پخش زنده
امروز: -
از نظر نگاه رهبر انقلاب، سرزمین فلسطین یک سه راه بین اروپا، آسیا و آفریقاست و انگلیسیها میخواستند با تاسیس رژیم صهیونیستی، برای خودشان یک پایگاه در این منطقه داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، موضوعات مختلفی نسبت به مسئله فلسطین وجود دارد، ایشان معتقدند مسئله اصلی تاسیس رژیم صهیونیستی در راستای تداوم سلطه استعمارگران است، بر همین مبنا معتقدند اساساً تشکیل دولت صهیونیستی در این نقطه از جهان با یک هدف استعماری بود، لذا تاسیس این رژیم در منطقهای از جهان اسلام رخ داده است که قلب دنیای اسلام است.
پانزدهم نوامبرامسال، سی و ششمین سالروز تاسیس فلسطین و اعلام استقلال این کشور است، در نیمه نوامبر ۱۹۸۸ شورای ملی فلسطین که سال قبل از آن تأسیس شده بود در الجزایر تشکیل جلسه داد و در ۱۵ نوامبر ۱۹۸۸میلادی موجودیت دولت مستقل فلسطین را اعلام کرد. همچنین بیت المقدس به عنوان پایتخت این کشور تعیین شد. طی ۱۰ روز پس از این جلسه، ۵۴ کشور موجودیت کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختند و یاسر عرفات به عنوان رئیس جمهور این کشور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ژنو به توضیح برنامههای خود پرداخت.
احمد عارفخانی، فعال فرهنگی و نویسنده کتاب اندیشههای سیاسی مقام معظم رهبری به همین مناسبت در مقالهای به برخی اقدمات علما شیعه وسنی و از جمله به واکاوی منظومه فکری رهبر انقلاب در موضوع فلسطین پرداخته است:
برخی اقدمات علما درباره مسئله فلسطین
سرزمین بیت المقدس برای مسلمانان سرزمین مورد احترامی است در قرآن کریم بر اهمیت و جایگاه مبارک این سرزمین تاکید شده است.
تحرکات یهودیان در منطقه فلسطین و همکاری استعمارگران از جمله کشور انگلستان برای اهدای زمین به صهیونیستها موجب تحرکات و واکنشهای علمای اسلام به این موضوع شد، در مرداد ۱۳۱۶ شمسی چند نفر از علمای ایرانی و عراقی از جمله حضرات آیات سید محمد مهدی صدر، محمد مهدی اصفهانی، محمد مهدی خراسانی، شیخ راضی آل یاسین به همراه چندین تن از علمای اهل سنت از جمله یوسف عطا، حبیب العبیدی و ابراهیم الراوی، تلگراف اعتراض آمیزی به جامعه ملل و وزارت خارجه انگلیس مخابره کردند و نسبت به این موضوع اعلام اعتراض نمودند و آن را ضربت به قلب اسلام و عرب، دانستند.
آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و آیت الله شیخ محمد حسین کاشف الغطاء نیز اقداماتی در این زمینه انجام دادند، آیت الله کاشف الغطاء حتی حکم جهاد در این باره صادر کردند.
در سالهای بعد نیز حضرات آیات عظام حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم، سید ابوالقاسم کاشانی، سید حسین بروجردی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید محمد حسین طباطبایی، سید محمدهادی میلانی، سید شهاب الدین مرعشی نجفی هم به شیوههای مختلفی از جمله اعلامیه، بیانیه، تلگراف و سخنرانی نسبت به تشکیل رژیم صهیونیستی و اقدامات این رژیم و همچنین حمایتهای رژیم پهلوی از رژیم صهیونیستی اعتراض کردند.
حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) هم از همان آغاز مبارزات سیاسی خود از سال ۱۳۴۱ نسبت به موضوع اقدمات رژیم صهیونیستی و اشغال سرزمین فلسطین به شیوههای مختلف از جمله سخنرانی، اعلامیه و بیانیه اعتراض کردند و هشدار دادند.
