پخش زنده
امروز: -
امروز هفتم آذرماه روز نیروی دریایی ارتش نامگذاری شده است. روزی که طومار یگان دریایی دشمن بعثی همزمان با ماههای آغازین دوران دفاع مقدس در هم پیچیده شد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ در این روز با عملیات مرواید، دو سوم توان دریایی عراق بطور کامل نابود شد.
دریادلان ارتش با طراحی یک عملیات مشترک با نیروی هوایی تلاش کردند تا شر ناوچههای مزاحم عراقی را کم کنند.
طراحی عملیات مروارید
به گفته امیردریادار آزاد فرمانده سابق منطقه یکم نیروی دریایی ارتش، در عملیات مروارید هدف اصلی حمله به سکوهای نفتی البکر و الامیه و نابود کردن ناوچههای اوزا عراقی و بمباران بندر ام القصر عراق بود.
وی افزود: این عملیات در سپیده دم هفتم آذرماه با طراحی مشترک نیروی هوایی و دریایی آغاز شد. البته پیش از این در دو سه هفته گذشته نیز دو عملیات اشکان و شهید صفری علیه این سکوها انجام شده بود.
ناوچهها و شناورهای ایرانی با رادار خاموش به نزدیکی اسکله رسیده بودندو تکاوران نیروی هوایی با فانتومها ناوچههای دشمن را یکی پس از دیگر به قعر دریا فرستادند و در مدتی کوتاه پرچم ایران بر فراز این سکوها برافراشته شد.
در ادامه این عملیات، نیروهای ایرانی به آخرین منطقه شمال خلیج فارس یعنی خورعبدالله در سواحل و مرز دریایی عراق هجوم بردند و بیش از ۹۰ درصد از یگانها و نیروهای پشتیبانی کننده ناوگان درگیر دریایی عراق را منهدم کردند.
درس تلخ
در جریان این عملیات ۴ فروند قایق موشکانداز کلاس اوزا و ۷ فروند شناور دیگر عراقی غرق شدند و ۶ فروند میگ-۲۳، یک فروند میگ-۲۱ و یک فروند بالگرد سوپر فرلون نیروی هوایی عراق سرنگون شد.
امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش میگوید: بر اثر این عملیات نیروی دریای عراق بطور کامل زمین گیر شد و تا پایان جنگ توان عملیات علیه نیروهای ایرانی نداشت.
بر اساس اسناد موجود جنگ، همچنین جریان صادرات عراقیها از آبهای خلیج فارس قطع شد و رژیم متجاوز صدام مجبور شد از مرزهای اردن و ترکیه نفت خود را صادر کند.
سلاحهای جنگی عراقیها هم که در کشتیهای ایتالیایی بارگیری شده بودندهیچ زمانی امکان ارسال پیدا نکردند.
اما در عوض ایران بر آبهای خلیج فارس مسلط شد و جریان صادرات و واردات نفت و کالای ایران به روال عادی بازگشت.
یاد پیکان
پیکان در عملیات مروارید خوش درخشید.
قهرمانان ناوچه همیشه جاودان پیکان در نزدیکی محل اصلی درگیری توانستند دو فروند هلیکوپتر و یک فروند هواپیمای میگ عراقی را در دریا سرنگون کنند.
اما در هنگامی که عملیات پایان یافته بود و خلبانان به پایگاه بازگشته بودند. ناوچه پیکان در حالی که به طرف مرزهای ایران در حرکت بود در کمین ناوچه عراقی قرار گرفت و به علت آسیب وارده غرق شد.
بیشتر بخوانید؛ پایان رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴
خسارت سنگین
در این عملیات پیروزمند که با همکاری تیزپروازان نیروی هوایی انجام شد، ضرباتی سنگین بر پیکره نیروی هوایی و دریایی عراق وارد شد به طوری که هیچگاه نتوانست از اثرات این شکست رها شود. انهدام ناوچههای دشمن، انهدام دو ترمینال نفتی عراق و شکار موشکهای کرم ابریشم که به سمت ایران شلیک میشدند، از جمله نتایج عملیات مروارید بود.
هرمزگان نیز از ابتدای تشکیل نیروی دریایی ارتش، یکی از استانهای میزبان این نیروی دلاور بوده است به طوری که حرکت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در ماموریت پیمودن دور دنیا با حمایت و پشتیبانی نیروی دریایی مستقر در این استان محقق شد.