارائه می‌کنیم به هر صورت ابهام نمایندگان بیشتر نازل بر بخش دوم بخش مخارج و هزینه‌ها به ویژه اعتبارات مربوط به متناسب سازی بازنشستگان بود که ما این را در همان جلسه هم گفتیم آمادگی داریم که برای متناسب سازی بازنشستگان منابع مالی لازم را تامین کنیم.
اصرار نمایندگان و مجلس محترم این بود که این حتماً در لایحه به صورت صریح ذکر شود ما این را عمل کردیم و در لایحه این را اضافه کردیم البته یکی دوتا تغییر مختصر دیگر هم انجام شد یکی از انتظارات نمایندگان این بود که ما هر چند که مصارف را در این قسمت نمی‌دهیم، اما فروض مربوط به مصارف را هم ارائه کنیم که طبیعتاً در اینجا یک جدولی اضافه کردیم که مبنای تبیین بخش دوم بودجه است برای استحضار نمایندگان تنظیم کردیم به عنوان مثال متوسط رشد حقوق کارکنان و بازنشستگان متوسط رشد سایر هزینه‌های جاری، رشد عائله‌مندی رشد حق اولاد رشد هزینه‌های مالی اوراق مالی منتشره در سال‌های قبل، رشد ردیف‌های درآمد هزینه‌ای رشد اعتبارات تملک دارایی سرمایه در استان‌ها و الی آخر و  این دو تغییر مهمی بود که انجام گرفت.

البته نمایندگان عزیز انتظارات دیگری هم داشتند از جمله اینکه ما سیاست ارزی دولت را هم در بودجه بیان کنیم و یا موضوعات مربوط به ناترازی انرژی را که ما در مذاکراتی که در خدمت رئیس محترم مجلس و رئیس کمیسیون تلفیق در دو روز گذشته داشتیم تاکید کردیم که این موضوعات عملاً فرا بودجه‌ای است و قاعدتاً ما باید در یک فرصت دیگری خارج از بودجه به این موضوعات که بسیار هم مهم هستند بپردازیم.

در مجموع سعی کردیم در لایحه که تقدیم کرده بودیم و در همین لایحه که امروز در دولت مجدداً با تغییرات کوچکی نهایی شد و برای مجلس ارسال شد سیاست‌های کلی نازل بر برنامه هفتم را عیناً لحاظ کنیم با توجه به اینکه هنوز برنامه هفتم تصویب نشده و در شورای نگهبان و در مجمع تشخیص مصلحت نظام در هیئت عالی نظارت در حال رسیدگی است، ولی ما سعی کرده‌ایم که آن موارد مورد اتفاق بین دولت و مجلس در برنامه هفتم را عیناً لحاظ کنیم.

برنامه هفتم نازل بر برخی تکالیف است برای دولت مخصوصاً سیاست‌های ابلاغی در حوزه تامین مالی رشد و حمایت از اشتغال و تولید اصلاح ساختار بودجه مسئله مدیریت آب و کشاورزی موضوعات مربوط به برق و انرژی نفت و گاز صنعت و معدن مسکن و حمل و نقل ارتباطات و اقتصاد موضوع آموزش و فرهنگ و مسئله نظام اداری ما این‌ها را عیناً در لایحه‌ای که تقدیم کردیم به طور کامل دیدیم احکامی که ما ارائه کردیم در لایحه عملاً احکام بودجه‌ای مورد نیاز برای تحقق سیاست‌های کلی برنامه در سال اول برنامه خواهد بود.
ما سعی کرده‌ایم که در این اولین برش از برنامه اولاً یک بهبود قابل ملاحظه‌ای در تراز عملیاتی در بودجه ایجاد کنیم سهم درآمد‌های پایدار دولت را افزایش دهیم سعی کردیم که از کسر بودجه پنهان در بودجه اجتناب کنیم برآورد‌های ما از ارقام بودجه‌ای و منابع بودجه بسیار با دقت انجام گرفته در مجموع امیدوار هستیم که انشاالله لایحه بودجه ۱۴۰۳ به قانون که تبدیل می‌شود افقی را باز کند که ما بتوانیم سیاست‌های کلی برنامه هفتم را به خوبی اجرا کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار نمایشگاه اکسپو کودک دوحه ۲۰۲۵ با حضور موفق غرفه ایران
طعم شیرین انار و هنر دست‌ها در جشنواره پررونق روستای فرسمانه تفرش
بازچرخانی آب، راهکاری پایدار برای مدیریت و صرفه‌جویی در منابع آبی
دزفول عاری از بیماری وبا
ریزش معدن در دربید با دو مصدوم
۲۰ آبان، آخرین فرصت برای ثبت نام رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به دستگاه‌های اجرایی
پیش بینی تولید یک هزار و ۸۰۰ کیلوگرم زعفران در مرند
کشف گنجینه‌ای ۲۰۰ قطعه‌ای از آثار باستانی، تاریخی در بوشهر
تأمین بیش از ۳۰۵ هزار تن نهاده دامی در کرمانشاه
دست ایران در تعداد و تنوع موشک‌ها پر است
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
مروری بر خبر‌های ۱۷ آبان در ۱۲۰ ثانیه
تاکید بر پرداختن به جنگ ۱۲ روزه با استفاده از موسیقی و نمایش
سدهایی که نیمه خالی مانده‌اند
بهسازی و آسفالت راه دسترسی امامزاده عبدالله در اندیکا
ورود قطار گردشگری مثلث طلایی به راه‌آهن اصفهان
مروری بر برخی برنامه‌های متنوع سیما
مدیریت منابع آب باید به حوضه‌های آبریز مستقل واگذار شود
درگذشت ابوطالب جوادی پیشکسوت فرهنگ هرمزگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)