کشت گیاهان دارویی در هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی استان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر یک هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی این استان زیر کشت گیاهان دارویی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، داریوش حصار افزود: سند توسعه کشت گیاهان دارویی در استان برای اولین بار در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تدوین شد که بر اساس این سند، توسعه کشت گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد ۴۵ هزار و ۳۰۰ هکتار بوده و در حال حاضر با رشد ۲.۳ درصدی به یک هزار و ۷۰ هکتار رسید.
وی تاکید کرد: در این استان بررسی و تناسب اراضی برای کشت گونههای گیاه دارویی بومی همچون موسیر، زعفران، گل محمدی، سیاه دانه، زیره و سایر گیاهان دارویی متناسب با اقلیم استان صورت گرفته است.
حصار با بیان اینکه در شهرستانهای بویراحمد، لنده و کهگیلویه بیشترین سطوح کشت گیاهان دارویی را داریم، خاطرنشان کرد: کشت گیاه دارویی موسیر در شهرستانهای مارگون و بویراحمد و گیاه زعفران در شهرستان دنا به صورت پایلوت در حال انجام است.
وی افزود: درحال حاضر ۱۵ گونه گیاه دارویی ازجمله آلوئه ورا، زعفران، موسیر، عناب، گل محمدی، چای ترش، رزماری، بابونه، زیره، خاکشیر، به لیمو، نعناع فلفلی، سیاه دانه، آنغوزه، باریجه و کرفس کوهی در استان کهگیلویه و بویراحمد کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: از بین گیاهان دارویی تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد محصولاتی همچون آنغوزه و آلوئه ورا به استانهای فارس و گیاه رزماری به استان تهران صادر میشود.
حصار عنوان کرد: بخش تحقیقات گیاهان دارویی با بخش باغبانی همکاری زیادی در خصوص کشت پایلوت گیاهان دارویی در شهرستانها دارند و این تعاملات به صورت موثر ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص برنامهها و اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در زمینه کشت گیاهان دارویی بیان کرد: کشت ۲۵ گونه گیاه دارویی به صورت پایلوت در شهرستان ها، بررسی کشت پایلوت موسیر درشهرستانهای مارگون و بویراحمد، بررسی کشت پایلوت زعفران در شهرستانهای استان و بررسی عملکرد سیاه دانه و زیره سبز در کشت پایلوت گیاهان دارویی از جمله اقدامات سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کشت گیاهان دارویی بوده است.