لزوم راه اندازی ائتلاف مهارت در خراسان جنوبی
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور: برای راه اندازی کنسرسیوم(ائتلاف) مهارت در خراسان جنوبی ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است تا برای تهیه تجهیزات هزینه شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، محمدی در کارگروه توسعه مهارت خراسان جنوبی با بیان اینکه برای سیستماتیک کردن تامین مالی طرحهای مهارت آموزی باید راهکاری مبتی بر مشارکت جمعی و ائتلاف اجتماعی پیدا کنیم گفت: این راهکار نامش کنسرسیوم مهارت استان هاست که در آن هرکسی که دنبال نیروی کار میگردد، وارد این کنسرسیوم با حق عضویت می شود و هزینه آمایش سرزمین را برای تامین منابع مالی آموزش نیروی کار، را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه منابع بودجه دولتی محدود است افزود:باید در استان ها با یک کار مشارکتی ، این طرح را تامین مالی کنیم چون درحقیقت فرد نهایی استفاده کننده از این منابع، کسب و کارها هستند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه در خراسان جنوبی برای راه اندازی کنسرسیوم مهارت استان ۱۰۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات نیاز است گفت: ۲۵ میلیارد تومان سرمایه این کنسرسیوم از منابع تفاهمات با صنایع استان، ۲۵ میلیارد تومان از محل منابع مسئولیت اجتماعی نفت و ۲۰ میلیارد تومان از منابع ملی آموزش و فنی و حرفه ای کشور و ۳۰ درصد هم توسط استان تامین می شود.
محمدی با اشاره به نیاز ۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل سه طرح زیرساختی نیمه تمام استان گفت: این مبلغ را تعدادی از شرکت ها در استان از محل اعتبار مالیاتی نهایی کنند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳، کمبود و تامین نقدینگی و جذب و نگهداشت منابع انسانی دو مشکل و دغدغه مهم مدیران عامل است که فقر مهارتی در این راستا در مرحله اول قرار می گیرد.
محمدی با بیان اینکه عدم توجه به تناسب آموزش ها با رسته های اولویت دار در کشور ، یکی از عوامل تاثیرگذار در فقر مهارتی است افزود: آموزش مهارت ها در رکسب و کارها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه از میان اشتغال یافتگان از مهارت یافتگان کارجو در خراسان جنوبی ۷۰ درصد افرادی که آموزش های مهارتی را فرا گرفتند شاغل شده اند گفت: اشتغال کمتر از ۵۰ درصد این افراد به دلیل آموزشی بوده است که در فنی و حرفه ای فرا گرفته اند یعنی شغلی که فرد پیدا کرده اند ربطی به آموزشی که دیده اند نداشته است.
استاندار خراسان جنوبی هم از آمادگی استان برای پایلوت شدن در بحث آموزش و ایجاد اشتغال در روستا خبر داد.
هاشمی با بیان اینکه در حوزه آموزش و مهارت آموزی، دانشگاه ها و آموزش و پرورش باید پای کار باشند افزود: از پتانسیل دهیاری ها نیز حتما استفاده شود چرا که مشاغل خانگی امر مهمی است و میتواند نشاط اجتماعی و جلوگیری از آسیب های اجتماعی را در پی داشته باشد.
وی گفت: در حوزه روستائیان اگر به اشتغال توجه کنیم از حاشیه نشینی شهرها جلوگیری کرده ایم.
هاشمی با بیان اینکه فرصت خوبی در صنایع مادر در استان مانند کاشی و لاستیک وجود دارد گفت: مهارت آموزی از حوزه فنی و حرفه ای، پرداخت اعتبارات توسط بانک ها و پیگیری از طریق اداره کل، کار و رفاه اجتماعی انجام شود.
استاندار با بیان اینکه در حوزه شرکت های دانش بنیان باید به جد پیگیر باشیم گفت: در حوزه آموزش پادگان ها نیز اولویت با سربازان استان است.
وی با بیان اینکه اداره کل صمت باید در حوزه مهارت آموزی توجه ویژه داشته باشد گفت: حتی صنایع مادر، مانند دانشگاه هایی چون فرهنگیان، بورس تحصیلی برای دانشجویان ایجاد کنند.
نماینده مردم شهرستان های فردوس،طبس،سرایان، بشرویه و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: زنجیره آموزش و مهارت با ایجاد اشتغال میتواند سبب تحول جدی شود.
نصیری با بیان اینکه با کمک مجموعه های آموزش فنی و حرفه میتوان خیلی از مشکلات منطقه و حتی مشکلات اقتصادی را از بین برد افزود: باید به سمت بومی سازی پیش برویم چرا که در هر منطقه ظرفیت خاصی خود وجود دارد.
