پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: ۳۵۰ مسجد تهران، تا ۲ ساعت بعد از نماز عشا و ۱۷۰ مسجد تا نیمه شب شرعی، دربشان به روی مردم باز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام سید احسان موسوی معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری دهه تکریم و تعظیم مساجد، که در مرکز آموزش محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد، برگزار شد، گفت: مسجد نعمتی است که خداوند به واسطه پیامبر (ص) به جامعه انسانها هدیه کرده است و طبق آیه قرآن این جایگاه مقدس برای همه انسان هاست.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم مسجد را به تعبیر مقام معظم رهبری، پایگاه همه نیکیها قرار دهیم، افزود: دهه پایانی ماه شعبان به عنوان دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری شده است و ما تلاش میکنیم خلاصهای از فعالیتهایی که در طول سال انجام میدهیم، ارائه نماییم تا همه با کارکردهای مسجد آشنا شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر برقرار بودن و نیز پایگاه قرآنی بودن مسجد، امسال شعار این دهه را مسجد برقرار تجلی گاه قرآن، انتخاب کردیم تا در راستای برقراری مساجد اهتمام ویژهای انجام شود.
موسوی با اشاره به اینکه هر روز دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری جداگانهای شده است گفت: فعالیتها در چهار سطح مسجد، محله، ستاد ناحیه و ستاد مرکزی، برنامه ریزی شده است، نخستین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد روز اول اسفند مصادف با ۲۰ شعبان با عنوان مسجد تجلی گاه قرآن نامگذاری شده است و در همین راستا برگزاری نشست قرآنی در مسجد و کرسی تلاوت و تفسیر، برگزاری نشست با نخبگان قرآنی در محله، تشکیل شورای قرآنی محله و نیز برگزاری اختتامیه جشنواره قرآنی، تدارک دیده شده است.
وی اظهار کرد: دومین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد، دوم اسفند، مصادف با ۲۱ شعبان با عنوان مسجد پایگاه جوان و نوجوان تراز انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، افزود: نشست امام جماعت با جوانان محله، نشست ائمه جماعات با جوانان نخبه محله، نشست با جوانان شهرستان و جشنواره مسجد برقرار، برای این روز در نظر گرفته شده است.
موسوی گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ مسجد در تهران تا ۲ ساعت بعد از نماز عشا به عنوان مسجد برقرار، دربشان به روی مردم باز است، همچنین یک سوم این مساجد تا نیمه شب شرعی، باز هستند.
وی ادامه داد: اگر مشکل امنیتی و حقوقی در مساجد برطرف شود، مساجد بیشتری ساعات طولانی درب شان به روی مردم باز خواهد بود، اما متاسفانه این مشکلات مانع از این کار میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: از میان ۵۰۰ مسجد برقرار، ۶۷ مسجد به صورت منظم و مستمر در منطقه و محلات فعالیت دارند.
موسوی گفت: از این میان، هیئت داوران جشنواره مسجد، ۳۴ مسجد را به عنوان مسجد برقرار معرفی کرده و قرار است از آنها تجلیل به عمل آید.
وی در ادامه، سوم اسفند را سومین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد که مصادف با ۲۲ شعبان است با عنوان مسجد میعادگاه منتظران موعود نامید.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، چهارمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد در روز چهارم اسفند مصادف با ۲۳ شعبان را به عنوان مسجد، خانواده و زن تراز انقلاب نام برد و گفت: نشست ائمه جماعات با بانوان نخبه محله در ستاد با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار میشود.
موسوی افزود: پنجمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد، پنج اسفند مصادف با ۲۴ شعبان به عنوان مسجد، رسانه، گام دوم انقلاب نامگذاری شده است و در این روز هم نشست صمیمی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با پرسنل این مرکز، برگزار میشود.
وی ششمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد را به عنوان مسجد، بسیج، مقاومت نام برد و گفت: در این زمینه برگزاری نشست با مسئولان سپاه محمد رسول الله تهران به منظور بهره گیری از ظرفیتهای آنها، مورد توجه قرار میگیرد و نشست ائمه جماعات نواحی با فرماندهان بسیج مساجد برگزار میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: هفتمین روز این دهه که هفت اسفند مصادف با ۲۶ شعبان است به نام مسجد محور کارهای خیر نام گرفته است و در این روز برنامههای پیشنهادی شامل حمایت مساجد از محرومان در نشست ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد مورد توجه قرار میگیرد و از مرکز نیکوکاری مساجد نیز قدردانی میشود.
موسوی، هشت اسفند را مصادف با ۲۷ شعبان و هشتمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد عنوان کرد و گفت: در این روز برای استقبال از ماه مبارک رمضان به غبارروبی مساجد خواهیم پرداخت.
وی افزود: نهمین روز این دهه هم که روز ۹ اسفند مصادف با ۲۸ شعبان است و با عنوان مسجد شاداب و جذاب نام گرفته است، غبارروبی مزار شهدای گمنام که در مساجد هستند، مورد توجه قرار میگیرند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: ۵۰۰ مسجد تهران، تا 2 ساعت بعد از نماز عشا و 170 مسجد تا نیمه شب شرعی ، دربشان به روی مردم باز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام سید احسان موسوی معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری دهه تکریم و تعظیم مساجد، که در مرکز آموزش محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد، برگزار شد، گفت: مسجد نعمتی است که خداوند به واسطه پیامبر (ص) به جامعه انسان ها هدیه کرده است و طبق آیه قرآن این جایگاه مقدس برای همه انسان هاست.
