پخش زنده
امروز: -
نشست بررسی وضع حقوق بشری زنان فلسطینی با حضور جمعی از فعالان داخلی و بین المللی حقوق بشر زنان در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، این نشست با نگاهی به جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه زنان فلسطینی با حضور نماینده جنبش حماس در تهران، فعال حقوق بشر کانادایی و جمعی از کارشناسان امروز دوشنبه ۱۵ مرداد به همت موسسه صیانت از حقوق زنان برپا شد.
مهدیه شادمانی، دبیر نشست ابتدا با اشاره به بزرگداشت سالروز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی به جنایتهای رژیم صهیونیستی و نقض حقوق مردم غزه و فلسطین طی بیش از ده ماه اخیر اشاره کرد و گفت: غزه در حال حاضر بدترین مکان جهان برای زنان است. سازمانهای بینالمللی در این خصوص سکوت کرده و چهار قطعنامه سازمان ملل درباره غزه وتو شده است؛ کشورهای غربی هیچ واکنشی درباره این فاجعه نداشتهاند.
در ادامه این نشست ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی در ایران گفت: بدترین جایی که یک زن میتواند در آن باشد، غزه است. هم اکنون در مدارس غزه یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اسکان داده شدهاند و در این زمینه برای زنان دشواریهای زیادی وجود دارد و فضای مدارس برای آوارگان کم است.
وی با اشاره به اینکه کمترین جنایتی که در غزه اتفاق میافتد، کشتار است، افزود: نیمی از مجروحان زنان هستند و روزانه ۱۲ کودک معلول میشوند. پنجاه هزار زن باردار در غزه وجود دارد و ماهانه پنج هزار زن زایمان میکنند؛ بیماریهای زیادی در غزه شیوع یافته است؛ حدود ۱۰۰ هزار نفر دچار بیماریهای کبدی هستند؛ وضع معیشتی سخت است و بار این مسئولیت بر دوش زنان است.
خانم شارلوت کیتس، برگزیده هشتمین جایزه حقوق بشر اسلامی دیگر سخنران این نشست، ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، گفت: خوشحالم که در ایران، قلب تپنده مقاومت، هستم. ایران بهعنوان قلب مقاومت از مردم غزه حمایت میکند و خوشحالم که یک انتفاضه جهانی شکل گرفته؛ بسیار مهم است که ما از فلسطین حمایت کنیم؛ امروز تمرکز ما بر حقوق زنان فلسطین است.
وی با بیان اینکه نسلکشی که در غزه علیه مدارس، بیمارستانها و پناهگاهها روی میدهد، بسیار وحشتناک است، گفت: این نسلکشی از ۱۰ ماه پیش آغاز نشده، بلکه از ۷۰ سال پیش و حتی پیش از آن از زمان استعمار انگلیس آغاز شده و زنان همواره در خط مقدم مبارزه قرار داشتند. زنان فقط قربانیان جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه نیستند؛ آنها در بسیاری از موارد تلاش کردند علیه خشونتهای صورت گرفته اقدام کنند.
کیتس در ادامه همبستگی خود را با زنان فلسطینی اعلام کرد و به روایت یک زن فلسطینی پرداخت که از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد و امروز به دلیل شدت جراحات به شهادت رسید.
سمیه رفیعی، نائب رییس کمیسیون امور زنان مجلس هم در ادامه این نشست با اشاره به اینکه متاسفانه در بسیاری از موارد درباره حقوق بشر گزینشی رفتار میشود، گفت: امروز به وضعیت زنان در جهان با این نگاه برخورد میشود؛ همه از وضعیت زنان در غزه آگاه هستیم، اما درباره آن سکوت شده و هیچ حرفی زده نمیشود.
این نماینده مجلس گفت: امروز حدود ۳۰ بیمارستان غزه از بین رفته و در بیمارستانهای باقی مانده فقط حدود ۱۰ درصد خدمات ارائه میشود و این وحشتناک است؛ با وجود این، سازمانهای بینالمللی کجا هستند، همانهایی که در مقام ادعا همواره شعار میدهند و بیانیه صادر میکنند.
رفیعی همچنین به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، گفت: رژیم صهیونیستی مهمان ما را در حریم و خاک ایران هدف قرار داد و جالب است آلمان در پی این حادثه طرفین را به خویشتنداری دعوت کرد؛ صهیونیستها برخلاف تمامی موازین میهمان ما را هدف قرار دادهاند و آلمان طرفین را دعوت به خویشتنداری میکند، آیا کثیفتر از این داریم؟
مارس پرادو، فعال حقوق بشر از آمریکا و موسس انجمن دانشجویی عدالت برای فلسطین شعبه دانشگاه کالیفرنیا دیگر سخنران این نشست بود.
پرادو در تشریح جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه طی ماههای گذشته، گفت: از اکتبر تاکنون میپرسیم که چه اتفاقی روی داده و چگونه مردم فلسطین مقاومت کردند؛ خیلیها فکر میکردند که از این مردم حمایت میشود، اما خود مردم فلسطین بودند که مبارزه کردند.
به گفته این فعال آمریکایی حقوق بشر، وقتی روایت فلسطینیها را مطرح میکنیم، این فقط یک موضوع صرفا اسلامی نیست، بلکه پرداختن به موضوعی انسانی است.