نماینده مردم شهرستان های فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق اباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه اخیر طبس، خواستار شبیه سازی تونل امداد و نجات در معدن شد که این شبیه سازی از بسیاری از حوادث جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه در حوزه قانونی اگر چالشی وجود داشته باشد آمادگی داریم کارها و برنامه ریزی لازم انجام شود افزود: در حوزه انتخابیه، خواستار تکمیل واحد خواهران طبس و ایجاد چاره درخصوص رفع کمبود نیروی انسانی مربی و مدرس هستیم.
نصیری همچنین خواستار حمایت از شهرستان عشق آباد با توجه به تازه تاسیس بودن آن شد.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه های فراوری زنجیره زرشک و همچنین گوهرسنگ گفت: کارگاه های تخصصی گوهر سنگ در سه حوزه مجهز شده است.
جعفری با اشاره به وجود ۳۰۰ کارگاه مجوزدار در استان افزود: در این کارگاه ها بیش از هزار نفر در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به آزاد شدن صادرات گوهرسنگ در مرز گفت: این موضوع میتواند ارزش افزوده زیادی برای استان ایجاد کند.
معاون امور اقتصادی استاندار با اشاره به حادثه معدن طبس، از راه اندازی دپارتمان تخصصی ایمنی در این شهرستان خبر داد و گفت:با این دپارتمان تخصصی نیروهای کارگری میتوانند آموزش های لازم را در این زمینه فرا بگیرند.
جعفری همچنین از ایجاد دپارتمان تعمیر خودروهای سنگین در نهبندان و ایجاد خوابگاه برای عشایر و روستائیانی که برای کار به شهر می آیند در بیرجند خبر داد و افزود: در این مدت ۴۰۰ مجوز فنی و حرفه ای نیز صادر شده است.
وی با بیان اینکه آموزش نیروهای مسلح در استان، نسبت به سال گذشته قابل مقایسه نیست افزود: برای نیروهای مسلح و سربازان هر میزانی که برای اشتغال معرفی شود تسهیلات وجود دارد که تنها در سال گذشته ۱۰۷ مورد تسهیلات پرداخت و از ابتدای امسال این مبلغ پرداختی دوبرابر شده است.
معاون امور اقتصادی استاندار با اشاره به تاکید استاندار بر شناسایی سوله های خالی و تجهیز آنان برای مشاغل خرد در استان گفت: اولین سوله شناسایی و درحال تجهیز در شهرستان فردوس است که به زودی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان هم از ایجاد قطب مهارتی انرژی خورشیدی در استان خبر داد و افزود: قطب مهارتی معدن در طبس و قطب مهارتی تعمیر خودرو سنگین در نهبندان و قطب مهارتی لاستیک در شرکت کویر تایر راهاندازی شده است.
کامرانی فر گفت: راهاندازی کارگاه مهارتهای پیشرفته در دستور کار قرار گرفته و روز گذشته کارگاه هوش مصنوعی در بیرجند افتتاح شد.
وی همچنین از راه اندازی مرکز تخصصی سنجش آنلاین، مرکز مهارت آموزی و اشتغال در فردوس خبر داد و گفت: این مرکز با کمک بخش خصوصی و ۶۰ نیرو، مشغول آموزش و تولید است.
کامرانی فر با بیان اینکه ایجاد چرخه آموزش روستائیان از اولویت های فنی و حرفه ای است افزود: ۳۰۰ هزار نفر ساعت آموزش در سال گذشته انجام و ۲۵۰ هزار نفر ساعت در حال آموزش است.
وی از آموزش دهیاران استان برای کارآفرینی در روستاها از هفته گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای ۵۰ دوره روستایی نیز برنامه ریزی کرده ایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با بیان اینکه ۱۹ مرکز آموزشی در استان وجود دارد افزود: هنوز در حوزه تجهیزات به نسبت سایر استان های بزرگ نیازمند اعتبارات بیشتر هستیم.
وی با اشاره به سه طرح نیمه تمام در استان گفت: مرکز خواهران طبس با ۸۵ درصد پیشرفت ،ایجاد سه کارگاه در زیرکوه و طرح شهرستان بیرجند باید مورد توجه قرار بگیرد.
در پایان این جلسه ۴ تفاهم نامه توسط فنی و حرفه ای استان و شرکت های کویر تایر، میناکان و قند قهستان در حوزه تجهیز کارگاه ها و کانون خدمت رضوی در راستای محرومیت زدایی بسته شد.