حضرت امام خمینی همچنین نسبت به اقدامات رژیم پهلوی در حمایت از رژیم صهیونیستی و رابطه پشت پرده اعتراض کردند به طوری که رژیم پهلوی مجبور شد در همان سالها اعلام کند که روحانیون اجازه ندارند در منابر خود نسبت به اسرائیل و رژیم صهیونیستی صحبتی بکنند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم دشمنی با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه یافت و حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس نامگذاری کردند.
پس از رحلت امام خمینی، حضرت آیت الله خامنهای هم موضع و نگاه امام راحل (رحمت الله علیه) را نسبت به موضوع فلسطین همچنان با قدرت ادامه دادند.
منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره مسئله فلسطین
تاسیس رژیم صهیونیستی در راستای تداوم سلطه استعمارگران است
در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب موضوعات مختلفی نسبت به مسئله فلسطین وجود دارد، ایشان معتقدند مسئله اصلی تاسیس رژیم صهیونیستی در راستای تداوم سلطه استعمارگران است، بر همین مبنا معتقدند اساساً تشکیل دولت صهیونیستی در این نقطه از جهان با یک هدف استعماری بود، لذا تاسیس این رژیم در منطقهای از جهان اسلام رخ داده است که قلب دنیای اسلام است.
از نظر نگاه رهبر انقلاب، سرزمین فلسطین یک سه راه بین اروپا، آسیا و آفریقاست که موقعیت بسیار مهمی دارد. انگلیسیها میخواستند از طریق تاسیس رژیم صهیونیستی برای خودشان یک پایگاه در این منطقه داشته باشند.
دومین مسئله، جلوگیری از اتحاد مسلمانان است
رهبر انقلاب معتقدند اشغال سرزمین فلسطین بر اساس یک طرح چند جانبه از طرف انگلستان بود انگلستان تلاش کرد با اشغال این سرزمین مانع تاسیس یک حکومت قدرتمند مسلمان در این منطقه شود، آنها تلاش کردند یک حکومت معاندِ اسلام در قلب جهان اسلام ایجاد کنند و پس از ۱۳ قرن، گسستی بین غرب و شرق اسلامی ایجاد کنند.
شبهات رژیم صهیونیستی درباره مسئله فلسطین
اولین مسئله، شبهه عربی بودن مسئله فلسطین است که رژیم صهیونیستی تلاش کرده است اینگونه القا کند که مسئله فلسطین یک مسئله عربی است و ارتباطی به جهان اسلام ندارد، لذا نیازی به دخالت کشورهای دیگر در موضوع فلسطین نمیباشد، در حالی که رهبر انقلاب معتقدند کمک همه جانبه به مردم فلسطین و حمایت از آن واجب است و همه مسلمانها باید کمک کنند.
اما شبهه دوم و مسئله انحرافی دوم، موضوع محلی بودن مسئله فلسطین است. رژیم صهیونیستی تلاش میکند اینگونه القا کند که این موضوع، یک موضوع جزئی داخلی و محلی است، اما رهبر معظم انقلاب بارها بیان کرده اند که قضیه فلسطین و غزه و مقاومت، مهمترین قضیه جهان اسلام است و این مساله، اولین موضوع جهان اسلام در حال حاضر است.
شگردهای رژیم صهیونیستی در موضوع فلسطین
در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب شگردهایی هم برای رژیم صهیونیستی در موضوع فلسطین بیان شده است. اولین شگرد و شیوه، جابجایی مسئله اصلی با مسائل انحرافی و فرعی است، رژیم صهیونیستی بارها با ترفندها و شیوههای مختلف تلاش کرده است موضوع فلسطین و غزه و مقاومت را به حاشیه ببرد و مسلمانان و کشورهای اسلامی را نسبت به این موضوع بی تفاوت کند.
رهبر معظم انقلاب معتقدند صهیونیستی با سوء استفاده از واژه صلح بسیاری از اهداف خود را جلو میبرد، رژیم صهیونیستی تلاش میکند خود را طرفدار صلح نشان دهد و تلاش میکند خود را طرفدار حقوق بشر نشان دهد، این رژیم با سوءاستفاده از واژههایی مانند صلح، حقوق بشر، حقوق کودکان و زنان، تلاش میکند که نشان دهد طرفدار این موضوعات میباشد در حالی که جنایتهای رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته در غزه و لبنان بیانگر اهداف خبیث این رژیم میباشد.
