• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
علمی و فرهنگی » معارف

رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود

همزمان با ایام اربعین حسینی رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد فتحعلی خانی دبیر رویداد کاروان روایت‌ها گفت: اربعین حسینی تنها یک حرکت جمعی نیست؛ یک موج جهانی از عشق، ایثار و پیام عدالت است. هر ساله میلیون‌ها انسان از فرهنگ‌ها و ملیت‌های مختلف، در این پیاده روی عظیم شرکت می‌کنند، اما بسیاری از روایت‌ها و تجربه‌های عمیق این سفر ناگفته می‌ماند.

فتحعلی خانی افزود: اگر می‌خواهیم اربعین به عنوان یک مکتب تربیتی و اجتماعی زنده بماند، باید به پژوهش‌ها و مقالات علمی به عنوان سند‌های معتبر توجه کنیم. تدوین بانک اطلاعاتی از تحقیقات اربعین، حمایت از پژوهشگران و تبدیل یافته‌های علمی به برنامه‌های عملی، گام‌های ضروری برای نهادینه کردن فرهنگ اربعین در جهان است.

دبیر رویداد کاروان روایت‌ها گفت: هدف از برگزاری رویداد این است که این صدا‌ها را به جهانیان برسانیم و پیام قیام اباعبدالله (ع) را از زبان راویان مختلف بازگو کنیم. ما معتقدیم هر زائر اربعین، یک روایتگر است. این رویداد فرصتی است برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌های ناب، درس‌های زندگی و تأثیرات فراوان و همه جانبه اربعین از دیدگاه سخنرانان متنوع.

فتحعلی خانی با اشاره به تنوع سخنرانان در این رویداد افزود: در مرحله اول این رویداد بیش از ۴۰ نفر از زائران بین المللی، فعالان فرهنگی و اجتماعی، هنرمندان و نویسندگان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه حضور خواهند داشت و سخنرانی خواهند کرد.

وی دربارۀ ضرورت روایتگری اربعین، گفت: به دلایل مختلف وظیفه داریم مراسم اربعین حسینی را تبیین کنیم، لذا شعار این رویداد را اینگونه قرار دادیم که: روایت حسین (ع) را با جهان تقسیم کن! اربعین رویدادی تاریخی و تربیتی است که درس‌های عمیقی از ایثار، برادری، مقاومت و عشق در خود دارد. ثبت این تجربه‌ها، میراثی ماندگار برای نسل‌های آینده است مضاف بر اینکه امام حسین (ع) تنها به شیعیان یا مسلمانان تعلق ندارد؛ ایشان نماد مبارزه با ظلم و ایستادگی برای عدالت در تمام جهان است. روایت‌های اربعین می‌توانند این پیام را به زبانی انسانی و جهانی منتقل کنند. اربعین رویدادی چندبعدی است که ما میخواهیم این روایت‌ها را از حالت شفاهی خارج کنیم و به داستان‌هایی تأثیرگذار برای جهان تبدیل کنیم.

دبیر رویداد کاروان روایت ها افزود: اربعین بزرگترین پیاده روی صلح آمیر جهانی است، نمایشگر اتحاد بی‌نظیر انسانی است؛ از کمک‌های مردمی تا مهمان‌نوازی بی‌منت. بازگو کردن این داستان‌ها، الگویی برای جامعه‌ای مبتنی بر مهربانی و تعاون می‌سازد.

فتحعلی خانی ادامه داد: رسانه‌های معاند گاه تصویری مخدوش از اربعین ارائه می‌دهند. روایت‌های دست اول زائران و پژوهشگران بهترین پاسخ به این تحریف‌هاست. بسیاری از تجربه‌های اربعین چراغ هدایتی برای جویندگان حقیقت در جهان است.

وی گفت: البته اقدامات شایسته و خوبی طی سال‌های قبل انجام شده است از مستندسازی فیلم، عکس، یادداشت‌های روزانه و پادکست گرفته تا تولیدات فاخر هنری مانند شعر، داستان، نقاشی، هنر‌های نمایشی و هنر‌های دیجیتال.

این پژوهشگر حوزه اربعین اضافه کرد: اربعین دانشگاه بزرگ انسانی است که هر زائر، دانشجوی آن است. اگر این درس‌ها را ثبت نکنیم، گنجینه‌ای از معنا را از دست داده‌ایم. «کاروان روایت‌ها» می‌کوشد تا این گنج را به اشتراک بگذارد.

رویداد کاروان روایت‌ها دوم و ۹ مرداد ماه به همت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، خانه اندیشه ورزان و موسسه راهبردنگاران امین برگزار خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)