• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۰۳۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند

عباس علی آبادی وزیر نیرو برای پاسخ به سوال نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مورد ادامه ساخت غیرقانونی سد های ماندگان و خرسان 3 به مجلس فراخوانده شد.

ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد،محمد بهرامی در جلسه کمیسون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد صریح از اجرای طرح های سدسازی بدون طی مراحل قانونی و ارزیابی زیست‌محیطی گفت: این اقدام تعدی مستقیم به منافع ملی و شأن قانون‌گذاری است.
بهرامی با اشاره به اعطای ردیف اعتباری به این طرح ها افزود: آیا این بی‌توجهی به قانون، رویه وزارتخانه است یا استثنا؟ چرا در غیاب مجوزهای قانونی این طرح ها در بودجه کشور ردیف اعتباری گرفته‌اند؟ آیا وزارت نیرو برنامه‌ای برای اصلاح نظام سدسازی و توقف توسعه‌های بی‌ضابطه دارد یا همچنان قرار است به نام توسعه، محیط زیست کشور را قربانی کنند؟
وی با اشاره به پیگیری‌های مکرر و مکاتبات رسمی با ریاست جمهوری، وزارت نیرو، کمیسیون اصل ۹۰، دادستانی کل کشور و سازمان برنامه و بودجه که بیش از ۸۰ نماینده مجلس آن را نیز امضا کرده‌اند ادامه داد: چرا هنوز اراده‌ای جدی برای اصلاح وضعیت موجود در برخی بخش‌های وزارت نیرو دیده نمی‌شود؟
نماینده مردم بویراحمد، دناو مارگون با هشدار نسبت به پیامدهای زیست‌محیطی این طرح گفت: سد ماندگان در مجاورت کوه دنا واقع شده و با احداث آن، تعادل طبیعی این زیستگاه ارزشمند دچار اختلال خواهد شد و تغییرات اقلیمی ناشی از این طرح می‌تواند موجب از بین رفتن ذخایر برف و یخچال‌های طبیعی شده و در نتیجه، استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و بوشهر در آینده با تنش آبی جدی مواجه شوند.
محمد بهرامی تأکید کرد: اجرای طرح‌ های سدسازی بدون مجوزهای قانونی، به‌ویژه ارزیابی زیست‌محیطی نه‌فقط یک تخلف اداری، بلکه تعدی مستقیم به منافع ملت، منابع طبیعی کشور و شأن قانون‌گذاری مجلس است.
وی افزود: ادامه اجرای این طرح ها رودخانه‌ها را منحرف می‌سازد، روستاها را به حاشیه می‌راند و مردم را بی‌صدا از خانه و زمینشان دور و جنگل‌ها را نابود می‌کند.عضو کمیسیون انرژی مجلس خواستار پاسخگویی عباس علی آبادی وزیر نیرو درباره دلایل تخصیص بودجه به این پروژه‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی شد.
احداث سد "ماندگان" بر روی رودخانه "ماربُر" در دامنه شمالی دنا پس از مصوبه الحاق ضلع شمالی "منطقه حفاظت شده دنا" به استان اصفهان آغازشد که با مخالفت های کارشناسان محیط زیستی مواجه شده است.
مصوبه جدایی دنای شمالی به وسعت (۶۱ هزار هکتار) از کهگیلویه و بویراحمد و واگذاری آن به استان اصفهان بدون حضور مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته در شورای عالی محیط زیست به تصویب رسیده است.
اردیبهشت سال گذشته همزمان با آغاز عملیات احداث سد ماندگان موجی از اعتراضات و نگرانی ها در استانهای کهگیلویه و بویراحمد چهار محال و بختیاری و حتی اصفهان (محل اجرای این طرح) شکل گرفته که همچنان ادامه دارد.این سد در ضلع شمالی منطقه حفاظت شده دنا و حاشیه پارک ملی حیات وحش دنا در حال ساخت است.
فعالان محیط زیست معتقدند احداث این سد با عث تغییرات اقلیمی خشک شدن یخچالهای طبیعی دنا و در نهایت به خطر افتادن محیط زیست گیاهی، جانوری و حتی انسانی این زیستگاه می شود.برخی فعالان محیط زیست برای آذرماه امسال تجمع بزرگ و عمومی را فراخوان داده اند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)