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم مسجد را به تعبیر مقام معظم رهبری، پایگاه همه نیکی ها قرار دهیم، افزود: دهه پایانی ماه شعبان به عنوان دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری شده است و ما تلاش می کنیم خلاصه ای از فعالیت هایی که در طول سال انجام می دهیم، ارائه نماییم تا همه با کارکردهای مسجد آشنا شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر برقرار بودن و نیز پایگاه قرآنی بودن مسجد، امسال شعار این دهه را مسجد برقرار تجلی گاه قرآن، انتخاب کردیم تا در راستای برقراری مساجد اهتمام ویژه ای انجام شود.
موسوی با اشاره به اینکه هر روز دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری جداگانه ای شده است گفت: فعالیت ها در چهار سطح مسجد، محله، ستاد ناحیه و ستاد مرکزی، برنامه ریزی شده است، نخستین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد روز اول اسفند مصادف با ۲۰ شعبان با عنوان مسجد تجلی گاه قرآن نامگذاری شده است و در همین راستا برگزاری نشست قرآنی در مسجد و کرسی تلاوت و تفسیر، برگزاری نشست با نخبگان قرآنی در محله ، تشکیل شورای قرآنی محله و نیز برگزاری اختتامیه جشنواره قرآنی، تدارک دیده شده است.
وی اظهار کرد: دومین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد، دوم اسفند، مصادف با ۲۱ شعبان با عنوان مسجد پایگاه جوان و نوجوان تراز انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، افزود: نشست امام جماعت با جوانان محله، نشست ائمه جماعات با جوانان نخبه محله، نشست با جوانان شهرستان و جشنواره مسجد برقرار، برای این روز در نظر گرفته شده است.
موسوی گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ مسجد در تهران تا 2 ساعت بعد از نماز عشا به عنوان مسجد برقرار، دربشان به روی مردم باز است، همچنین یک سوم این مساجد تا نیمه شب شرعی، باز هستند.
وی ادامه داد: اگر مشکل امنیتی و حقوقی در مساجد برطرف شود، مساجد بیشتری ساعات طولانی درب شان به روی مردم باز خواهد بود اما متاسفانه این مشکلات مانع از این کار می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: از میان ۵۰۰ مسجد برقرار، ۶۷ مسجد به صورت منظم و مستمر در منطقه و محلات فعالیت دارند.
موسوی گفت: از این میان ، هیئت داوران جشنواره مسجد، ۳۴ مسجد را به عنوان مسجد برقرار معرفی کرده و قرار است از آنها تجلیل به عمل آید.
وی در ادامه، سوم اسفند را سومین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد که مصادف با ۲۲ شعبان است با عنوان مسجد میعادگاه منتظران موعود نامید.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، چهارمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد در روز چهارم اسفند مصادف با ۲۳ شعبان را به عنوان مسجد، خانواده و زن تراز انقلاب نام برد و گفت: نشست ائمه جماعات با بانوان نخبه محله در ستاد با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می شود.
موسوی افزود: پنجمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد، پنج اسفند مصادف با ۲۴ شعبان به عنوان مسجد، رسانه، گام دوم انقلاب نامگذاری شده است و در این روز هم نشست صمیمی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با پرسنل این مرکز ،برگزار می شود.
وی ششمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد را به عنوان مسجد، بسیج، مقاومت نام برد و گفت: در این زمینه برگزاری نشست با مسئولان سپاه محمد رسول الله تهران به منظور بهره گیری از ظرفیت های آنها ، مورد توجه قرار می گیرد و نشست ائمه جماعات نواحی با فرماندهان بسیج مساجد برگزار می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: هفتمین روز این دهه که هفت اسفند مصادف با ۲۶ شعبان است به نام مسجد محور کارهای خیر نام گرفته است و در این روز برنامه های پیشنهادی شامل حمایت مساجد از محرومان در نشست ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد مورد توجه قرار می گیرد و از مرکز نیکوکاری مساجد نیز قدردانی می شود.
موسوی، هشت اسفند را مصادف با ۲۷ شعبان و هشتمین روز دهه تکریم و تعظیم مساجد عنوان کرد و گفت: در این روز برای استقبال از ماه مبارک رمضان به غبارروبی مساجد خواهیم پرداخت.
وی افزود: نهمین روز این دهه هم که روز ۹ اسفند مصادف با ۲۸ شعبان است و با عنوان مسجد شاداب و جذاب نام گرفته است، غبارروبی مزار شهدای گمنام که در مساجد هستند، مورد توجه قرار می گیرند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد آخرین روز این دهه را ۱۰ اسفند و مصادف با ۲۹ شعبان عنوان کرد و گفت: این روز را با عنوان، مسجد کانون نشاط و معنویت نامگذای کردهاند و به جهت کارکرد عبادی مسجد، در نظر داریم که در این روز دعای ندبه را در مساجد شاخص برگزار کنیم.
موسوی در ادامه با اشاره به استقبال نوجوانان و جوانان از مراسم اعتکاف امسال، اظهار کرد: سال گذشته ۵۰۰ مسجد مجری مراسم بودند و امسال با جهش عظیمی در این زمینه روبهرو بودیم به طوری که ۹۰۳ مسجد مجری اعتکاف بودند و قریب ۹۶ هزار نفر در این مراسم شرکت کردند که بیشتر آنها دانش آموزان و جوانان بودند.
وی در ادامه، با اشاره به موضوع رونمایی از سامانه مسجد من، همزمان با این ایام، اضافه کرد: متاسفانه ما آمار لحظه به لحظه از فعالیتهای متنوع مساجد نداشتیم و یا از فعالیتهایی مساجد در زمینه کمک رسانی به محرومان، اطلاعاتی در اختیارمان نبود؛ به همین جهت با راه اندازی سامانه مسجد من، تلاش کردیم که ائمه جماعات لحظه به لحظه برنامهها و فعالیتهای مساجدشان را در این سامانه ثبت کنند.