رژیم صهیونیستی با استفاده از واژه صلح در سالهای اخیر تلاش کرده است موضوع «پیمان ابراهیم» یا «صلح ابراهیم» را در منطقه کشورهای عربی برجسته کند و این گونه القا کند که دنبال صلح با کشورهای همسایه هست.
از منظر رهبر معظم انقلاب، سومین شگرد رژیم صهیونیستی در موضوع فلسطین، ایجاد اختلاف در جهان اسلام بر سر مسئله فلسطین است. رژیم صهیونیستی از شیوهها و شگردهای مختلف استفاده میکند تا بین کشورهای اسلامی اختلاف ایجاد کند و کشورهای اسلامی و ملتهای مسلمان نتوانند در موضوع فلسطین به اجماع برسند، این رژیم از شیوههای مختلف از جمله تحریک، تطمیع و تهدید تلاش کرده است در سالهای گذشته بین دنیای اسلام اختلاف ایجاد کند تا کشورهای اسلامی نتوانند به موضع واحد و یکدستی در قضیه فلسطین برسند.
وظایف همگان در قبال مسئله فلسطین
مردم فلسطین نسبت به خودشان وظیفه دارند از جمله این که در مقابل دشمن جهاد، مقاومت و ایستادگی کنند و به وعده الهی امیدوار باشند چرا که خداوند در قرآن کریم وعده داده است که یاری و نصرت از آن آنها خواهد بود.
اما از منظر رهبر معظم انقلاب وظیفه مسلمانان در قبال ملتهای مظلوم منطقه از جمله فلسطین این است که مسئله فلسطین فقط متعلق به عربها و همسایگان فلسطین نیست و همه مسلمانان نسبت به مسئله فلسطین باید احساس مسئولیت کنند.
همچنین رهبر معظم انقلاب معتقد است باید همه ملتها، دولتها، با پول و سلاح و تبلیغات به فلسطین کمک کنند و از شیوههای مختلف برای کمک رساندن به فلسطین استفاده کنند.
ایشان همچنین معتقدند که باید مبارزان تجهیز شوند و کمک به موضوع فلسطین و فلسطینیان، یک وظیفه شرعی و حتمی برای همه مسلمانان است. از نظر ایشان مسلمانان باید همه جوره به فلسطین کمک کنند چرا که کمک به فلسطین یک فرض است.
موضع جمهوری اسلامی در قبال مسئله فلسطین.
اما در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب موضع جمهوری اسلامی ایران حمایت از هر حرکت ضد صهیونیستی است، ایشان معتقدند هر کسی با هر وسیله و هر طوری که به رژیم صهیونیستی ضربه بزنند مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هست.
راه حل مسئله فلسطین
رهبر معظم انقلاب برای فلسطین راه حلهای مختلفی را ارائه کردند اولین و مهمترین راه حل، مبارزه و مقاومت ملت فلسطین است که در طول ۷۰ سال گذشته، ملت مظلوم فلسطین در این راه مقاومت و ایستادگی کرده است.
دومین راه حلی که رهبر معظم انقلاب مطرح میکنند همه پرسی از مردم فلسطین است، ایشان معتقدند مردم واقعی فلسطین چه آنهایی که در داخل فلسطین هستند و چه آنهایی که بیرون فلسطین هستند خودشان باید نظام حاکم را تعیین کنند و این ملت فلسطین است که باید برای این کشور و آینده آن تصمیم بگیرد و رژیم صهیونیستی هیچ حقی در فلسطین ندارد.
آینده مسئله فلسطین
در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب نسبت به آینده مسئله فلسطین این گونه بیان شده است که فلسطین آزاد و آنجا یک دولت فلسطینی تشکیل خواهد شد و خاورمیانه آینده، خاورمیانه اسلام خواهد بود.