پخش زنده
امروز: -
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یارانه تیر ومرداد کودکان نیازمند تغذیه مضاعف در حساب کالابرگ سرپرستان خانوار شارژ شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل گرجیپور معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر رفع فقر در کشور گفت: ۱۳۴ هزار کودک ۵ تا ۵۹ ماهه که مبتلا به کوتاه قدی، کم وزنی و لاغری شدید هستند مشمول دریافت یارانه مضاعف تغذیه شده اند.
گرجیپور افزود: این سبد غذایی شامل ۱۶ قلم کالای اساسی هرم غذایی از قبیل، لبنیات، پروتئینها، نان و غلات، چربیها، میوه، سبزیجات و حبوبات است که از طریق شبکه ملی اعتبار و کدملی سرپرست خانوار پرداخت میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این اقلام در همه فروشگاههای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی در دسترس خانوار قرار داشته و قابل خریداری است.
وی افزود: مشمولین این طرح میتوانند با توجه به سقف اعتبار شارژ شده، هر یک از این ۱۶ قلم را به شکل رایگان دریافت کنند، برای مثال یک فرد میتواند کل اعتبار را گوشت بخرد.
گرجیپور گفت:این برنامه حمایتی در سال ۱۴۰۲ در هفت مرحله اجرایی شد که این دوره سومین وچهارمین مرحله امسال بوده و تا پایان سال هم ادامه خواهد داشت.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۳ به صورت ماهیانه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده و مجموع اعتبار هر مرحله ۱۴۴ میلیارد تومان است که در حساب مشمولین شارژ میشود.
وی افزود: برای کودکان دارای سوء تغذیه دهکهای یک تا پنج، مبلغ ۱۱ میلیون ریال و برای کودکان دارای سوء تغذیه در دهکهای هفت، مبلغ ۶۶ میلیون ریال برای تأمین سبد غذایی مشتمل بر اقلام مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته شده است که این مبلغ نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد.
گرجیپور گفت: این کودکان از طریق پایش شاخصهای تن سنجی کودک، اندازه گیری وزن و قد و مقایسه با منحنیهای رشد در پایگاهها و خانههای بهداشت به منظور کاهش سوء تغذیه (لاغری کم وزنی و کوتاه قدی) شناسایی شده و پس از جمع بندی دادهها در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اطلاعات مورد نیاز توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی جهت استحقاق سنجی از طریق آزمون وسع و مبتنی بر دهک بندی درآمدی خانوار و دادههای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ارسال میشود.
وی افزود:فرصت طلایی حمایت از کودکان از زمان تشکیل نطفه تا قبل از پایان ۵ سالگی است، چنانچه سوء تغذیه در این زمان طلایی حل نشود منجر به بروز آسیب جدی به مغز معلولیت و تدوام چرخه فقر و فقر بین نسلی میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امیدواریم با اجرای این برنامه شاهد کاهش سوء تغذیه (لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی) کودکان و همچنین ارتقای امنیت غذایی و افزایش کیفیت خدمات مشاوره تغذیه به مادران از طریق کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت و نیز ارتقای سطح آگاهی و عملکرد مادران در زمینه الگوی تغذیه صحیح و رشد کودکان باشیم.