پخش زنده
امروز: -
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: باید از ثبتجهانی زیورآلات سنتی یزد در راستای دیپلماسی فرهنگی، اقتصاد فرهنگ و اقتصاد خلاق استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مریم جلالی در ارتباط زنده با خبر ۲۰ شبکه یزد گفت: شورای جهانی صنایع دستی با ملاکهایی نظیر اصالت و ریشههای هنر دستی به بررسی مسائل میپردازد. همکاران من در صنایع دستی و اداره کل میراث فرهنگی یزد طی یک سال گذشته به تکمیل پرونده این مساله پرداختند.
وی افزود: ملاک بعدی هم روایتگری و حضور پیشکسوتان و پیوند نسلی و ادامه دار بودن یک هنر و صنعت دستی است که باید زنده باشد و در توسعه و کسب و کار بوم و زیست بوم آن منطقه کارآیی داشته باشد.
معاون صنایع دستی کشور ادامه داد: این ثبت، نتیجه همگرایی تاریخ و جغرافیا و اجتماع است و همه دست اندرکارانی که در زیست بوم هنری یزد نفس میکشیدند به همکاران بنده کمک کردند و از آنها ممنون هستیم.
وی تصریح کرد: شورای جهانی صنایع دستی با وجود اینکه کشورهای زیادی داوطلب بوده و پرونده خود را تکمیل کرده بودند، پس از بررسیها به این نتیجه رسید که یزد را به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی ثبت کنند.
جلالی درباره تاثیر این رویداد بر گردشگری و اقتصاد استان و کشور گفت: این اولین گام برای مسئولیتی است که همه دست اندرکاران، ذی نفعان، ذی نفوذان و ذی سهمان هر منطقه دارد. ثبت جهانی گرچه یک امتیاز است، اما یک مسئولیت به شمار میآید.
معاون صنایع دستی کشور افزود: همگان باید از فردا علاوه بر احساس افتخار، در راستای دیپلماسی فرهنگی، اقتصاد فرهنگ و اقتصاد خلاق از این ظرفیت استفاده کنند چرا که زیورآلات سنتی یزد میتواند دیپلماسی فرهنگی برای صادرات و روایتگر فرهنگ ریشه دار باشد.
وی خاطرنشان ساخت: ثبت صنایع دستی با ثبت میراثی تفاوت دارد که ثبت میراثی به دنبال حفظ و مراقبت است، اما ثبت صنایع دستی وابسته به توسعه بوده و از امروز همه ارگان حاکمیتی و فعالان این صنعت باید بدانند که یزد یک شهر جهانی است و آینده پژوهی را مدنظر قرار دهند.