پخش زنده
امروز: -
برای کندن تونلها زمین تا ۳۰۰ متر حفر میشود و در برخی موارد شامل چند طبقه و دارای تجهیزات پیشرفته است و به عنوان نسل جدید تونلها شناخته میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شبکه تلویزیونی الجزیره به تشریح برخی از ویژگیهای تونلهای حماس و علل ایجاد آن پرداخت.
تاریخ نویس نظامی اسرائیلی توصیه میکند: برای کشف شبکه تونلها باید ارتش زیر زمین را در بیرون از منطقه غزه حفر کند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: نیروهای رژیم اشغالگر با مشاهده اینکه تونلها تقریبا ۶۰۰ درصد بزرگتر از اندازهای است که آنها پیش بینی میکردند، غافلگیر شده اند.
این که یک جنبش مقاومت بتواند مجموعه تونلهایی را حفر و مجهز کند به این معناست که تصمیم بنا بر اتخاذ راهبرد جنگی، دفاعی یا تهاجمی و اکثرا دو راهبرد به طور همزمان بوده است و این یعنی آن چه موجب اخذ چنین تصمیمی شده، خود رژیم اسرائیل بوده است که هیچ گزینهای را روی زمین باقی نگذاشته است.
محاصره طولانی چند ساله و تلاش برای نابودی منابع تسلیحات، مقاومت را واداشت به زیر زمین برود و به این ترتیب نخستین جنگ تونلها در قرن بیست و یکم آغاز شد. اسرائیل با یگانهای نخبه مهندسی و سلاحهای پیشرفته در این جنگ حضور یافته و از نیروهای زمینی، دریایی و هوایی کمک گرفته است.
اسرائیل تاکتیک آمریکا در ویتنام را در پیش گرفته که عبارت است از حمله با بمبهایی که از قدرت انفجاری بالایی برخوردارند و ضد استحکامات هستند.
اسرائیل برخی محلهها را به طور کامل منهدم کرد تا شبکه تونلها را نابود کند. تونلهایی که گردانهای قسام از آن استفاده میکنند، به دو دسته تقسیم میشوند: تونلهای امنیتی، تونلهای تهاجمی، تونلهای دفاعی، تونلهای امدادی و تونلهای فرماندهان. این تنها چیزی است که میدانیم و از تعداد و ابعاد جغرافیایی آن و تداوم و اتصالات آن اطلاعی نداریم.
برای حفر تونلها زمین تا ۳۰۰ متر حفر میشود و در برخی موارد شامل چند طبقه و دارای تجهیزات پیشرفتهای است و به عنوان نسل جدید تونلها شناخته میشود.
اما معروفترین آنها تونلهایی است که نمیتوان گفت تونل هستند بلکه کمینهایی برای به دام انداختن نیروهای یورشگرند. این کمینها از شمال تا جنوب منطقه غزه، خسارات سنگینی به رژیم اسرائیل وارد کرده است.